Új hozzászólás Aktív témák

  • HussarF

    addikt

    válasz aelod #143308 üzenetére

    De akkor hogy csinálod?
    Mert ezt csak így lehet: leméred a rizst szárazon meg a húst is nyersen, mert ugye makro adatok arra vannak meg. Így megvan, hogy mennyi ch meg fehérje van bennük. Megfőzöd, sütöd, aztán méred még egyszer a tömeget. Azt elosztod szárazon/nyersen mért makrok tömegével és akkor megvan, hogy a főtt/sült kajának mennyi az egységnyi tömegre vetített tápanyag tartalma. Utána lehet méregetni főzve,sütve is.
    Ugye nem a nyers/száraz makro adatokat alkalmazod direktben a főtt/sült kajára is?
    Fehérje bevitelemnek csak alsó korlátot szoktam szabni, szóval azt nem méregetem, de a Rizs mindig így megy. Megcsinálok fél kilót, van benne kevesebb, mint 400 g ch (ált 0,77-el számolok). Megfőzöm, aztán lemérem. Elosztom azt a tömeget a ch tömegével (ami ugye <400g) és kijön egy szám. Általában 3 és 4 között. Aztán, ha egy dobozba, egy étkezéshez kell mondjuk 40g ch, akkor rászorzok ezzel az arányszámmal és annyit kell belemérnem a kajás dobozba.

    (#143309) kk831228
    Szerintem ez a legvalószínűbb megoldás ;]

Új hozzászólás Aktív témák