-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Tegnap elhoztam az Expolygontól a késeket az Aquavivához, és ki is cseréltem. Teljesen más lett a hangja, ugyanannyi idő alatt kb 2x annyit darál, és a kávé íze is jobb lett talán. Annyira nem tűnt életlennek a régi kés sem így kiszerelve, de már alig vitte a viszonylag sötét pörkölésű kávét is.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #59951 üzenetére
én meg amióta kést cseréltem a roburban, inkább szar kávékat iszom, mint jót. persze össze-vissza jöttek-mentek a kávék, 250 grammnál több semmiből sem volt és én is relatíve szar pöriket csináltam, amikor egyáltalán csináltam. de akkor is. épp most ittam meg a citromlevet a legfrissebb casmo etiópból...
azt hiszem, leginkább engem kéne lecserélni most már a kávés szettből
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
100kg Legyen inkább 10. Bár igazán jó 20kg+ után lett az eredmény. A Robur késnek kell ennyi, de az Aquaviva 49mm-es síktárcsásának szerintem pár kg is elég lesz. Meg ennél a gépnél nem annyira jönnek az árnyalatnyi különbségek. Az biztos, hogy bár kell a bejáratás a késnek, lehet annyira kopott a régi, hogy az új bejáratás nélkül is jobb. Eddig nagyon hamar szőkült és ez az ízénnis érződött. Pár shot után is látható/érezhető a különbség, pedig egyik legszkeptikusabb voltam a fórumon ezzel kapcsolatban. De a közel kétszeres ledarált kávémennyiség ugyanannyi idő alatt is sokat elmond a régi kés élességéről.
Otthon most épp egy hetes Colonna filter etióp kávéjából próbálgatom az alacsony nyomású, elnyújtott idejű kávékészítést, és működik. Crema is van sok, így tényleg nem tudom mi lehetett az ok Jveresnél. Ízre nem rossz, de nekem kicsit sok ez a savasság.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
A Mazzerről én is ezt hallottam, de lehet csak városi legenda ez is. A HG1 kései biztosan nem voltak bejáratva.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
celf
őstag
válasz tommyx #59911 üzenetére
Most ittam egyet, azt hiszem ebből az etióp Akmel Nuriból
pont nem ez volt a Roburban, illetve az Eurekaban (nem tudom melyik típus), úgyhogy a srác az EK-val egy próba után húzott egyet..
Hát isznonyat finom volt. Pedig még lehetett volna állítgatni rajta.
Csak egy zacskó (250g) 4800 huf
-
zscz
tag
válasz ronin s8 #59933 üzenetére
Nekem ice dripperem van de azzal sem csinálod meg a 12-órásat. Max 3-4 óra és így is figyelni kell, mert a víznyomása nem egyenletes, akármennyire is állítható a csap.
Amúgy Ice dripperbe cascarat is tenni kell és akkor visszakapja a gyümölcsösségét a kávé.
Ettől függetlenül a 3-4 órással is teret váltasz.
[ Szerkesztve ]
-
jveres
csendes tag
válasz soldier2 #59959 üzenetére
Látom már érik, de előbb-utóbb, ha legyőzöm a lustaságom teszek fel legalább képet a crema mentes kávémról. Ami mellesleg hihetetlenül finom
Nálad mi az arány? Nálam 1:2,5-3,0
Elnyújtott idővel, alacsony nyomáson DE 1:1,5-1,8 aránynál pacuha- val próbálva volt crema. Na nem mintha nagyon hiányozna, de talán az arány lehet a magyarázat a crema létére.
Továbbra is az a véleményem, hogy (szerintem) nincs szükség a crema-ra a jö ízű világos pörkölésű, gyümölcsös kávékhoz[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz jveres #59968 üzenetére
Azt, hogy szükséges-e a crema nem vitatom, ha ki lehet hozni nélküle finom kávét, akkor biztosan nem. Bevallom épp az általad írottak adták meg a végső lökést, hogy kipróbáljam ezt az átértelmezett hosszúkávét (nincs EK-m, így az ek shot nálam nem értelmezhető). Még csak pár kávé volt, ezek között volt 1:1,8, 1:2, és 1:3 is, (többet a gép korlátai nem tesznek lehetővé), a végeredmény finom, bár számomra kissé savas. Kíváncsi vagyok Pacuha véleményére, ő is vett ebből a kávéból, illetve kipróbálom espressonak is. A kávé adagonként fagyasztva pihen, így talán kibírja végig.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
-
senior tag
Eladó sorba került szeretett Gaggia Classic Gold Edition gépem. Tavaly nov.-ben vettem Sinisi fórumtárstól. Ő nála került bele tavaly januárban PID Fagola jóvoltából, ekkor átesett egy teljes átvizsgáláson, tömítéscserén, stb... én idén márciusban rézcsöveztettem és szűkítőztettem Simivel, ekkor is át lett nézve és a szükséges tömítések cserélve. Ez utóbbi szerelésről, a kazán állapotáról, stb. képek itt láthatók.
Kizárólag RO és Norda vízzel lett használva, így vízkőnek nyoma sincs
Ára 95.000.- ft fixen.
Ami az árban benne van:
-GC
-gyári röfi kar
-gyári 1 és 2 személyes szűrő
-vakszűrő
-58 mm-es guminyelű tamper
-gyári alu és réz vízterítő
-ipari felsőszűrő
Van még egy eladó 16g Reneka szűrőm is, ennek 6.500.- ft az ára. Ha valaki viszi a géppel, akkor 100.000.- ft együtt az egész.
Képeket vasárnap tudok róla készíteni, ha van rá igény.
A személyes átvételt preferálom Budapesten, vagy vonzáskörzetében.
Érdeklődni privát üzenetben kérném.
Az eladás oka nem tipusváltás, csupán csak évjáratfrissítés, sikerült vásárolnom egy fiatalabb gépet[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
soldier2
őstag
válasz jveres #59971 üzenetére
Köszönöm. Előáztatás csak 15s volt, és 40 a 6 baros rész. Próbálom kicsit hosszabban, bár csak vasárnap leszek otthon újból.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Sinisi
senior tag
Nem volt az, tényleg, valamennyire kinyílik a "jó" tartománya, egyenletesebb a kivonatolás.
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #59962 üzenetére
és vajon mit jelent a "bejáratás"? nem lehet tudni, hogy a mazzer mit csinál a darálóba szerelt késeivel?
illetve: amikor beszereltem az új késeket, eltartott egy darabig, mire rájöttem, hogy bőven túl finomra őrölök. púdert csináltam konkrétan. ugye nem lehet így hazavágni a kést, rögtön elvenni az élét? (nem szorult vagy ilyesmi)
végül: érdekes, hogy az új késsel "vizesebbek" lettek a shotok. hamarabb szűnik meg a crema képződés, jól láthatóan, hamarabb jön már vizesen a kávé, mint az jellemzően a shot végén van csak. hifis50 combat darálójával is épp ez volt a baj, de most erős a gyanúm, hogy legalább részben a nagyon új kések lehetnek az ok (csak persze azt azért használták többen is előttem rendesen, ami meg ellentmond ennek).
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #59990 üzenetére
mondjuk egy darálónál nincs sok mozgástér, beállítod az őrleményfinomságot és megnyomod a gombot
mindenesetre nem tudom hova tenni, mert elmentem a falig részemről az eszközökkel, mégis, a rendelt casmo kávék 90%-a savanyú volt. tudom, hogy milyenek, amikor jók, nagyon-nagyon ritkán sikerült azt hozni. miközben itt a topikban többen visszakézből, csuklóból hozzák a tutit.
hosszabb távon úgy is a saját pörimet fogom inni, anyagi okokból is, de picit szomorú vagyok a tapasztalatok miatt. vagy hát végülis lehet, hogy örülni kéne, el lehet adni a milliárdos gépparkot, picit sötétebbre pörkölni, és akkor elég egy gc+graef duó is
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Sinisi
senior tag
Nemrégen estem át egy eladom a kocsimat meg a lovamat (+ kv. gépparkot) krízisen, de a tunigok bementettek... Szóval a még a viszonylag friss élmény azt mondatja velem, hogy szerintem kb. értem, hogy mire gondolsz (még ha nagyságrendileg nem is ugyanarról az árkategóriáról is van a szó).
-
HÁZIGAZDA
válasz Sinisi #59998 üzenetére
nálam az van, hogy "csokis" kávékhoz (itt nem a paljoc-féle sötétebb verzióra gondolok, az nekem már szén, hanem a régi, világosabb choco és spicy kávékra) jó volt a mini-silvano páros is. azért is nyeltem egy nagyot és költöttem el egy kisebb vagyont a gépre és darálóra, hogy egyszer és mindenkorra ki legyen pipálva a téma, akár az unokáimnak is, valamint, hogy ihassak itthon drágább, érzékenyebb, világos pöriket.
akárhányszor kimegyek egy kávés eventre, a casmo kávék mindig qrva jók, valamint mindig kb. a legjobbak. eleve régóta ismerem a csapatot és nagy tisztelőjük vagyok, szóval logikus volt, hogy akkor jól előfizetek. és szomorú vagyok épp ezért, mert végső soron hagyon hasonló eredményeket értem el, mint korábban. magyarán, ezért aztán kár volt drága vasakat venni
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest