-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezs520
senior tag
A fiorenzato f4 még szép is...
Az akkor jó? -
meander
tag
válasz dezs520 #75100 üzenetére
Egyszer fogj a kezedbe egy variot és egy Mazzer Royalt és elképzelhetetlennek tartom, hogy a varion egyáltalán elgondolkoznál. Esztétikáról nem vitatkozom, de csak megfogni őket, vagy a műszaki tartalmukat értékelni is két külön világ. A vario ára miatt még csak azt sem lehet mondani, hogy jó-jó, de fele annyi mint egy SJ.
-
Bazsee71
őstag
válasz dezs520 #75100 üzenetére
Hát, nem tudom milyen Mazzereket láttál, de egy felújított SJ sem csúnyább ennél:
Egy fehér Royal meg egyenesen művészi alkotás, bár szépségről nem érdemes vitatkozni.
A Vario egy időben felkapott volt, biztos van pár régi teszt, ami csúcskategóriaként emlegeti, de még relatív skálán sem tudnám oda helyezni.
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
őstag
válasz WiZARD #75107 üzenetére
Ohh basszus, ez elég durva játékszer. Mythos meg EK43.
Szeretném megkérdezni, hogy valaki tudna-e esetleg 1 napra nélkülözni egy jóféle darálót,amivel le tudnám tesztelni a Gaggia Baby-met, hogy tényleg csak a Graef Cm800 a gyenge láncszem.
A víztartályban vízlágyító van, van már IMS szűrő, jóféle kávék,de az istenért sem lesz olyan egyik lefolyásom sem, amit anno még az elején tudtam produkálni, azaz amikor olyan buggyanva jön a kávé lefolyás,olyan telt és testes,krémes. Ezzel szemben nálam hiába egérfarok vékony és alig ugrándozik,de olyan kis vékonyka minden kávé cremaja és a cukrot sem tartja meg, szinte azonnal elsüpped benne.
A pid-et általában 95 fokon használom,ezt éreztem a géphez a legjobbnak, de egészen 90-99 között szoktam próbálni,de sehogy sem lesz jobb.
Régen olyan szép tigrismintás volt a cremm,most meg teljesen homogén, ritkán van benne minta.Természetesen fizetnék letétet annak,aki tudna egy jó kis őrlőt 1 napra,csak addig nem merek venni egy 100-150 ezres gépet,amíg nem látom az értelmét.
-
bluesfan
tag
Szerintem egy nap kevés lenne, hogy kitapasztalj egy vendégdarálót. A Graef-fel is kéne, hogy tudj jó lefolyást produkálni, de azt látatlanban mondhatom, hogy érezhető lesz a változás, ha átnyergelsz valami jó ipari őrlőre. A legfontosabb viszont, hogy ízlik-e a produktum. Az, hogy tigriscsíkos, vagy skót kockás, vagy mennyi krema van a tetején, abszolút másodlagos.
Az F4 Nano 10 kg.
-
soldier2
őstag
Kezemből ki nem adom a tekerőlantot ([link]) de ha behozod a Gaggiát Zuglóba akkor egy szerda délután kipróbálhatjuk, hogy minden ok a gaggiáddal vagy nem.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mutyi
őstag
Nyilván nem feltétlenül az számít hogy milyen a mintázata,ha nem ízlik. Egyébként én a hagyományos ízekért vagyok oda, csoki, kakaó,mogyorós ízek,nekem a gyümölcsös és főleg a citrus ízek nem annyira jönnek be.
Amúgy még mindig az Illy kávé az,ami a leginkább bejön, mivel selymes az íze és nem érzek rajta se savasságot,se hogy tele lenne koffeinnel.Ok, nekem úgy is tökéletes, ha én viszem a gépemet meg az eszközeimet és akkor tesztelünk. HG-1 úgyis kihozza amit ki lehet.
Majd írok privátban.Dupla szűrőm is van, én is jobban szeretem a dupla szűrőt és a tesztet is azzal csinálnám,mivel szimpla szűrővel még kevésbé tudok konstans kávékat készíteni.
Én egy Sencor mérleget használok a mérésre, de az sem egy hű de fasza, simán elmér néha 1-1 grammot,ami azért számít. De azt vettem észre,hogy ha túl sok kávét használok, akkor ízre nekem már túl erőteljes.
Tudom mindenki azt ajánlotta hogy igyak duplát,de nem jött be. Nem olyan volt az íze,mint amikor duplát engedek két csészébe és abból iszom meg az egyiket. -
meander
tag
nem hiszem, hogy a Graef lenne a szűk keresztmetszet. Próbált megérteni a presszó készítés folyamatát és mindig csak egy változót mozgatva kitapasztalni, hogyan lesz finom. A krém vastagsága meg max. akkor diagnosztikai eszköz, ha ugyanabból a kávéból csináltál tegnap sűrűt, ma meg vékonyat. Már a közepesen sötét pörkölésű arabica kávénak (na az vajon mi lehet) is alig van krémje
-
mutyi
őstag
válasz meander #75116 üzenetére
Több mint 4 éve próbálom megérteni, millió és egy variációt próbáltam az eszközeimmel és én csak egy dolgot látok, hogy amikor az első pár hónapban használtam a gépemet és a darálómat,akkor sokkal vastagabb volt a kávéim cremaja és ízben is volt olyan,hogy majd el élveztem.
Aztán egy idő után már nem éreztem ezt, voltak változtatások, pl pideltettem a gaggia-t, szét akartam bontani a graef-et teljesen,ami végül nem sikerült,de összerakni sem tudtam normálisan,mert mint kiderült a csavarok megszorításával kell újrakalibrálni és miután megpróbáltam összerakni, az alátét csavart kellett a kosárban kettővel arrébb tenni,hogy újra tudjak espresso kávét készíteni.
Én valahonnan innen aposztrofálom hogy nem olyan mint előtte.
De volt hogy kilyukadt a gőz kazán,de esetleg gondolok arra is,hogy a vízpumpa nem úgy működik nyomás alatt ahogy kellene,mivel az első kb. 10-15 mp-ben még egészen jó,majd utána elkezd szőkülni és rángatózni.
Régen meg minden kávéból tigrismintás volt a crema,még amikor elkezdtem az egészet,az első napokban is. -
mutyi
őstag
válasz nemethsza #75119 üzenetére
Ennek kb.3 éve amikor szét akartam szedni, hogy fullra ki tudjam tisztítani.
Szóval nem tudnám megmondani 100%-ra hogy ez okozta-e a minőségbeli "romlást".
Tavaly Paljoc-nál már teszteltük,de ott nem volt sok idő,de akkor az Ő őrlőjével kapásból szebb lett a produktum, igaz nem tudom milyen kávé volt,mert nem én vittem.
Most ha tudnám tesztelni, akkor mindenből azt használnám,amit és ahogyan szoktam,csak az őrlő lenne más, vizet is vinném, minden apróság fontos.A Graef-et tavaly elvittem a hivatalos szervízébe,de daráltak vele 2-3 adagot és valamelyik gépükbe gyorsan le is tesztelték,de mondták hogy nincs baja,ez ilyen.
De én ennél picit részletesebb szervízelésre gondoltam volna, olyan megszállott félére,amikor tényleg végig mennek mindenen és az alapján hoznak ítéletet,5 perc alatt szerintem nem lehet,de biztos azt gondolták,hogy egy átlagos felhasználó vagyok. -
mdav88
senior tag
Valakinek nincs szuksege majorhoz takarolemezre? Danetti veletlen kettot kuldott, de akkor nem kuldenem vissza, hanem kifizetnem felejuk....
-
senior tag
Sestos pid ismerők!
Ez mitől van??? Kétszer is lefuttattam az auto tune-t, de brutálisan túlfűt![ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mdav88
senior tag
válasz fragola.6035 #75124 üzenetére
Privatban egyeztessunk.
-
senior tag
Ha engem kérdezel én csak Mazzert vennék (vettem is)... azokkal nem állítani tudsz valamit, hanem azokkal darálsz Egy csésze jel = szimpla adag, két csésze jel = dupla adag, kéz jel = addig darál ameddig nyomod. A szimpla és dupla gombok darálási ideje állítható.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mutyi
őstag
válasz sz.zs. #75134 üzenetére
Én Graef-nél is addig őrlök amíg van benne,mivel mindig a zacskóból veszem el az épp szükséges mennyiséget,a többit próbálom minél előbb visszazárni, ergo ha beleteszek 10 grammot szimplához,akkor annyit,ha 16-17 grammot,akkor annyit.
Egyébként meg mi alapján darál nekem szimplát vagy duplát?
Fiorenzatonal is ugyanez az elv csak érintőgombos panellel? -
senior tag
A beállított idő alapján darálja le elvileg azt a mennyiséget amit te szeretnél, de nyilván nem grammot tudsz beállítani csak az időt… Én is előre kiporciózott adagokat darálok vele, de kényelmi szempontból nem rossz hogy alá rakom a kart, megnyomom a gombot és X másodperc múlva megáll. Igen, valami olyasmi. 1 hétig volt F4 Nano nálam, de amíg mások nagy megelégedéssel használják, nekem nem jött be, nem szerettem meg, így eladtam.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Bazsee71
őstag
válasz sz.zs. #75138 üzenetére
Az F64 EVO XGi már gravimetrikus. Persze jó eséllyel más ársávban mozog, mint az F4 E nano.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Régen írtam már. Eseménytelenül telnek a napok, PY kávét szürcsölgettem ma reggel, a Spicy Italy még mindig odaver. Szabiéktól hoztunk egy kis kóstolót, próbálgatom a filterezést is, az ízjegyek megvannak, de van benne mindig egy kis keserű. Gondolom a túl apró - az angolosok kedvéért fine - szemcsék miatt. Van egy Kruve-unk is, de nem visz rá a lélek, hogy 22-23 gramm kávéból használjak el 16-17 grammot. Szóval a Keletben azért sokkal jobb volt ugyanez a kávé, de nem panaszkodom, az élmény megvan így is Sajnos az otthoni géppark hónapok óta nem volt már bekapcsolva, valahogy mindig a cégnél lyukadok ki kávé ügyben, de nincs szívem eladni.
https://barbieripnk.hu/
-
WiZARD
addikt
válasz Bazsee71 #75139 üzenetére
Valahol egy vicc, hogy ennyi idő volt mire eljutottunk oda, hogy az őrlők a súlyt mérjék, és ne egy tök primitív időzítő legyen benne.
Otthonra tök8, de kávézóban megváltás lehet, hogy nem kell egyesével méregetni (és korrigálni) minden shot előtt.Plusz a sebesség, és az őrlő fűtése téren is van még bőven hova fejlődni. Érdekes lesz a Mythos 2, mert abba egyszerre bekerült minden. (állítható hőfok, súly alapján őrlés, állítható fordulatszám)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
MODERÁTOR
válasz WiZARD #75141 üzenetére
Egy jobb használt autó áráért elvárható
By Beansbe megy vki kóstolni? elvileg ma érkezik megint ElCambalache Nicaragua Eddig csak flat white-ot ittam, de presszóként is kipróbálom. (nekem perpill most ők a kedvenc spec. kávézóm)
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz *Mukeey* #75143 üzenetére
Igen, szerintem ilyet vettél te is. Nálunk picit több, mint 1 éve dolgozik, céges használat. Mióta kézi daráló van mellé, már csak napi 4-6 dupla készül vele. Mondjuk ez természetes, szinte minden és mindenki a kisebb ellenállás felé szeret húzni, úgyhogy a kollégák bőszen nyomigálják az automacát, és isszák a jó kis félig engedett bögréket vele cukival meg tejjel.
https://barbieripnk.hu/
-
WiZARD
addikt
Múlt héten voltam náluk, presszóként kóstoltam. Finom volt, de annyira nem fogott meg. (Jobban ízlett mint az EK43 shot a Flow-ban)
Amit szerintem érdemes kóstolni, legalábbis nekem most nagy kedvenc az a CM Santa Marta (Guatemala). (és nem azért mert ez van nálunk, de az elmúlt 4 hónapból ez ízlik a legjobban)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Microsoft Excel topic
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
- Mata összteleszkópos kerékpár
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, koffer
- Eladó 0km-es új elektromos roller (iScooter i9)