-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
érdekes ez a teszt abból a szempontból, hogy paljocnál és monyesznél volt nem tetsző keserüség, a többieknél nem annyira. vajon a gépekből adódhat ilyen különbség, vagy izlésbeli eltérés van?
azt már én is észrevettem, hogy a gaggian pl könnyebben kikönyököl a mocsár/égett iz az arra hajlamos kávékból. -
mutyi
őstag
Ok, azt nem tudtam mi volt tisztítva.
Akkor nem bántom,majd csak 3 hónap múlva vízkőtlenítek.Szóval akkor 7g-os a kicsike,akkor viszont tényleg kell majd egy kisebb tamperáló is,hisz 7g őrleményt beletéve a felső részben nem igazán marad és nehéz tömöríteni, ha viszont a szűkebb részt tudnám,akkor a 7g-ból is jobbat tudnék kihozni, persze így sem rossz.
Az mitől van, hogy szinte mindig vagy egyik vagy másik kifolyón több kávé folyik ki valamelyest,mint a másikon?
Egyenletlen a kávé eloszlása és utat talál magának? -
#25954560
törölt tag
a mostani konfig:
tizenpareves La Spaziale
a daralo egy keses nemtommi (Krups F203), dupla adagot fozunk, nemtom hany grambol (a kavefozo gyari nagyobbik feje).
a kv kozepesen porkolt boliviai, junius eleji porkoles, par nappal porkoles utan mar nalunk volt. szobahomersekleten sajat papirtasakban tarolva, legkondicionalt helyseg. -
mester6
tag
Üdv!
Nekem a nyitott szimpla LM szűrős videó tetszik. Gratula! Ezt próbálgatom én is, néha több, néha kevesebb sikerrel. Szeretném megkérdezni, hogy ez kb hány gr. kávéval készült? 41mm-es tampert használsz, vagy annyi a kávé, hogy az 58-as tamper is jó hozzá?
Szeretnék én is egyszer már hasonló cremás kévét csinálni, de sajna még nem tartok ott.Még kérdezném, a Gaggia Classic PID-es tulajdonosoktól, akinek Pt100 hőelemmel van szerelve a készülék, hogy autótuning után milyen P, I és d értékekre áll be a Rex c100? Nálam ez 2, 13, 3 értékeknél állapodik meg.
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
Más árak voltak 2 éve.
Egy QM 0650-et, 0625-öt 2-3 éve lehetett venni 20-30-ért, most ha hozzájutok egy szebb darabhoz, 45-ért azonnal elviszik, még hirdetni sem kell. De egy állapotú Rancilio Nancyért is megadnak 60-65-öt.
A Gaggia Evo-k is 20 alatt mentek a SiD- féle szépek, most egy akármilyenért is adnak 25-öt is.
Még az ipari hulladékok is felfelé mennek.Nem kellene nyilvánosan rontani valaki üzletét.
https://caffe35.webnode.hu/
-
jolti
senior tag
Magad uram, ha szolgád nincs! :-)
Előtte 13 évig tűzoltó voltam...
Ott elég sokmindent meg kellett csinálnunk magunknak! Nem úgy volt, mint most, hogy lerendelik a szervizt, ha besz@rik a 100 millas merga, hanem volt, hogy még szilveszter délután az ifat hengerfejeztük... -
mutyi
őstag
Na közben szétszedtem,mert eddig azt sem tudtam, hogy ez szétjön
Szóval a fénykép alapján most már értem mi a pontos felállás, ezentúl akkor így fogok gőzölni.
Én eddig azt hittem, hogy cakk-pakk teljesen az egészet kell levenni és csak a vékony csövet dugni majd bele a kiöntőbe.Hajtömeg: Én mindig hűtőbe tárolom a fém kiöntőt és a tejet is, így jó hideg és mire kézforró lesz a kiöntő,akkorra el is készül jó esetben a szép kis tejhab, ráadásul nekem úgy tűnik,hogy sokkal jobb is lesz a minősége,mintha szobahőmérsékletű tejjel próbálkoznék.
Eddig a legjobbat a Lidl féle laktózmentessel értem el.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Elvileg nemsokára hozzám is jön egy, igaz csak tesztelésre.
Kíváncsi leszek, hogy milyen a "gagyi" szűrőkhöz képest.Ma pöri nap volt, nálam.
Blendeltem egy koffein bombát, pár nap múlva kiderül, hogy milyen lett.
Brazil frias + india kappi royal 50-50Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
bl4ze
veterán
Reneka ma reggeli első két próba :
1. Kapucziner M.Malabar : a 16 grammos szűrőbe 17 grammot tettem.
Lefolyás rendben, a crema mintha picit egyenletesebb-szebb kinézetű lenne. ízben nem éreztem változást.2. Mocambo Brasilia : itt már 18 grammot tettem, mert a 17 grammot kicsit kevésnek éreztem, éppen csak eléri a jelölés szintjét, bőven marad még hely a szűrőben őrleménynek. A lefolyás itt is rendben, a crema szépen mintázódik, viszont itt ízben "teltebb" simább lett, mint korábban.
További próbák folytatódnak, egyelőre kettes lefolyót használtam, nem naked kart.
Maga a szűrő nagyon minőségi kinézetet, és érzést is ad. Jó megfogni, jó dolgozni vele - minden millimétere az igényes kidolgozást sugallja.
.:. bl4ze .:.
-
5381
aktív tag
Egy fél órája rendeltem pont egy ilyet, ezek szerint jó választás lesz
A másik rendelt jellemzői: "Meglehetősen testes, finom savasság, ananász szirupra emlékeztető kellemes jegyek, kakaó, mandula, könnyű fűszeres utóízzel." - erre is kíváncsi leszek, nagyon. Hihetetlen, mennyiféle ízzel lehet találkozni a kávékban.
Engem meg égett, meglehetősen keserű ízű kávéval neveltek fel -
vendingo
veterán
Zöldalma???
Nekem olyan még sohasenem volt.
Nálam a csoki, mogyi-mandula-marcipán szokott lenni attól függően, hogy sikerül a pörkölés.Nemrég tudtam meg, hogy véges a készlet a brazil friasból, mostanság nem várható új szállítmány belőle.
Akinek bejött ez a kávé az tankoljon fel, én is ezt fogom tenni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
5381
aktív tag
Ma teszteltem én is az Águas Frias-t. Nekem valamiért meglehetősen keserű eredményt hozott, pedig másodjára 18g-ból 25 másodperc alatt jött le gyönyörű cremaval a dupla. Csapolás előtt pár másodpercig engedtem vizet is a fejből. Majd 2X annyi cukrot kellett beletennem, mint a mostanában fogyasztott etiópokba. Este leveszem a felső szűrőt, hátha ott van valami maradék, ami már pörkölődik, kívül semmit nem látok. Mivel kísérletezzek még?
-
5381
aktív tag
Először cukor nélkül kóstoltam, úgy annyira keserűnek éreztem, hogy cukorral már nem is figyeltem az ízére, csak azt néztem, hogy ne legyen keserű A cimkéje ugyan az, mint a te képeden, a babok színe is stimmel. Szóval, látszólag minden oké...No majd reggel nekiesek újra.
-
5381
aktív tag
Most ittam egyet az előbb. A csapolás végéig csak hab látszott a pohárban, aztán alul szép lassan kezdett előbukkanni a kávé. Végül dupla ristretto mennyiség lett, talán kicsit lassú is volt a lefolyás. Annyi cukorral, mint ami tegnap nem volt elég, ma már túl édes eredményt adott. Erős étcsoki ízű lett, a korty elejét nem sikerült azonosítanom, de talán mintha tényleg kicsit fűszeres-almás lett volna. A lényeg, hogy egész más volt, mint tegnap. Vagy nem ilyen ízvilágú kávékhoz voltam szokva(igen gyümölcsöseket ittam előtte), vagy valamit beledaráltam az első kettő főzetbe, amit nem kávé volt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen