-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
itaprak
csendes tag
válasz adriankoooo #30632 üzenetére
Néha megfordul a fejemben, hogy lehetne belőle terméket csinálni, de ahhoz még sokat kellene rajta dolgozni és egyedül kevés is lennék hozzá. Nagyon sok részéhez nem is értek, pl.: fogalmam sincs, hogy kellene egy ilyet piacra vezetni.
Arról az elhanyagolható szempontról már nem is beszélve, hogy abban sem vagyok biztos, hogy a potenciális vásárlok száma meghaladja a 20 főt , de ezt nem tudom.
Ha a forrást publikálom, ahhoz is kell még vele dolgozni, mert előtte rendbe kéne tenni 1-2 helyen a kódot (pl.: dokumentációt írni hozzá), kéne csinálni bekötési ábrákat és leírást, ..stb, mert csak a nyers kódot a githubra kipusholni nem sok értelme lenne
-
hifis50
csendes tag
válasz adriankoooo #30651 üzenetére
Ez a daráló még nekem is csak egy álom, úgyhogy korai bármit is kezdeni vele. De amúgy kösz a megelőlegezett bizalmat.
[ Szerkesztve ]
-
Szyszko
tag
válasz adriankoooo #30702 üzenetére
Pár nap múlva bontom én is ugyan ezt, már nagyon kíváncsi vagyok.
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #30702 üzenetére
már nem emlékszem sajnos
de van még némi maradék, meg elég citromos lett pár nap után így félretettem. a yirga viszont zseniális, mindjárt elfogy.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
válasz adriankoooo #30702 üzenetére
nálam normál hőfokon jó. viszonylag finomra kell őrölni valóban. az első nekem is "kicsit" gyors lett, de úgy is teljesen jó volt.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz adriankoooo #30795 üzenetére
nagyon deficites lett...
110-130€ volt (pontos összegre nem emlékszem, elég sokáig kihasználatlanul várta utána a jobb sorsot!)
és utána kezdődött a kálvária...
elvileg ez felújított gép volt. elég rossz vicc! 3járatú nagyon be volt dugulva, pimpa nem mozdult, kuka...
a festés kívülről okésnak nézett ki, de belülről rohadt.
a festés szintén drágább lett, mint számítani lehetett rá. (9500) ulka, (4000) egyéb alkatrészek (1500) plusz Simi sok-sok munkaórájának a tiszteletdíja!
ha előre tudtam vna, h ilyen állapotban van a gép, meg se veszem! cs egy gyors tisztítókúrára számítottam...
ebből az árból már kijön egy használt Classic, akár PID-del!
de az eredmény -azt gondolom- magáért beszél!solider: igen a darálón (is) múlik! mehetek holnap érte?
[ Szerkesztve ]
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz adriankoooo #30785 üzenetére
Okés. Amúgy itt válaszolva, tényleg jó lenne egy egységes fórum, de nem hiszem összejönne...
-
bbuffy
senior tag
válasz adriankoooo #30834 üzenetére
Nem egy py cm az biztos, viszont fele annyi. És a klasszik vonalon haladva ölég jo. Rokival jókat húztam belőle. Kapunak meg mindegy.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
adpeter
tag
válasz adriankoooo #30834 üzenetére
Ha Pacifictól rémálmaid vannak,akkor valszeg van még
némi tapasztalatbeli hiányosságod. Nyilván a Rome egy alap keverék
sok-sok robusztával. attól "télleg" nem kell csodát várni. De Pin Up és attól fölfelé
igencsak jó kofikat lehet gyártani belőlük.Mondjuk főleg a Pin Up háklis. Ahhoz PID nagyon nem árt és a tapasztalat.
Ezek nélkül tényleg büntet!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Soma01
veterán
válasz adriankoooo #30836 üzenetére
Mi az a PY?
szerk. Kis kutatás után ez jött ki: PallYotz Erről van szó?
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz adriankoooo #30958 üzenetére
Nem, a hátulja nem szabvány oda megy adapter - az elejére be tudod dugni az EU 2 villás csatit.
.:. bl4ze .:.
-
zolnagy
őstag
válasz adriankoooo #31098 üzenetére
Köszi ronin és adriankoo.
-
Wolfy999
tag
válasz adriankoooo #31108 üzenetére
Én két hónapja használom, de ilyesmivel nem találkoztam még. Nem lehet, hogy bepottyant valamikor egy-két szem a doserbe és azt köpte ki neked?
-
nemethsza
tag
válasz adriankoooo #31108 üzenetére
És milyen úton-módon haladt (volna) át a tárcsák között? 😀
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #31311 üzenetére
igazából kár ezen az alu témán nagyon agyalni szerintem, egyrészt kevesen értenek hozzá tényleg, másrészt meg tényleg millió és egy dolog van a konyhában abból. inkább csak egyéni preferencia, hit kérdése az egész, meg persze a réz egy sokkal tartósabb anyag, én sem bánom, hogy attól nehéz a dc
más: megjöttek a szántó tibor-féle forró csokik, holnap szerzek kukikeményítőt és indul a banzáj!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz adriankoooo #31311 üzenetére
Ja igen, nekem is már kicsit kezd fárasztó lenni a gaggia alu para..
Én ezt a kijelentésemet az indexes andrew7 postja után mertem beírni, ami itt van. Én elhittem neki, mintha jól utánajárt volna a témának. Egyébként tudja valaki vele mi van, el van tűnve?
