-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
verti1
tag
válasz adriankoooo #100231 üzenetére
Egy kanna van, a csésze melegítésére használt vizet öntöm vissza az utolsó felöntés előtt. Ez visszahűti 3-4 fokot kb. Kicsit kell csak vissza fűtenie. Ennyi a trükk.
-
norkov84
tag
válasz RetepNyaraB #100238 üzenetére
Kb. 1 perc. Először szokatlan volt, de most már nagyon könnyűnek érzem. Igaz én reggeli után használom először, addigra bőven ébren vagyok
-
Bazsee71
őstag
válasz verti1 #100227 üzenetére
Visszaellenőriztem, a délben hazahozott PID-es kancsó nem tud 99 °C-os vizet produkálni. Csúcson megüti a 97-et, de inkább 96. Korábban mértem már, 90 °C körül elég stabil, de ebben a tartományban elvérzik.
A hétköznapi vízforralóval nagyjából stimmelnek is az értékek, a 3. felöntésnél hűl nálam gyorsabban, legalábbis műszer szerint.
-
adriankoooo
senior tag
válasz hcstuning #100239 üzenetére
Az klassz. Valamit mégis rosszul csinálunk, mert ha jól emlékszem verti pl. simán csak átönti, tamperel, húz. Az előáztásra is figyelek a tanácsára és lehelet finoman adagolom a nyomást. Aztán mégis, ha elkezd a széleken csöpögni, akkor vége. Egyszerűbb lenne a sima kosarat használni, de nem hagy nyugodni a dolog és addig csinálom amíg jó nem lesz.
---
verti: ez sem rossz megoldás. Az enyémen kikísérleteztem, hogy mikor kell levennem a kanna tetejét a 3. öntés közelében, hogy a végén pont 98 fokos vizet kapjak. -
verti1
tag
válasz Bazsee71 #100253 üzenetére
Akkor innen volt az eltérés a számokban. Ennyire nem lehettek alacsonyak. Nem volt soha gond a világosakkal. Két három körből bármilyen kávét megoldottam. Az új kosarat 11g körül használom, így bőven marad víz a hengerben a húzás végére ami még egy kicsit hozzátesz a stabilitáshoz.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz iatti #100250 üzenetére
Na akkor tekergesse a pékné sonkája
Felülnék én a Niche-re, de zenész lévén ebben az évben összesen nem láttam 200k forintot egyszerre, nemhogy kiadjam a kezem közül önszántamból"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
ZsZolee
csendes tag
válasz RetepNyaraB #100238 üzenetére
Nekem kb. 20-25ms egy 18.5g adagot letekerni.
-
Toobee
veterán
Ma Etióp nap van. Egyedül vagyok az irodában, de gondolom látszik: feltalálom magam. A saját Settem is felpattintottam a pultra, de viszem ma haza, bejáratom kicsit a késeket, mielőtt birtokba veszem
Roastopus Starfish filter pöri: már a felöntésnél olyan gyümölcsorgia áradt belőle, hogy alig vártam a kóstolást. 18/300-at csináltam, C40 22-es álláson. A szőlőt határozottan érzem, az ízjegyek elolvasása után a barackot is simán bele tudom képzelni Ezzel fogok még játszani, szerintem van még benne komplexitás. Holnap a textilszűrővel szerintem jobb lesz. Számomra kedvesebb, mint a papír, bár azzal meg nincs annyi macera.
Kávékalmár Sidamo: az első korty olyan volt, mintha mézet innék, utána végig a cseresznye dominált (elkevertem a kávét). Ezt nagyon ajánlom mindenkinek, tényleg remek kávé. Baratzához nem nyúltam, 3 és C, ez a joker a Lelittel úgy nézem. 16 gramm befelé, a kifelét most nem néztem, ameddig szép volt, addig engedtem.
https://barbieripnk.hu/
-
konzumpro
senior tag
válasz fodorpisti87 #100282 üzenetére
Én nem váltanék, inkább bővíteném az egészséges szenvedélyek sorát. Tudtad hogy a kakaó is egészséges és mennyi változata van?
-
vicces1
aktív tag
válasz ZsZolee #100278 üzenetére
Tényleg nem akkora csoda. Nem hiszem, hogy valaki ne tudná itt, hogy mi határozza meg, mennyi idő kell hozzá.
-kés méret, meg kicsit a profil
-őrlemény finomság
-fordulatszám
-mennnyiség
Ezért pl. a C40-el lassabb, mert kisebb a kés.
A 2.7. már olaszos pörkölés körül, esetleg robis blendet feltételez, ott két újjal is könnyedén tekerhetünk.
A lényeg, amíg melegszik a gép pont ráérünk, akár 2mp/fordulattal is letekerni 1perc alatt. De ha versenyt csinálunk belőle, akkor lehet 18mp is, csak tök lényegtelen.
Szóval akinek szempont, hogy a napi 3adag kávéját 1perc alatt őrli vagy 3 az "áramost" használjon, meg az is aki bérbe őröl a szomszédnak kotyeszhez.
(Meg akinek az jött be)Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
bbuffy
senior tag
válasz fodorpisti87 #100282 üzenetére
Sztem akkor teás topik. De a legtöbb tea elég gyenge. A fekete meg annyira nem adja. Zöld jó választás. De csak kv mellé. Bár ha ennyire váltanál akkor nem kv hobbista vagy, csak koffein kell.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bl4ze
veterán
válasz fodorpisti87 #100282 üzenetére
a kettő egymás mellett is megy, egyébként mi pedig itt nem azért kávézunk, hogy az ébren tartson. (legtöbben, no !!! )
.:. bl4ze .:.
-
ZsZolee
csendes tag
válasz vicces1 #100284 üzenetére
Én 100% arabika (bécsi pörkölésű) kávékhoz használom. Azért két újjal nem megy, mert ezek a "magaslati" kávék miatt itt is van azért van rendesen ellenállás. Szerintem simán elviselhető egy ilyen Kinu, de pl. a barátnőm már nem használná, neki minden téren túl nehéz. Látom az NZ előnyét, de még mindig nem ér annyit hogy egy Simplicity-ről váltsak.
-
vicces1
aktív tag
válasz fodorpisti87 #100282 üzenetére
Erre felénk irreleváns, hogy meddig tart ébren a kávé meg ilyesmi.
Nem igazán azért fogyasztjukZsZolee - akkor ott nálad jó az erőkar
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
MODERÁTOR
válasz fodorpisti87 #100282 üzenetére
Vegyél koffein tablettát, egyszerű, olcsó. Vagy aludj eleget.
-
Xabi78
aktív tag
válasz fodorpisti87 #100282 üzenetére
Ez nekem szimplán egy marketingbejegyzésnek tűnik a link alapján... Gondolom, fel kell tornászni az oldal elérését...
Cave canem!
-
kzoltann
aktív tag
válasz fodorpisti87 #100282 üzenetére
Ez ugyanolyan mint a rizsfeherje webshop blogjában a rizsfeherje a legjobb feherje.
Tea webshopon sem hiszem, hogy valaha is fogsz olyat olvasni, hogy igyál filter kávét, mert sokkal jobb neked.[ Szerkesztve ]
-
sutszi
veterán
válasz Toobee #100192 üzenetére
Köszi. Viszont lehet, hogy én nem jól kerestem, de ez a 10-20 ezres kategória ami nálam most a keret... és nem találtam Timemore-t...
bbuffy: Ezzel a típussal is a fenti gond van. Nagyon durva összeget tényleg nem dobnék most bele. Brikka mellé túlzásnak érzem.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
Még a hősidőkben a Madalban iszogattam kávét (akkor még latte vagy kapucsínó, cukorral) és rájöttem, hogy a sütőtök az az íz, amit kávéban szeretek, azóta azt vadászom. Megkaptam a Café Sam-ben, ami a Déli pu nál a krisztinapláza épületében volt, ám akkor még nem becsültem eléggé, mióta bezárt a hely, azóta nem találtam hasonlót közel és hasonló áron és sajnos nem jegyeztem fel mi volt az alapanyag, azt tudom, hogy etióp kávé volt.
Mostanában a Fény utcai piacnál az Aguszttal szemben a "speciality new wave" kávézóba járkálok (a név ki lett maxolva :D ), mert jók az árak és közel van (noha szembe a tarsasházunkkal van a Süsd meg, ott is meglepően jó a kávé, csak az "túl" potens, túl szokott pörgetni. A sütemények is minőségiek, a kókusztekercs és tiramisu világbajnok, de a gesztenyepüré is példa értékű). Szóval a fény utcai piacnál a Casino Mocca az alapanyag és nagyon sokáig az volt a tapasztalat az, hogy nem igazán érintettek meg a kávéik, de sokféle ízzel találkoztam, aztán egyszer ittam egy Keramo-t és az igen, az adta. Elvileg sárgadinnyés jellegű, gondolom onnan a sütőtökös hatás.Cortado a jelenlegi kávéformátumom és ez aligha fog változni. Igazából a cortado-kapucsínó kózé eső formátumot preferálom a legtöbb kávénál, de ez változó. A cortado térfogat espresso helyet ristrettoval is jópofa.
Kávézós kávéba nem teszek semmit. Itthon taurint szoktam a kavéba tenni, hogy tompítsa a koffein hatasát, édesítésre a glicin egész jó. Előbbi enyhén kesernyés, utóbbiból túl sok mellékízt hoz magával, jó kávéba egyik sem illik.A sütőtök dolgot sokáig nem ertettem, de rájöttem, hogy a sütőtök ezt az ízt a pirulástól, pörkölődéstől kapja, akárcsak a kávé. Valószínű világos-közepes pörkölésnél jön ki leginkább. Savanykas kell maradjon, nem lehet keserű.
(Az összefoglalót olvasva remélem nem számít reklámnak, igazából elsősorban magamnak írtam, mint időkapszula, másodsorban meg annak akit érdekel.)
Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"
-
vicces1
aktív tag
Azt gondoltam a német amazonon gond nélkül tudok vásárolni, de tévedtem.
Egy Flair Neo-t lestem ki, de nem engedi M.o.-ra megvenni.
Van valami trükk azon kívül, hogy nem veszem meg?(de jó mert a Kalmár féle nyomásmérő kit már megvan hozzá )
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus