Új hozzászólás Aktív témák

  • #89309696

    törölt tag

    válasz rob210 #71280 üzenetére

    A kőolajfelhasználás mértékét már most sem nem tudja kiváltani, ergo sose lesz megoldás. Részmegoldásként is az idővel egyre romlik, mert egyre több ember akar autózni és egyre több akar enni is, exponenciálisan növekedne a kereslet a termőföldre, a termőföld meg véges, már így is több erdőt vágtunk ki mint kellene. A fel nem használható növényi részekből kinyert bioetanol csak egy része a feldolgozásnak, abba belekerül rendes kukorica, krumpli, cukorrépa, cukornád, akár gabona is. Pont azért, mert az embereknek kell és az a mennyiség már ma is csak így termelhető meg, szerencse, hogy többet nem igazán akarnak. Nem szabadna termelni legfeljebb keveset, csak a hulladékot kellene felhasználni.
    A jelenlegi módszerekkel feldolgozva (mivel le kell párolni a kierjedt levet) még ha valóban elérné a 100%-os körforgást is, így már biztosan nem fogja, mert szén alapú energiával van fűtve. Közben az autók sincsenek erre felkészítve, hogy jó hatásfokkal feldolgozzák. Átírt ECU-s turbós vagy magas kompressziós szívó kell hozzá. Az, hogy beledobnak egy olcsó kütyüt csak arra való, hogy főleg télen beinduljon.
    Dél-Amerikát meg kár felhozni példának, 21fő/km2 népsűrűséggel, mikor Európában ez 75fő/km2.

    Ha a kocsik erre lennének építve, ha a feldolgozás nem hagyna nyomot akkor jobb lenne közben az agrárországok piacát is pörgetné, viszont ez sem tiszta, főleg nem a hagyományos motorba felesbe keverve. És egy ilyen utópisztikus jövőben se lesz meg az elegendő termőföld hozzá, így nem lesz működőképes se, épp ezért nem is ölnek bele akkora energiákat emiatt nem zöld jelenleg se, mert nem fejlesztik azzá. Ezt az energiát a kőolajra is rá lehet fordítani amíg azt használjuk, ráfér. Közben egyéb élhető nem belsőégésű hajtást kellene keresni, nem olyat ami ugyanúgy ég és szennyez, csak kevésbé és valamennyi visszaforog belőle.
    Pont ezért nem jobb a dínólénél, csak elméletben. Elméletben a villanyautó is fasza, ha lenne hozzá null környezetterheléses energiatermelés. Elméletben Norvégia is tök zöld ország, csak kár, hogy az összes kőolajukat eladták és más égette el így ugyanúgy szívjuk. Bioüzemanyagban hinni naivság meg álszentség, olyan mint az elektromos autóban ma, mert nem pöfög hátul. Ettől még nem tiszta, ahogy a bioüzemanyag se. Aztán mindenki azt tankol meg azt hisz amit akar.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák