-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Casto
csendes tag
válasz
Bazsee71 #62779 üzenetére
A babok hőmérsékletét valóban nem néztem meg, csak az őrlés után, az egyengetés előtt szoktam kézzel összehúzni az őrleményt és akkor éreztem, hogy rettentő hideg (összehasonlítva a szobahőmérsékleten őrölt kávéval, ami az őrlés következtében mát szinte langyos).
Szóval én nem azt állítom, hogy ugyanolyan hideg lesz az őrlemény, mint a fagyiból kivett babok, hanem azt, hogy összehasonlítva a szobahőmérsékletű őrleménnyel, a fagyis őrlemény elég hideg és lehűt(het)i az átfolyó vizet.
-
válasz
Bazsee71 #62821 üzenetére
teljesen iható, savas-gyümölcsös kávékat lő nóra a brikkával. és meglepő módon még szar kávékból is
casmo aricha amúgy teljesen korrekt, kb. az első casmo kávém, amit egyszerű elkészíteni, finom, nem döglik le egy nap alatt. ha mind ilyen lenne, simán előfizetnék megint, de sajnos nagyobb számban voltak a nem ilyenek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
válasz
Bazsee71 #62823 üzenetére
nekem mindegy, hogy miért. azon túl, hogy szigorú vagyok magammal is, mert 'sten pénzét is elköltöttem már a daráló-gép párosra, nem gondolom azt, ami itt a napokban elhangzott, miszerint a casmo mindig frankó, ellentétben a pacific-kel. nem, a casmo nem frankó mindig, nálam biztos nem. ha savanyú, akkor mindegy is, hogy milyen beltartalom van mögötte, mert szar inni. na most persze mindig van olyan dolog, amibe lehet kapaszkodni. lehet, hogy üt a robur? lehet, hogy a dc vízköves? x? y? ezeket ki kell pipálni mind, de egy idő után elfogynak. és utána 100%-osan átmegyek ronin módba: ha kapok egy savanyú kávét, akkor az a kávé nekem/nálam nem jó, kész, passz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adp
őstag
válasz
Bazsee71 #62856 üzenetére
Az a helyzet ennyire nem akarok belemenni
Amugy kepen szarul nez ki (este telefonnal keszult) elobe sztem jol mutat (cellux nelkul majd persze)
Amugy sztem ha majd eladom, amit mostanaban ketlek, mert nem hiszem hogy van jobb ar ertek aranyu presszo/ filter orlo ami elektromos meg esetleg a Te tuning k30-as HC-d, erdkes lenne egyszer osszehasonlitani[ Szerkesztve ]
-
meander
tag
válasz
Bazsee71 #62909 üzenetére
csöbörből vödörbe... narancs megvan, piros grapefruit nincs
komolyra fordítva a szót, nem igazán érdekel a vérnarancs, egy kis édességet szeretnék még a pohárba és rendben is vagyunk. A Royal - ZM kombó eddig nagyon jól muzsikál, de szeretem a kony-t is. A kony azonban még bejáratós, ezért óvatosan fogalmaznék meg véleményt. Jelen állapotában minden esetre a ZM jobb Casmora, kony jobb palyotzra. Térjünk vissza rá pár hónap múlva. Ezt a két darálót viszont most nem tervezem eladni egy darabig. A majort azonban el kellene. Neked még megvan?
-
-
válasz
Bazsee71 #62992 üzenetére
bármi lehet, de mondom, használtam már gagyibb gépnél, palmtamp nélkül, évekkel ezelőtt(i tudásszintemmel) és képes voltam a jó shotra. ha már nem hibát keresel vele, tök fölösleges, ráadásul kényelmetlen. ha most az derülne ki, hogy még szitálni és habverőzni kell a tökéletes lefolyáshoz, akkor sem tenném meg, inkább kávét váltanék -- ennyit akartam írni. a norda-téma is billeg nálam egyébként, de azt azért kipróbálom majd.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Casto
csendes tag
válasz
Bazsee71 #62992 üzenetére
A maroktamper forgatást barista vb-n láttam és azóta használom
Sötét pöriből csak a már sokszor említett Belardit használtam/használom, de ott nem volt gondom az előáztatással. Most közepes pörikkel szenvedek, de akkor ezek szerint ott jót tesz az előáztatás, ha most minden infót jól raktam össze.
Igen, azt elfelejtettem venni, 8,5-9 baron indul és szép lassan visszaépül.
-
vTamas35
csendes tag
válasz
Bazsee71 #63005 üzenetére
Meg gépfüggő is az, hogy mennyire szükséges az előáztatás. Rezgő pumpánál lehet elhagyható, vagy kevésbé fontos, mert lassan épül fel a nyomás, de rotopumpánál szerintem nagyon kell. Ott függetlenül az egyéb megoldásoktól (előáztató kamra az e61 fejben) szinte azonnal megcsapja a pogácsát a 9 bar. Nekem utólag került beépítésre a funkció és rengeteget dobott a lefolyások minőségén.
O1G
-
válasz
Bazsee71 #63020 üzenetére
Nem a diagnosztikai mivoltarol van szó, az nem kérdés.
De oké, szerinted: a crema osszeesik, a karrol pedig régi zsírt old le a lefolyó kofi. Én egyikben sem hiszek, mint lényeges faktor, de legalább valami magyarázat. A cremat könnyű tesztelni, mert ki lehet kevergetni a levegőjét a kavebol. Hajrá!
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
válasz
Bazsee71 #63036 üzenetére
kibírom röhögés nélkül azért ezeket a fölösleges köröket, a személyeskedést pláne.
egyébként meg kb. ingyen van kipróbálnia akárkinek: csapolj nyitott karral, de ne rögtön a csészébe, hanem tedd alá a másik kart és azon keresztül menjen a csészébe. lehetőleg ne legyen tök hideg a második kar sem, de amúgy azonnal ki lehet kóstolni, ahogy elszaródott a kávé.
de mindjárt kimegyek és leflexelem a kart. remélem úgy is teljes értékű, nem muszáj feliratosat venni. mellesleg ezen már gondolkodtam egyszer: olyan nyeákeád kar, hogy nem nyitott a teljes átmérőben, csak mondjuk 80%-ig, normál karból flexelve, épp azért, hogy egy pici védelem legyen a lézersugarak ellen, de amit kell, azt már lehessen látni.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
válasz
Bazsee71 #63043 üzenetére
nem, ez a személyeskedés: "Úgysincs sok értelme a tiéddel ellenkezőt állítani, mert akkor jön a vudu, meg a többi hangzatos válasz, amit adni szoktál
"
ebben benne van, hogy beszélgetek veled, de közben seggfejnek gondollak, már ezer éve.
az meg abszurd, hogy ne lehetne ellenvéleményt megfogalmazni az enyémmel szemben, most is kb. egyedül vagyok azzal, hogy fölöslegesnek tartom a nyitott kart, ha valaki már kidiagnosztizálta magát. és egyébként éppen ezt írom én is: eleget hifiztem már a kávéval, most már csak inni szeretném, tudom, hogy szitálhatnék, hogy kevergethetnék, de nem fogok. és ha így néha nem lesz tökéletes, na bumm, de legalább ne spriccelje össze a konyhát, mert akkor az egészet abbahagyom.
végül: egy jó daráló és gép után lehet azt mondani, hogy milyen bolond valaki, hogy nem vuduzik még, ha már ennyit beleölt. de azt is lehet mondani, hogy azért is ölt bele ennyit, hogy ne kelljen vuduzni. biztos, hogy a robur őrleménye még jobb lenne, ha még őrlés után vuduznám, de én annak örülök, hogy elég jó már magában, így ezt megúszhatom. a mazzer minié például nem volt az, azt én is vuduztam.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
Bazsee71 #63124 üzenetére
Igen nagyon..de még nincs vége..bocsi...kávégép vásárlás...
- Milyen kávéfőzőt ajánl?
- Milyen kávét szeretne inni?
- Aminek jó szaros a teteje.
------
- Van kotyogó, frenchpress, v60, filteres, meg ilyenek.
- És azok ott?
- Ja, az ott brikka, a másik a meg eszpresszó gép, de azokat nem ajánlom.
- ???
- Szereti a szart a kávé tetején?
------
- Ez Silvia egy remek gép, vesz még hozzá egy kezdő darálót.
- Hát az itt nálunk minimum 230000.
- Húú az elég sok. És jó kávét főz?
- A kávé az jó, csak hát az a szar a tetején.
------"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
celf
őstag
válasz
Bazsee71 #63161 üzenetére
Most vettek páran és a külső/felső pereme a Kinunak nem egyenes, és olyan, mintha ütne, pedig elvileg nem.
Ugyanez a srác nagyra állította az őrlőt és volt az őrleményben sok fine is. Ezzel nem tudom mi van. Vagy selejtet kapott (M38), vagy tényleg szar.
Kicsit várni kell, mert egyrészt lesz valami upgrade meg tesztekre és még sok review kellene.
De elvileg ez is romániában összerakott dolog (azt hiszem?), szóval igazán nem tudom mit is kelljen gondolni róla.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Bazsee71 #63169 üzenetére
igazából mókás, ahogy a hobbista közösség folyamatosan a csillagokig sztárol valami új felfedezettet, hogy aztán, amikor "megunja", elengedje, hogy az a földig zuhanjon. szegény cabernet sauvignon, mint olyan is volt már a világ teteje, hogy aztán egy unalmas, oldschool vacakká silányuljon (miközben ő csak ott volt a helyén végig
). úgy látom, a kinu is elérte a plafont, és most hamar ő lesz a crema az eszpresszó tetején
más: mókás az is, hogy a totál elprofilozott sidamo, a tényleg festékesvödör ízű savaival 3 hét után egyszer csak teljesen korrekt lett. visszajöttek a savak, korrektek is, nem túl összetett, de amolyan savas-klasszikus kávé, jó inni. ki érti ezt.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
balsa02
újonc
válasz
Bazsee71 #63173 üzenetére
Egyébként számomra az egy érdekes dolog, hogy az OE és a HELOR is direkt úgy gyártja a darálóit, hogy a kések koncentrikussága kalibrálható legyen. A HELOR esetében ugye nem kispályáznak, egy komplett tömbből marják ki a teljes darálót, megtehetnék, hogy csak az illesztésre hagyatkozzanak, mint a Kinu, mégis így gyártják.
https://helor-coffee.com/101:
Using a high precision cutting machinery, the concentricity of the three holes is incredibly high.Szóval a kérdés adott: mennyire koncentrikus maga a külső kés, amit mindhárom gyártó (lehet ugyanazon) külső beszállítótól szerez be?
most szemét leszek: lehet büszkélkedni, hogy képes vagyok egy tengelyt meg egy csövet koncentrikusan legyártani, csapágyazni, de számomra egy külső kés tűrésen belüli legyártása nagyobb feladatnak tűnik.
-
válasz
Bazsee71 #63180 üzenetére
akkor majd fél év múlva lesz pofára ejtve, amikor kijön a next big thing. tartom, hogy akik ennyire belekattannak a témába, hogy aztán blogolnak, podcastelnek stb. róla, hamar kiüresednek, ha "csak" használni kéne éveken keresztül a meglévő dolgokat. kell a permanens forradalom.......
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
8nemesis8
veterán
válasz
Bazsee71 #62979 üzenetére
Agyalok is rajta erősen, most pár nap kiesett, átolvasom és eldöntöm, hogy mit kell rendelni
Boltok terén "csak" az expolygon és a danetti ajánlható?
Biztosan nem lenne hátrány a másik kar, hogy tudjak vakszűrőzni, mert állandóan kioperálni a szűrőt a karból hosszú távon sem biztos, hogy jót tesz!Keresztapper: Ismerős a dolog, egyébként érzékeli a különbséget a korábbi főzések és e között, így most úgy érzem még támogatja is egy szintig a kávékészítő "őrületemet"!
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
válasz
Bazsee71 #63236 üzenetére
Full ugyan ez a kávé 1 napja szuper finom ízű volt más gépben. Szerintem az a fém kerek szűrű szerűség tömődhetett el. Múltkor már eltömődött, de csak a lyukak 60%-át tudtam felszabadítani 1 óra sikálással. Hogy lehetne azt kitisztítani? Vagy milyen néven tudok olyan fém szűrőt venni?
-
válasz
Bazsee71 #63245 üzenetére
ha egyszer rászánom magam, hogy odaadjam fragola mesternek megint a dc-t
, akkor az a terv, hogy megkérem, hogy a mostani kart vágassa le úgy, hogy ne a teljes alja legyen lyukas kb. 55 mm-en, hanem csak 30-40 mm maximum. félig nyitott karnak fogom majd hívni, és sokkal jobban ízlenek majd a kávék belőle
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Bazsee71 #63247 üzenetére
A Mythos 2 szerintem oké, külsőleg jobb, mint az 1. Szerintem nem bazári.
A Levával sikerült játszadoznom egy kicsit, nem gondolnám, hogy ez a jövő, de mit lehessen tudni. Legalább dolgoztak vele a mérnökök, nem úgy, mint a többi kávégépgyártónál, ahol
igazából a fejlesztés nulla.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
-
válasz
Bazsee71 #63283 üzenetére
legyen találkozó. viszont picit bizonytalan vagyok a macskakőben, mint helyszínben. egyrészt, nagyon pici. másrészt, ott egy s27-es kávégép, amit például én nem ismerek eléggé. nem tagadom, arra is nehezen veszem rá magam, hogy a közel 30-30 kilós dc+robur párost cipeljem. ezen felül december elején lehet, hogy külföldön leszek, most alakul.
de legyen tali, legyen darálós tali, ezúttal tervezzük meg jól, hogy picit informatívabb legyen a végeredmény, ne csak új jöjjünk el, hogy semmit sem tanultunk, de jó buli volt
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- bambano: Bambanő háza tája
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Call of Duty: Warzone
- Fűnyíró topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Olasz autó topik (Fiat, Lancia, Alfa)
- További aktív témák...