-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Kissé csalódottan, de az utolsó adagot a gyári szűrőn fogom átpréselni. Ha jó lesz, akkor most először maradt alul a Reneka.
Más: Kalitánál meg marad a kis Skerton a Graef helyett. Fantasztikusan jók az italok, egyszerűen nincs benne az az íz, amitől fanyalogtam korábban, illetve amiért hidegen már meg sem tudtam inni. Most már csak az piszkálja a fantáziám, hogy vajon espressonál mit mutatna egy kézi őrlő...
(#40398) tariattila: párom orvos, szegény már falnak szalad, mikor valaki elkezdi neki promotálni a lúgos vizet. Kollégái szintén, ez már csak jelent valamit.
-
-
rallypix
csendes tag
Lehet készíteni vele, persze. Nem azt mondtam, hogy nem, csak azt, hogy soha nem lesz olyan, mint amit egy komolyabb képességű gép készít. Persze attól még élvezhető lesz a végeredmény, sőt, ezerszer jobb, mint amit a magyar kávézókban, éttermekben az ember elé tesznek eszpresszo néven.
Volt sok olyan világos pöri, amitől seggre ültem, olyat sikerült belőle készíteni GB-vel, de sajnos még több, amiből citromlé lett csak. Köze nem volt ahhoz, amit azonos kávéból ittam nagygépen készítve. Egyszerűen dupla végére akkorát esik a hő, hogy savanyú lesz sok kávé, akárhonnan is indul a csapolás. Rézcső nincs rajt, így nem tudom mennyit segíthet (szkeptikus vagyok ezzel kapcs.) de ha egy hónapon belül sem veszi meg senki, akkor rakok rá azt is, és akkor lesz azzal is tapsztalatom.
De még egyszer, ez saját vélemyény a saját (kicsi) tapasztalatom alapján. Volt itt olyan user aki már a második nap Gaggia Evoval megütötte az Espresso Embassy-ban tapsztalt ízvilágot. Ő lehet jobban csinált valamit. :-) -
mclord
aktív tag
24 óra alatt ezen a fórumon eszméletlen mennyi infót kaptam
Új hullámos kávé: Na itt én honnan tudom, hogy az ? itt se látom , de itt se mondjuk ha ajánlana valaki 1-1 típust kezdőnek, azt is megköszönném.
(párommal amikor kinn voltunk olaszba és egy ismerőssel mentünk aki nagy kávés, neki az is ízlett -nekem az csak cukorral és tejjel volt iható -) Ebből arra jutottam, hogy első "adag" kávét ebből abból is vennék, így a pontos irányt ellehet dönteni''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
mclord
aktív tag
Összefoglalva:
PID - paraszt vakítás .....Ezt mindenki cávolta (deloghi 15bar anélkül se tetszett-itt az volt ajánlva-)
PID - kis gépek (gc, gb) semmit nem ér] akkor lehet újhullámost is készítnei vele ?
PID - az első számú nem biztos de egy igen fontos és kényelmes a PID
PID - fontos ,de jó kávéfőzős nem feltétlen részesurfinget elolvastam hát azt én tuti nem csinálom
PID - nélkül is megoldható a hőfokszabályzás surfinget elolvastam hát azt én tuti nem csinálomEmellett még mindig áll az ajánlatom, a kávékóstolós részre, akár privátba is jöhet
[ Szerkesztve ]
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
adriankoooo
senior tag
Ja ja olyan sok értelme nincs a Gaggián, de nagyon tetszett, meg azon az 5 ezren ne múljon. Elvileg azt is mutatja, ha nagyon félredarálnék és nem lenne meg a 9 bar.
norkov84: remélem semmi rosszatt nem mondott a kicsikémre, rendesen megkínlódott vele szegény.
Nem tudom, hogy a rézterítő -e, de csontszáraz a kvpogi. Eddig mindig volt egy kis nedvesség majd pár mp múlva elmúlt. Ez miatt nem hiszem hogy jobb a KV, de ez is egy érdekesség.
-
Surda-
őstag
Ejha,az nem rossz
Na,ez annyira nem volt rossz,de mondjuk tényleg max közepes.
Sznobnak szerintem ma már nem sznod,hiába a sok merci és közéleti személyiség,egy kis kockás terítős kerhelyiséget nem neveznék sznobnak.
Sőt,drágának sem drága, olyan 3ezer körül vannak a főételek,ez egy jó helyen belefér.
A Pomo d'oro,na az drágaronin s8 Oké,nekm új volt a dolog,látványra 10pont
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
ronin s8
senior tag
Ez tényleg szuper!
Megjegyzem, a norvégok egymás közt viccesen beszélik, hogy náluk ugye kb. nulla méretű a gasztronómia (pár évtizede még csak krumplit és halat ettek, de azt is nyersen, mert nem tudták, hogy meg is lehet sütni), de tudatosan, országimázs okokból eszméletlen pénzeket ölek a csúcsgasztróba, aminek meg is lett az eredménye: itt is őket várták az első helyre, meg kb. minden versenyt eddig megnyertek. Ehhez képest, otthon náluk a mai napig a külföldi (olasz, francia) éttermek mennek.
Ez nálunk is hasonlóan van. Picit fejlődünk - és ez bíztató...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Surda-
őstag
Az a baj,hogy a hétköznapi gasztro, az nem katapultált még
Náncsinéniben ebédeltem nemrég,hát... az a klasszik semmi különös,sőt, a sajátom nem is ízlett.
A pincérek kedvesek,de érzed azt a mű kedvességet, ráadásul egy tartárt kértem,azt is elfelejtették."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
jveres
csendes tag
-
zolnagy
őstag
Igez ezt írtad
Egye
nlőre én még nem találom a helyes beállítást. Eddig két húzást csináltam. Az elsőnél az előző kávéhoz beállított daráló ennél túl durva lett, így 5 barral, gyorsan jött le. Ez ránézésre szép, de van benne vmi bántó kesernyés íz. Másodikra örlőállítás után 9 barral normál lefolyással jött, de megégett (2. kép) ua a kesernyés íz, de intenzívebben.A képek: [link]
Most új a darálóm (síktárcsás) is és azt tapasztalom, mint amikor tőled elhoztam a silvanot. Azaz a nálad a síktárcsás örlőhöz belőtt pid hőmérséklet itthon a bezzera kúpos örlőhöz kevés lett (min 5 fokot emeltem, hogy jó legyen). A kávé ugyanaz volt. Most ugyanez van, csak fordítva. A bezzerához képest csökkenteni kell a hőt. Pl. spicy italy 85 fokon is éppen nem ég meg és ugye a silvanonak ez a legalja (ráadásul az eltolás is 0, így ez tényleg a min)
Hmm, asszem próbálgatnom kell még az örlőt más általam ismert kávékkal is. (pár Kapucziner be fog figyelni)[ Módosította: Parci ]
-
Upo
addikt
Köszönöm, a malabar most nagyon ízlik mindenkinek. Timor is volt a csomagban, az már elfogyott. Jó volt az is, nincs olyan kiugró vagy különleges ízvilága, tetszett az is, de a malabar jobban.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
And06
aktív tag
-
ronin s8
senior tag
Az még nem volt, csak a Barbár. Alapvetően el-elsülnek néha a magyarok, de még hiányzik a konstans minőség. Konkrétan nincs olyan pincészet, aki öt egymást követő évben tud produkálni (első sorban a vörösekre gondolok). Lassú fejlődés van a fehérek terén, Somló jön fel, és kiugranak olyan nevek, mint az Ungváry Krisztián (Váyi pince).
Ha összességében bort kellene választanom, mindenképp valami egyedit keresnék, ami attól jó, hogy nincs máshol, pl. a Turán, vagy a Furmint. Ezeknél a hiba erénynek tudható be. A nagy nevek kerülendők, csak egy (túl) magas ár fölött ihatók, nekem Villány, Szekszárd is lassan tiltott régió lesz. Kékfrankosban még sok potenciál van - ha rájönnek, hogy közepes vagy késői érésű fajta. Cabernet vonal biztos bukás...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Ábi
tag
Max 3000-ig valami jófajta?
Egerben tanultam 4 évig, ott ismertem meg Szuromi Misit (Andornaktálya, hegybíró), aki igen tehetséges borász. Nincs pincéje a Szépasszonyban - de ez inkább érdem a sok cukrozott lötty ismeretében , nem befutott, mégis igen jó vörösei vannak, amik jól szerepelnek a versenyeken.
Ismered esetleg?[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
A 8-as Ádám mindkét Merlot-ja jó volt (van neki félédes is), de asszem kifogyott. A Kékfrankosa, Turánja is jó. Ezen kívül (ahogy írtad) a mátraiak és Bott Frigyes csinálnak jó vöröseket. Alap szinten a Ráspi belépő Kékfrankosát is be lehet válllani, ha nincs más...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bajnokpityu
félisten
valóban átszokás inkább.
ON: még van 4kg zöldünk, de lassan megint rendelni kell. Kinek mi a kedvence?
áruház városától függetlenül.Bevallom az utolsó 16kg zöldből mindegyik tetszett valamiért.igazából majdnem mindegy, h mit veszünk, mindegyiket el tudtam úgy késziteni, hogy ahogy lecsúszott vágytam a következőre.
-
noss
tag
a brikka koncepció tetszik, valamikor lesz is egy darabom majd.
testközelből még nem csodálhattam meg, viszont elég csúnya és sokrétű meséket mondott két külön eladólány is rólaa ba.szaküzletbenés valahol neten is olvastam egy sráctól, aki egész szépen orvosolja a gyári hibáikat.a román szállítmányból alkatrészhiányos darabok mellett üres dobozok is akadtak szép számmal, rengeteg volt a viszáru. később már a rázogatásukból megmondta az egyik alkalmazott, hogy melyik a problémás.
10-ből 8-as selejtarány elég rosszul hangzik.
a kereskedő megírta a gyártó felé a problémát, amire nem érkezett semmi válasz.én kb ennyit tudok róla, ilyen forrásból. nekem masszívan úgy tűnik, a gyártást sikeresen kiadták, a minőségellenőrzésről viszont "megfeledkeztek".
hitvita vagy sem, hajlok rá, hogy hitelt adjak a kereskedőéknek, akik brikkát nem, de a többi bialetti kotyeszt továbbra is forgalmazzák.
kiváncsi lettem volna vmi underground infóra, hátha kiderül, hogy kiment gyárat látogatni az olasz vezetőség, erősen összeráncolt szemöldökkel, majd a gyártósort látva a küldöttség több tagját az ájultságból ébresztgették föl, míg végül azon megelégedettségükkel térhettek haza, hogy gatyába rázták elhanyagolt leány(vállalat)ukat.noss
-
addikt
Elég alaposan elolvastam mindent ezzel kapcsolatban!
Érdekes, az Angol TB támogatja az e cigit(a Brit ÁNTSZ tanulmánya,és állásfoglalása alapján miszerint 185 nemzetközi kutatási anyagot tanulmányozva 95%- al kevésbé káros,mint a dohányzás)
A miniszterelnökük a parlament ülésén,felszólalásában fejezte ki örömét és teljes támogatását a e cigaretta, mint több millió angol honfitársa életmentő eszközével kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
mester6
tag
Én La Spazialéhoz ezt vettem: [link] Úgy tudom ez jó a DC-hez is.
Az nyém persze dupla szűrő így ezt kellett megvenni:
1x IMS SP/SPD 200 IM Spaziale Competition Shower Screen for La Spaziale*/ IMS Duschesieb - Integrated Shower Screen Spaziale - SPD 200 IM for €24.00 each[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
HB-n írta valaki, hogy mekkora kicseszés már, hogy a Mazzer kések a Roburhoz bejáratva érkeznek, berakom, darálok kész. Gondolom Craig-ég így némileg olcsóbban jutottak hozzá, vagy a Mazzer nem ad el bejáratott kést más gyártónak. A lényeg, az enyémeken átment a 10 kg kávé (sokkal több nem, de az megvolt), így arra már nem foghatom.
Killerjohn: öröm, bódottá'
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Ábi
tag
Most eléggé le van halászva a piac, ami egyben van az meg 250euro+száll....
Ki lehet fogni 150-220 között jókat, csak ki kell várni, mert érdemes.Az én eladóm trükkös volt, mert ugyan azt kaptam, ami a képen volt, meg is érkezett, de miután pozitívra értékeltem, adott egy semlegest, mert szerinte visszaküldtem a gépet... Gondolom így akarta megúszni az ebay sápot.
-
Ábi
tag
-
paljoc
tag
Parci, van ott egy tó Piliscsaba meg Tinnye között, csak átgurultam arra múltkor, de úgy láttam érdemes oda visszamenni és elidőzni kicsit. Jól láttam??
HG One:
Kíváncsi lennék ha előre tudnám tekerni az idő kerekét pár évvel, hogy mi lesz ezekkel a Hg One gépekkel, de mivel nem tudom, így meg kell várnom míg kiderül. A Hg One-t azt tudom tekerni, de mára megmondom őszintén némiképp meguntam. Nyilván van létjogosultsága, hisz veszik/használják az emberek, de nekem spec. valahogy macerás, van elég gondom/bajom/feladatom, ilyen kétkezi jellegű is a házban és a ház körül, nekem úgy érzem nem hiányzik a kávézás mellé/elé ez a küzdelmes, billegő és meg-meg akadó darálgatás.
Egy kávézás inkább a nyugalomról, élvezetről, relaxról szólna inkább részemről, mint egy fogösszeszorított küzdelemről egy darálóval. Persze, nem sok ez, fél perc, de akkor sem.
Ízben tényleg tolja előtérbe a gyümis jegyeket a nagy kúpos, de a mai szórakozás a yirgacheffe-vel nem mutatott olyan jellegű különbséget a Cater mellett, hogy számomra különösebben említésre méltó lenne és ellenállhatatlan kényszert kezdjek érezni a birtoklására. /titkon amúgy ezt vártam volna előre!!!/
Holnap a Burundival próbálgatom, de egyre kevesebb lelkesedéssel, valószínűleg nem én leszek az aki ezt úgy teszteli/véleményzi, hogy abból aki esetleg ilyen tekerős vásárlásán gondolkozik érdemi információt tud majd nyerni.Ami tetszik, hogy tényleg szép mint tárgy, illetve nagyon klassz, szinte teljesen rögmentes őrleményt ad.
Kicsit még túráztathatták volna a tervezői az agytekervényeiket egy olyan áttételrendszer alkalmazásával, amivel könnyedébben lehetne forgatni ezeket a bitang nagy késeket.Nem vitaindítónak szántam a meglátásaimat, tudom, meg lehet szokni, meg kifejlődnek majd a HG One izmok, stb., azt is maximálisan elfogadom, hogy van aki vígan használja és szereti tekerni, de ez nem én vagyok, nálam ráadásul súlyosbító tényező hogy a pulton ahol használom zsúfoltság van, ugyan bele tudok kapaszkodni, de nem kényelmes ott használni, tehát hely is kell neki jobban, mint egy villanyosnak.
Ha valami extra érdekesség bekövetkezik vele a következő napokban ÍZ téren, akkor azért megírom, de amúgy úgy érzem /pillanatnyilag/ hogy ezt az őrlőt nem nekem találták ki.
Sőt azt is megkockáztatom, ha mondjuk ezt én veszem meg és még ráaadásul 10 kg babot át kellett volna tekernem rajta az elején hogy használható legyen, lehet hogy már nem írogatnék itt, minden tiszteletem azoké akik nyugalommal ugrották meg az elején ezt az akadályt! -
bajnokpityu
félisten
OFF ba irtam. a régi kisméretű tömör téglafalat, ha belül hőszigetelik (még a királyi TVben is leadta valamelyik hiradós anno a haverja hirdetését) ugyanúgy falon belül csapódik ki a viz. Csak megmagyarázzák, hogy hőszig esetén elkerülhetetlen, és egy 80cm vtg téglafal azért sokáig nyűglődik, mire komolyabb baj lesz, addigra vége a szavatosságnak.
poro K, meg társaihoz sok szerencsét kívánok, nem a harmatpontveszély a legnagyobb gondom velük. elnézést, szakmai ártalom ebbe beleugatni.
-
Z0mbi
senior tag
elso gyerek ugyhogy gondolhatod. Ugy erzem mindenre felvagyunk keszulve. Hiba nem eshet a gepezetbe.
Aztan mivel szoftver iparban dolgozom igy tudom hogy mindenbe eshet hiba.
Tehat meglepetes azert nem fog erni. De bravos 5:1 -t nem fogok inni akkor sem ha leszakad az eg Inkabb nem iszom kv-t egyaltalan. -
mgy
senior tag
Te Jó Isten! Nagy Lehet A Baj, Parci
NagybetűkkelNAGYBETŰKKEL Ír!
---
Érdekel miért számít, miért kérded, marad-e levegő a Caravelben a pogi felett.
Nyilván közvetlenül nem de a dugattyú és a pogi felé behúzott vízoszlop között sem gondolom, hogy nagyon maradna. Ugye nem arról van szó, hogy befolyik a likakon mint egy egyszerű falusi közlekedőedényben, hanem a dugattyú felemelésével mint oda a víz beszívódik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest