- 
			  Fototrend - kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link] 
 - Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
- 
			
			  Nightmare senior tag válasz  spammer
							
							
								#22182
							
							üzenetére spammer
							
							
								#22182
							
							üzenetéreSenki sem mondta, hogy nem jó. Csak vannak nem olyan jó tulajdonságai a lebomló mellékterméknek. Mingyá keresem. Addig más érdekesség: 
 A szervezet nagyon gazdaságosan kezeli a fehérjéket. A szervezeten belül
 elbomló fehérjék (enzimek, hormonok, bélhámsejtek, a vér alakos elemei)
 újra aminosavvá alakulnak, majd felépülnek újabb molekulákká. A
 fehérjékre elsısorban a leváló bırhámsejtek, vizelet, széklet útján
 eltávozó fehérjék pótlásához, valamint a köröm- és hajnövekedéshez
 illetve egyes belsı szabályozó/ energiatermelı folyamatokhoz van
 szükségünk. A fehérjehiány valószínősége tehát igen csekély, ha jól
 párosítjuk táplálékainkat. Fontos, hogy a növényi étrend energiatartalma
 megfelelı legyen (napi 1800-2500 kcal), hogy a szervezet ne
 kényszerüljön a fehérjék felhasználására enetgianyerés céljából.Megvan: Sokan vallják, hogy az állati fehérje közelebb áll az emberi fehérjéhez, mint a növényi alapú. A szervezet azonban az állati fehérjét is ugyanúgy aminosavakra bontja, mint a növényét, az elõbbit viszont nagyobb energia bevitellel és több salakanyag képzõdéssel. Felesleges munka ez a szervezetnek, sokkal ésszerűbb ugyanúgy felvenni az aminosavakat, mint a természettel összhangban élõ nagytestű élõlények. (Valójában nem fehérjére, hanem aminosavra van szükségünk). A húsfehérje emésztésekor a felszívódott fehérjemennyiség nagyobb mértékű, ez azonban nem jelenti azt, hogy hasznosabb is. A túlzott állati fehérje fogyasztás elõsegíti a szív és érrendszeri betegségek kialakulását (zsírfogyasztás nélkül is!). A koleszterinszintet és vérnyomást megemelheti, szerepet játszik az izületi betegségekben (purin származékok). Savasító hatása (urea, húgysav) miatt kálciumot von ki a csontokból, ez részben a kéntartalmú aminosavaknak tulajdonítható (metionin, cisztein). Kedvezõtlen aminosav összetétele miatt a vastagbél és bõrrák betegségek kockázatát is növeli (krezol és fenol származékok). A felesleges aminosavak átalakításakor ammónia, majd urea és húgysav képzõdik, ezek a kiválasztószerveket (vese) terhelhetik. A keringési és rákbetegségek, csontgyengülés, a nehéz emésztés, rossz közérzet, stb. miatt összességében az állati fehérjék több kárral járnak, mint haszonnal. A növényi fehérjék argininban és lizinben gazdagabbak, így hasznosak az érfalra. Lebontási termékeik sokkal gyengébb hatásúak, nem terhelik a kiválasztó szerveket (mértékkel fogyasztva, - a magvak, szója stb. is okozhat problémát, ha túladagoljuk). A vegetáriánus vagy vegán étrendben a civilizációs belsõszervi problémák kialakulásának valószínűsége töredékére csökken. Csak arra próbálok rávilágítani, hogy pénzt lehet spórolni azzal, ha növényekben lévő fehérjét kombináljuk. Sőt, akár magasabb biológiai értéket lehet elérni. Amit nem tudok hogyan számolnak, asszem a vizelettel kiürült karbamiddal hozzák összefüggésbe. hogy mennyi a benn maradt, és ürített nitrogén, ergo mennyi hasznosult. 
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- Honor Magic 5 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
 
						 
								 
							
