-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz Kávé Kálmán #90098 üzenetére
Na, úgy látom a szűz kéz szerencsét hozott. A sok kávé, meg a piák már kevésbé, épp készül felrobbanni a fejem :DDD
https://barbieripnk.hu/
-
weinmaker
őstag
válasz sz.zs. #90101 üzenetére
Dede, hiszen személyesen ismerem a srácokat. Sőt olyannyira, hogy hamarosan lesz egy olyan teszt, hogy régi gaggia vs új gaggia, teljesen egyforma tunningal, és mindkettőt simi morcolta fel.
Tadam cuccai továbbra is parádésak, és ő is nagyon normális, szimpatikus.
A helyszín is jó volt szerintem.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
-
fragola.6035
aktív tag
Aki ma menne a bazárra és nincs még jegye, én tudok adni. Ingyen. Privátban küldj egy email címet, oda küldöm a belépőt.
https://caffe35.webnode.hu/
-
weinmaker
őstag
válasz sz.zs. #90105 üzenetére
Inkább csak jelképes, hogy valóban ugyanazt tudja hozni, mint a korábbi gép. Mert korábban olyan is volt, hogy az újat nem nagyon lehet rézcsövezni stb. Vagyis ha semmi különbség nem lesz, akkor bátran lehet az újakat is vásárolgatni.
A szerelhetőségről nem tudok nyilatkozni, inkább a produktum lesz a lényeg.
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
HÁZIGAZDA
válasz billyjoe #90096 üzenetére
a végén még kiderül, hogy ezek is csak eszközök...
a robot annyival nehezebb? amúgy szemre a flair karját nyomni kényelmesebb (én meg azt nem próbáltam), a robot igenis tervezési hibás a vékony, húsba vágó karjaival (konkrétan a design miatt ilyen, hogy el lehessen sütni a "robot kezeket"), 9 barnál már frankón fáj.
na de a szépség oltárán ki ne viselne el napi szinten fájdalmat?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
senior tag
válasz weinmaker #90108 üzenetére
Lehet rézcsövezni, csak vagy otthagyod a "gagyi" szövetes gumicsvet, és a szintén "gagyi" műa. opv-t, vagy több módosítás szükséges hozzá, mint a régihez, hogy normálisan meg lehessen csinálni, ami több pénz. Mondjuk kell bele egy régi Classic opv ~10e-ért. És a manométert már tényleg nem lehet hova rakni.
Küllemre mondjuk jobban mutat az új gép, bár ezek a színes verziók... hát nemtom... a festett verziók a régiekből is jobban tudtak rozsdásodni.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
adriankoooo
senior tag
válasz Kávé Kálmán #90098 üzenetére
10 mp előáztatás 3 baron, majd 8 baron van a peak és onnan megy le fokozatosan 5-ig 30mp alatt? Ezt ki kell próbálnom. Eddig csak a klasszikus, kis előáztatás, 9 bar végig módszert használtam.
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #90111 üzenetére
hát, azt tudja mindenféle pumpás gép is
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
válasz adriankoooo #90111 üzenetére
Inkább a 2 barhoz van közelebb az előáztatás 10 mp-ig, majd 9 bar a csúcs. Onnan folyamatosan 30mp alatt leengedni 5 barra, majd elvenni a nyomást. (Kb)
Egyébként most, hogy megvan a nyomásmérő, azt mondom én is, hogy kell ez a flairhez. Érzésből nem tudja az ember, hogy hol jár. Persze egy bizonyos gyakorlat után lehet, hogy megy csukott szemmel is, de addig nagy segítség.
[ Szerkesztve ]
-
billyjoe
csendes tag
A robotot nem tudom elcsomagolni a kis táskájába, mondjuk az is igaz, hogyha lenne, a konyha állandó dísze lenne.
Otthonra elfogadnám a Spaziale helyett, csak reggel kell a gőz és nem mellesleg ki is vágnának vele...
Na de továbbra is tartom hogy a flair kinu páros volt a legjobb tavalyi vételem, egy percig sem bántam meg. Főleg a tegnapi nap után, jó játék lesz a leva profilját másolni, még úgy is hogy csak a nyomásmérő van. -
RBJ
addikt
Csináltam a GC pro n zsíroldást, visszaöblítést. Na azt se gondoltam, hogy 2 hónapos majd hétvégi használatú gépből ennyi dzsuva kijön. Vízkömentesítés is megvolt ott is érezhetően forróbb kv lesz az eredmény.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
kurtuzov
senior tag
Fragola leírásaiba többször belenéztem, de a vízleeresztés leírása felett ezek szerint átsiklottam.
OPV 9 bar, eddig ott mozgott rendben, most ugrik 10-11 környékére.
Vízleeresztés után is maradt most reggel 10bar , egy tisztítást fog most kapni. Ha meg kell megnézem a tágulásit is.
Bazár ~5óra alatt 8 ristretto - este aludtam rendesen.
Bányai&Lucky Cap: lehetett ugyanazt a kávét más pörkölési profillal is inni (Pura Vida - Csokis Kuglóf)
1zpresso őrlők tényleg ígéretesek, sajnos a je plus alsó kés rögzítését nem tudtam megnézni. A K plus alsó kése 3 oldalról csavarokkal van rögzítve.
Ugyanazt az etióp kávét megkóstoltam Lelit Marán és Biancán is. Előbbi nem melegedett fel eléggé, kicsit savanykásabb is volt az eredmény.
Visszafogtam magam és csak egy Roastopus Starfish-t hoztam el. -
Peti...(16v)
tag
válasz zolnagy #90113 üzenetére
Húztál már a nyomásmérővel? Nem nehezebb a kart nyomni a két O-gyűrű miatt? Én tartok ettől egy kicsit és ezért nem ruháztam még be. Már eleve a gyári dugattyúval is olyan érzésem van, mintha meg-megakadna és “ropogva” megy le. A hangot a karban lévő görgő adja, ahogy megáll és újra megindul a dugó fémlapkáján. Attól félek, hogy ha nehezebb lenyomni a dugattyút, akkor még nagyobb terhelést kap az egész szerkezet.
-
weinmaker
őstag
válasz fragola.6035 #90118 üzenetére
Na akkor okés, nem erőltetem. Így már tiszta, hogy mindenki ezt mondja. Viszont akkor aki új gépet akar, annak bátran ajánlott kategória, mert egy kis pimpeléssel brutál jó gépe lesz.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
adriankoooo
senior tag
válasz Peti...(16v) #90119 üzenetére
Én pont hogy az eredeti dugattyúval nem csapoltam még (csak dugónak használom melegítéskor), de megakadást és ropogást nem tapasztaltam egyik esetben sem a nyomásmérővel.
-
Peti...(16v)
tag
válasz adriankoooo #90121 üzenetére
Ez jó hír! Nem tudom nálam mi okozza, de tény, hogy jelen van. Gyanakodtam túl nagy erőre, de durva őrlemény/gyors és könnyű lefolyás mellett is csinálja.
-
gboszi
senior tag
Mit kell itt inni vazze??!!
"If you're good at something, never do it for free!"
-
zolnagy
őstag
válasz Peti...(16v) #90119 üzenetére
Igen. Egyáltalán nem nehezebb, sőt, mintha könnyebb lenne. A két o-gyűrű lehet, hogy épp jobban megvezeti.
@gboszi, ha gyümölcsöset szeretsz, akkor roastopus, de valahol ittam finom bagira kávét is. Ha klasszikabb ízvilág, akkor bluebird, ha még klassikabb, akkor vergano, bár utóbbit nem kostóltam, az már nem az én világom, de elmondás alapján rendben volt.
(a teljessèg igénye nélkül)[ Szerkesztve ]
-
-
zolnagy
őstag
válasz Peti...(16v) #90126 üzenetére
Néha nálam is előjött ez a pattogás, főleg, ha finomabbra őröltem a kávét, és jobban kellett nyomni. A nyomásmérős dugattyúnál viszont épp finomabbra kellett állítani a mazzert 1 ricnivel, hogy jó legyen, és így sem jön elő. Mindenképp ajánlott tuning sztem.
-
senior tag
Eladó rézbojleres GC ( nem az enyém )
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Flashback
addikt
válasz fragola.6035 #89922 üzenetére
Ha jól látom Gaggia kazán. Ennyire megeszi? Tapasztalataid alapján amúgy milyen vizet ajánlasz?
Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
MODERÁTOR
Kávébár bazár 2020
A tavalyinál sokkal jobb volt, egyrészt a "DJ" hiánya sokat segített, hogy ne süketüljek meg.
Sok kiállító volt kint most is, elég szellősen szóval nem volt akkora tömegnyomor.
Roastopus standnál végre tudtam én is pár szót váltani Bazsee-val és természetesen ittam egy etióp shotot. A mellette lévő sörstandon sikerült behúznom 2 üveg kávés stoutot, nem volt nehéz rábeszélni
Avx standon megnézegettem az 1z kéziörlőt, letekertem rajta 20g brazil kofit, elég könnyű hajtani és tartani (bár egy 90k-s cucctól el is várom).Minőségi darabnak néz ki bár csak egy kinuval tudtam összemérni, comandante nem volt kint.
Engem a kis pides gép nem győzött meg mert sztem nagyon kicsi és kényelmetlen használni hacsak nem liliputi az ember.
Kávékalmárnál nagyon sokan voltak így csak messziről néztem 1-2 próbálkozást a flairrel. Menő meg minden, de nem az én világom az ezzel való szöszölés.
Simonellinél meglestem az új Victoria Arduino gépet, nekem annyira nem jön be ez a baltával faragott old school design. A modern vonalvezetésű black eagle sztem jobban néz ki.
Impressonál is egy jóféle etióp volt az örlőben, 2dbz kapszulát is behúztam, melóba jó lesz.
Black Sheep standon is beszélgettem a srácokkal, cortadoként ittam az etióp kávéjukból ami szintén jó volt. Nem is tudtam, hogy ők az ascaso disztribútorai, azt hittem, hogy a bluebird coffee az. Elmondtam nekik a problémámat a fúvókával és ők sem értették a dolgot.
Tadamm hozta a megszokott minőségi cuccait, vele is beszéltem pár percet. Sajnos a disztribútort még nem tudta kihozni, csak képeken mutatta meg. Mindenesetre kíváncsian várom.
ByBeans standon Bányai féle kofiból is ittam egy cortadót, de engem annyira nem nyűgözött le.
A beszélgetés egy részét meghallgattam, Nagy Dávid, Török Ádám, Roland a Madalból. Érdekes témákról volt szó.[ Szerkesztve ]
-
moszat_
csendes tag
Hozzám került Fragola által készített vörös ördög, alias Brasilia Lady. Életem első igazi kávégépe. Eddig pár főzésem volt vele, de meglátszik szakértő rakta össze. Automata gép után teljesen más a dolog. Szerencsére van még egy kávé őrült rajtam kívül a cégnél aki jobban ért hozzá mint én így nem öntök mindent ki egyből a lefolyóba. Ami teljesen más az a a Crema és az ízek. Félreértés ne essen lehet automata géppel is jó kávét főzni de ilyet nem.Plusz ez egyéni vélemény maga a kávé előkészület is egy szuper dolog. Csak dicsérni tudom Fragola munkáját pedig én már nem tőle vettem de mégis szerencsére jó kezekből jött át hozzám. Mellé a Graef őrlő is szuper.
-
senior tag
-
Bazsee71
őstag
Köszi mindenkinek, aki odajött pár szóra, remélem lesz még alkalom nyugodtabb körülmények között is találkozni.
-
Toobee
veterán
Mobsteryt kóstolta valaki? 2 csajszi csinálja, ráadásul kiskőrösiek (tőlünk nincsen messze). Sanyiéknál pörkölnek egyelőre. A filter felejthető volt, de a presszó vonal bejött.
Annyi kávét nem kóstoltam, hogy határozott véleményt formálhassak, de a Roastopusnál nagyot hibázni nem lehetett, ha jó világos pörit akartál kóstolni, illetve Kalmárékat emelném még ki külön. Nagyon jól megszervezték az egész versenyt (most valahogy így nézhetnek ki a fiúk), a kávé is bejött (kóstoltam Leva, saját gyakorló, saját éles), "sajnos" kaptam még egy löketet a Flairhez. Azt viszont nem látom biztosan, hogy csak a valós idejű grafikonnal együtt lehet ilyeneket húzni vele vagy elég az analóg nyomásmérő.
Az viszont elszomorított, hogy csak abból a rém gagyi 2-2,5 decis repohárból lehetett inni kávét (mondjuk Kalmáréknál pont volt papírcsésze).
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
MODERÁTOR
válasz fragola.6035 #90140 üzenetére
Egy BWT-s pohárral toltam végig a napot (mármint a víz részét). Az elég masszív darab volt, nem is akartam kidobni.
-
Toobee
veterán
válasz fragola.6035 #90140 üzenetére
Nem érdemes mindig magunkból kiindulni, de ha a saját példámat veszem: Kalmáréknál 1 pohárral nyomtam végig, ki lehet azt is öblíteni. Ahogy a csészét is el lehet mosni, például a mosdóban. Nem nagy tétel vinni egyet legközelebb, legalább lehet rá készülni.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
gboszi
senior tag
Ha valakinél pont akad egy felesleges eureka mignon specialita és gondolkodik hogy megválna tőle, keressen meg nyugodtan.
"If you're good at something, never do it for free!"
-
billyjoe
csendes tag
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Toobee #90142 üzenetére
Évek óta viszek magammal üvegpoharat. Korábbi rendezvényeken zsákszámra hordták ki a használt papaípoharat, szerintem sok ezret. Szerencsére ez már majdnem megszünt, kivéve még egy-két kiállítót, pl. BWT, Kávékalmár, vagy Alpro, akik pont leszarják a szeméttermelést. Jó ez a Boomerang pohár, mert nincs papír íze, és sokszor használható. Akinek nem tetszik, az vigyen magával üvegpoharat. Nem olyan bonyolult.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #90146 üzenetére
Kalmár azzal, hogy nem fémgőzölt zacskóban adja a kávéját kifejezetten környrzetvédelmi okokból talán kap részleges felmebtést. Persze ezért aztán át kell csomagolni 1-2 hét után, de nálam minden kávénak ez a sorsa.
Egyébként meg +1 szavazat a saját vagy helyi üveg/porceláncsésze (fakupa stb) mellett.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
skoos
őstag
Sziasztok, láma kérdéscsokrot tárnék elétek. Próbáltam mindennek utánajárni, de nem mindenre találtam kielégítő választ.
Gaggia Classic (kb 6 éves, de jó állapotú, nem sokat használt és frissen gyári szervizelt)
illetve CM702 daráló.A cél egy jó presszó. Abból már machiato-t és cappuccinot valahogy összehegesztek majd
A karhoz csak ez a betétem van (bocsánat a szakzsargont még tanulom)
- Ha nem használom a kis fekete bigyót, akkor fröcsög a kávé mindenhova. Pedig a frissen őrölt kávéhoz elvileg nem kell használni (?).
- Egyáltalán ez a betét jó nekem?
- Csak próbaképp, van esetleg olyan recept amivel kb konzisztens, értékelhető eredményt tudok elérni? Pl, Tesco XYZ szemes kávé, örlőt állítsd 4es fokozatra, 17,5g kávét őrölj le, egyengesd szép laposra, 22msp-ig extraktáld.... Első körökben nem használnék 3e/kg nál drágább kávét és jobban össze is hasonlítható egy gyári minőség, mint egy spéci frisspörkölés.
- Egy pohárba/egy főre is a villás végű "kicsöpögőt" használjátok?Köszi előre is,
Sanyi
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Robogó, kismotor
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...