Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin_Shield

    őstag

    válasz ragingspears #20966 üzenetére

    - A tükörreflexes gép relatív nagy és nehéz, végig kell gondolni nem okoz-e problémát a túrázás és mászás közben. A képminőség kisebb és könnyebb felszereléssel, un. MILC géppel is megvan. Ha komolyabban gondolod a portré és modellfotózást az külön befektetést igényel majd: objektív(ek) és vaku(k).
    - 1080p FullHD valóban adott, ám a videók minősége nagyon elérő, pl a Pentax a sereghajtók között van, a Sony meg az egyik legjobb.
    - A Pentax K500 valóban ajánlott, a kitobjektív olyan mint egy kitobejktív :) általános célra megfelelő, de azért messze van a profi fix vagy zoom objektívektől
    - A Nikon D5100 szintén jó gép, hangyányit gyengébb felépítésű és rosszabb a kereső, de az LCD kihajtható és a videó is jobb. A 18-55VR kitobjektív kb..olyan mint a Pentaxnál, a 18-105VR valamivel jobb, ha belefér válaszd azzal.
    - A zúmot úgy tudod kiszámolni hogy a nagyobb számot elosztod a kisebbel pl 55/18=kb. 3x, De majd rájössz hogy a zúm érdektelen, a gyújtótávolság(ok) a fontosak :)
    - A Sony a3000 valóban nem e legszerencsésebb gép, van tőle jobb választás DSLR és MILC vonalon is, akkor ajánlott ha mindkét vonalból a rosszabb tulajdonságok fogtak meg :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák