-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
-
vendingo
veterán
Fos késes daráló jó lehet brikkához? Van itthon 1 kiló szemesem, de csak kallódik.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
soldier2
őstag
válasz vendingo #60604 üzenetére
Próbáltam anno, nagyon rossz volt. Telement porral a kávé.
Az Omnia silk ha jól tudom igencsak magas robuszta tartalmú, és emlékeim szerint inkább rohadt keserű volt mint savanyú.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
paljoc
tag
Kicsit tisztába tenném ezt a decaf dolgot. Semmiféle kiváltságról nincs szó, koffeinmentest kényszerből tartok, a vendéglátós ügyfeleim igénylik, viszonylag kis mennyiségben fogy, s mivel nem tudok stabilan ugyanazt tartani, mert hol tudok zöldet, hol nem, amit tudok az sem mindig ugyanaz, ezért nincs is fent a honlapon. Az ami itt a PH-n a kávéimról megjelenik bármilyen formában /jó, rossz, van, nincs, csókos, nem csókos, stb./ arra nincs semmilyen ráhatásom, de ez így is van rendjén.
Amit itt nemrég "bátran ajánlottak", a decaf santos, az pl. nincs is most épp. :-)Az ok végtelenül egyszerű, nem fogy annyi hogy egy zsákkal vegyek és kerülgessem hónapokig a kis raktárban, ezért inkább ugyan jóval drágábban, de megveszem apránként hazai zöldkávé kereskedőtől, hogy az étteremeknek tudjak mit adni. Ez meg tök esetleges hogy mi van, ezért nincs a honlapon.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
t-bali3
senior tag
PY Yirga kis Gaggia Evoval is nagyon finom.
Örülök, mert ritkán sikerül újhullámosból ennyire jó rajta. -
Bazsee71
őstag
válasz sz.zs. #60612 üzenetére
Hasonló a tapasztalatom nekem is, kb ugyanígy húztam. Jött egy olyan íz, amit tipikusan az alulkivonatoltságnak szoktam betudni, szóval tartom a 88-at, és finomítom tovább az őrleményt.
Szerk.: Rémlik, hogy más kávéknál nagyon jött a citrom, ha nem volt elég a hő. Ezt sem a zambiai, sem a kolumbiai kávénál nem sikerült elérnem. Már vágynék rá, majd talán vasárnap a CasMo.
Szerk2.: a zambiai édességét nem tudtam eddig közelíteni ezzel a kávéval. Jövő héten bontom már a Yirgát is.
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
-
senior tag
válasz Bazsee71 #60615 üzenetére
Egy fokozat finomítás a darálón + 1 percet jelentett, picivel több mint másfél perc alatt jött le, de jobb így sem lett. Asszem most először érzem hiányát fokozatmentes állításnak. Nincs mese, elkezdek majd a grammokkal játszani. A végén jól felidegesít aztán megy a Brikkába
Még jó, hogy csak egy csomaggal rendeltem…
Kíváncsi leszek Csápájev kolléga hogy boldogul majd vele?![ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
8nemesis8
veterán
válasz Bazsee71 #60422 üzenetére
Köszi! Így fogok tenni. Ha használtan sikerül kifognom egy CM702-őt mennyivel lehet olcsóbb, mint újonnan? Tudom sok mindentől függ, de olyan 20 körül esélyes egy nem agyonra használt példány vagy nem esik ennyit az áruk?
Felírtam a kávékat, köszi!
Rush77:
Akkor részben hasonló a helyzetünk. Saeco poemiaba milyen kar való? Nem a nagyobb 58 mm, ugye? Hol érdemes ilyen kart nézni? Lehet én is elsőre vennék mellé egy nem nyomásfokozósat.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz sz.zs. #60617 üzenetére
Nekem a reggeli próba 88 fokon volt, 17->35g, 12s előáztatás, majd 35s csapolás. Most már ott volt az enyhe narancsosság, de tompán, savak és édesség nélkül. Egyébként ha nem mondjátok hogy narancs, magamtól nem biztos, hogy rájöttem volna (tehát van még hova fejlődni). Beszélgettem erről Benedekkel is, ő fogalmazta meg számomra a legjobban: mint ha egy olasz blend lenne, narancs beütéssel.
Úgy érzem ebből a kávéból többet nem fogok kihozni. Nincs vele semmi baj egyébként, teljesen jó anyag, csak én vártam volna az édeskés savakat.Nemrég voltam a Pécsi Kávéban, ittam egy jó Lucky Cap etiópot. Ha már ott voltam, akkor tettem róla, hogy legyen mivel küzdenem a héten:
8nemesis8: Időnként felbukkan egy jó darab, én 22-ért adtam el még 3 hónap garanciával.
-
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #60622 üzenetére
fene se érti ezt. otthon is nordázol, ugye?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
Sikerült beparáztatni. El Salvadoron gondolkodtam még, csábított is, mert az száraz feldolgozású, de az etiópok voltak nálam eddig a favorit kávék.
Na akkor ha ebből sikerül valamit kihozni, akkor van remény.
Kedd-szerdán bontom, és osztom szét mézesüvegekbe.
Nektek hogy sikerült a legjobbat kihozni belőle?
-
Rush77
aktív tag
válasz 8nemesis8 #60618 üzenetére
Szia.
53mm a kosar.
En innen vettem az enyemet. https://www.seattlecoffeegear.com/non-pressurized-portafilter-upgrade-for-saeco-and-starbucks-espresso-machines
(Valamiert most nem jo az oldal de esetleg maskor erdemes megnezni, hogy egyaltalan kialakitasra milyen.
Ezen kivul erdemes ebayen vagy hasonlo oldalakon nezelodni.
Ha nagyon nincs akkor szet lehet kapni a gyari kart is hogy kvazi a nyomasfokozot kiszedd belole. (Ha sajnalod szetkapni a sajatodat nezzel olcson egy hasznaltat amit szeet lehet szedni)
Erre vannak leirasok. De nyilvan semmire sincs garancia, hogy jo lenne.
Ezek melle egy 53mm tamper is kell.
Remelem tudtam segiteni. -
soldier2
őstag
Komolyan azért aggódsz, mert egy filter pörkölésű kávéból rossz presszó lett? Mert akkor semmi baj
Azt látom nálad is, mint nálam volt gépcsere után (én szinte egyszerre cseréltem gépet és darálót), de a gép szent tehén volt, minden hibáért a drálót hibáztattam. Aztán valahogy összeértek a dolgok.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Lefty
addikt
válasz Bazsee71 #60511 üzenetére
Közben meglett a gép
Nagy szerencsém volt, hogy rá pár napra ahogy elhatároztam lépek az otthoni kávézásban, fel is került egy GC inox verzióban, ráadásul a közelemben, le is csaptam rá. Kiderült, hogy igazából nem az eladó ápolgatta a gépet, hanem az apja, aki pedig karbantartó technikus. Cserélte a tömítéseket, kitisztította, illetve azt mondta, hogy az OPV-t 9,5 barra beállította fixen. Nagy kávé gourmet volt a fickó, tök pozitív volt az egész.
Mellé veszek egy CM702-őt majd és kezdődhet a kísérletezés. Egyből PID-elni, meg rézcsöveztetni még nem akarom, először tanuljak meg kávét főzni. Plusz, én mindig egy kis tejjel iszom, szóval lehet ki se jönne annyira a fix hőmérséklet előnye, nem tudom.
Kezdésnek milyen kávét vegyek, amit először jó lenne kipróbálni?
-
8nemesis8
veterán
válasz sz.zs. #60619 üzenetére
22-nek örülnék nagyon, még ha pici garival is!
Ráállok nézegetni a jófogást vagy inkább más kávé fórumot kell figyelnem?Bazsee71: Jó lett volna, ha hamarabb jut eszembe ez az egész
Bár gpbenedek is írta pár napja, hogy nagyobbra váltás miatt eladó lehet a cm702 Ha véletlen megvan még írhatsz egy privitRush77: Köszi! Mindneképpen segítség. Amúgy a karból ki tudom venni a szűrőt, nem elég ha olyan szűrőt veszek, ami nem nyomásszabályzós ebben az 53 mm-es méretben? A nyomásszabályzó nélküli csak annyi, hogy nem egy kis kiementi pont van, hanem a normál szűrő, ugye jól gondolom?
baker_: Gratula a géphez. Milyen árban jutottál végül hozzá, ha nem titok?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz paljoc #60609 üzenetére
Szia!
Értem, üzleti szempontból biztosan igazad van, de ahogyan a többiek is írták, ha fent lenne a weboldalon, talán többen rendelnének belőle, példul én biztosan megkóstolnám.
Ma kaptam kézhez egy csomag "Get Up!"-ot Toobee kolléga jóvoltából (ezúton is köszönöm neki!), aki volt olyan rendes, és hozott nekem egy negyedkilós pakkot! Ugyan nem vagyok szakértő, még csak lelkes amatőr sem, de ez a kávé igazán kellemes, lényegesen jobban passzol az ízlésemhez, mint az első felindulásból vásárolt Onmina Silk.
Egyszóval, szeretném megköszönni az ajánlást mindenkinek, a "Get Up" jól passzol a kis Philips automatához, a továbbiakban biztosan veszek még belőle!
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
válasz 8nemesis8 #60633 üzenetére
A karban magaban van egy muanyag szelepfeleseg es az allitja elo a nyomast, es ebbe a karba teszed be a kosarat ezert nem annyira erzekeny a tomorites minosegere. A sima karban nincs ilyen szelep. Ott a tomorites (tobbek kozt) nagyon sokat szamit.
Ha hazaerek kuldok kepet a ket kulonbozo karrol. -
senior tag
Odaát eladó Mylord tuningolt GC-je
8nemesis8: ugyanitt van egy Graef CM70 is!Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
8nemesis8
veterán
válasz Rush77 #60638 üzenetére
Köszi, kíváncsian várom.
Én azt hittem(úgy látom ezen a delonghin), hogy maga a szűrő dupla fenekű van egy sima és egy másik feneke, amin viszont már csak egy nagyon apró lyuk van. A karban lévő műanyagban már csak terelő van, hogy kétoldalra mennyen a kávé, ott már nincs szűkítés!baker_: Annyi különbséggel, hogy én nem mostanában vásároltam, hanem ajándékba kaptuk 2 éve a gépet Csak most ébredtem rá, hogy sokkal finomabb kávéra van igényem.
Ha most vásároltam volna, akkor amazonról rendelnék talán újonnan, bár úgy olvastam 2015 vagy azelőtti az ajánlott a Gaggia Classicból is!?sz.zs.: Köszi! Agyalok rajta, egyenlőre az egész csomag sok lenne, feleségem tuti kizár a lakásból
Hülye kérdés, de mi ez az ajándék oscar?
Igaz, hogy tuningolt, de 90ért nem sok kicsit? Bár, ha jól látom ez fullosan tuningolt. Ez mit jelent? (PID, rézcső?)adp: Igen, 29ért vagy használtan hasonló 22 körüli árért lehet várok CM702-re!
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Lehet belőle "ek shot" (kéne rá valami jobb név), de ha ez az alapértelmezett, akkor minek pörkölnek presszóra?Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Rush77
aktív tag
válasz 8nemesis8 #60633 üzenetére
Itt a beigert kep.
A baloldali a gyari. Abbol a leirasok alapjan ki lehet muteni a belso muanyag reszt (bar en ezt nem probaltam ).
A jobboldali meg a nem nyomasfokozos. Ugyanugy a gyari 53mm kosar megy bele es arban is kb ott van mint a gyari uj kar.
Halkan jegyzem meg, hogy mai fejjel azt a penzt inkabb felre tettem volna a jobb gepre osszesporolt penzhez mert nem biztos, hogy van ertelme a gep ujkori aranak majdnem a felet ilyenre kolteni. Mondom ezt ugy, hogy az elkeszult kave fenyevekkel jobb mint elotte. (Bar azert kozben fejlesztes gyanant azota lett cm702 meg friss szemes kave)Az Oscar egy vizlagyito parna amit a tartalyba kell beletenni es eleg sokaig jo. Nekem is van.
A Delonghit nem ismerem. A poemia ilyen. Lehet a Delonghihoz meg sima kosarat vagy kart lehet kapni utana kell nezni vagy rakeresni, hogy "how to depressurize delonghi..."
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #60644 üzenetére
Több helyről is azt hallottam - többek között fragolától - hogy nem vesz külön espresso pörkölést, filterből húzza azt is.
Illetve egyszer voltam hétfőn a CasMo-nál, és szó szerint egy csomag espressora pörkölt kávéjuk sem volt. Most vagy ennyire kelendő, vagy ők sem viszik túlzásba.Na de a héten vallatom a kávét, magamat, és a K30-ast. Ebből a középső lesz a szűk keresztmetszet, de ígérem kegyetlenül őszinte leszek, bevallom férfiasan, ha kudarcot vallok.
[ Szerkesztve ]