-
weinmaker
őstag
válasz adriankoooo #31363 üzenetére
Eddig ahhoz volt, akkor az volt a baj. Mindig van valami gond, olyat nem lehet csinálni, hogy ne lehessen belekötni. Így nyilvános, és bárki szavazhat.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz adriankoooo #31365 üzenetére
Arra meg azt mondták, hogy manipulálva van, meg hogy csak azokra lehet szavazni akik regisztráltak, és sorolhatnám még. Ami mindig szokott lenni, hogy kötózkódni bárki tud, de tenni valamit....
Amúgy meg ott a lehetőség bárki számára, csináljon jobbat, amibe nem fognak belekötni.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz adriankoooo #31365 üzenetére
Azt már beállítottam, hogy személyenként csak egy válasz engedélyezése
Aki rám szavazott, néhány kedves jelzővel megtűzdelve, annak külön köszönöm, neki is hasonló jókat kívánok
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
bl4ze
veterán
válasz adriankoooo #31462 üzenetére
Le ám. Simán.
Van olyan kávém ami PID 83 fokon jó, felette már más ízeket hoz, érezhetően sok a hő neki.....:. bl4ze .:.
-
Szyszko
tag
válasz adriankoooo #31462 üzenetére
Én is Ladyt nyomok most, és nálam is ugyan ez. Jelenleg 84C on van a pid, és lassabb lefolyásúra őrlök.
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
krupiz
csendes tag
válasz adriankoooo #31471 üzenetére
Egy bakelit Babym van….a szép pirosan világítós És, igen a termosztát helyén van a hőfokérzékelő.
Persze, tudom, hogy mindenkinél más, de gondoltam, hogy néhány fok szórással, de hasonló.
Latte art: nem próbáltam még csak a hagyományos módon a tejhabot (gőzzel) Ezen a videon az tetszett, hogy kevés ráfordítással is lehet sokat gyakorolni. -
bacskait
tag
válasz adriankoooo #31462 üzenetére
Ugyanígy jártam én is.
Tegnap nagyon nagy segítséget kaptam Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ-tól, mivel nála lehettem délután és az én főzőmmel és darálómmal próbálkozhattunk. Mostmár legalább tudom azt például, hogy milyen az amikor megég a kávé.
Volt egy pár olyan íz, amit eddig még nem is éreztem, pedig olyanból készítettük, amit itthon is használok (GetUp!). Jó volt beszélgetni is, meg próbálgatni a különböző beállításokat.
A Pavoni meg csodaszép! A szertartása meg különösen tetszett. Beleszerettem.
Köszönöm a segítséget! -
Szyszko
tag
válasz adriankoooo #31462 üzenetére
Andriankooo, be tudnad linkelni azt az avx es beirast amit emlitettel, nem talalom, de nagyon erdekelne.
Köszi
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
vendingo
veterán
válasz adriankoooo #31616 üzenetére
Természetesen van ízbeli különbség. Sajna nem úgy van, hogy egy 10x drágább gép 10x jobb kávét csinál. Jobb, de nem annyival, hogy sok esetben megérje kifizetni a hatalmas árkülönbözetet. A nagy gépek hatalmas előnye a stabilitás és a reprodukálhatóság. Nekem volt új áron 700 ezres gépem , de nem csinált 7x jobb kávét a GB-nél, de amennyivel jobb volt annyival mindig jobb volt.
Darálónál ugyan ez a helyzet. Most, hogy végiglépkedtem a ranglétrán daráló fronton is, erre is lett egy kis rálátásom. Itt sokkal nagyobb különbségeket érzek, mint kávéfőző fronton. Volt ascasom, mazzerom... Ascaso mazzer nagy ízbeli ugrás volt, de most az új darálómmal sokkal nagyobb ugrást érzek ízek terén, mint az ascaso-mazzer "csatánál". Hiába csak GB-m van, már ennél is zongorázni lehet a darálók közötti különbségeket.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz adriankoooo #31622 üzenetére
Én nem vagyok E61 párti, de ha szembejön velem egy nagyobb bojleres (nem e61) gép jó áron, akkor megfogom venni.
Azért bőven van különbség egy nagy gép és egy gaggia között, majd meglátod, ha huzamosabb ideig használsz valami komolyabbat. Én alig várom, hogy lecseréljem a GB-t, mert hiányzik az a plusz amit egy komolyabb gép tud adni.
Darálóból szerintem nem lehet elég jót venni. 1 hétig teszteltem a mythost, a mazzer meg 1+ évig volt meg. Ha nem lett volna nagy ízbeli különbség, akkor a mythost adtam volna el, de annyival jobb, hogy a mazzernek kellett mennie.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
killerjohn
addikt
válasz adriankoooo #31676 üzenetére
most már én is rendelnék, ha lenne weblap
-
killerjohn
addikt
válasz adriankoooo #31850 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem lehet megcsinálni, hanem hogy egészen messze van egy optimális élménytől Pláne ha ezt el kell magyarázni a feleségednek, úgy, hogy az Ő szemszögéből ez úgy néz ki, hogy a 2 deci tej alatt teljesen mindegy neki, hogy POD, Nespresso, vagy 40 perc előkészület után készített csoda-presszó van, a lényeg az, hogy iszonyat pénz beleölésével 20x addig tart egy kávé elkészítése, mint korábban. De legalább kaparni, bizergálni, ápolni és imádkozni kell hozzá, hogy elkészüljön. Ugyanis nem mindig vagyok itthon, amikor ő szeretne kávézni. Még egyelőre elemzem a helyzetet, és két lehetőség van
1) váltás dozer-less darálóra + esetleg a GB lecserélése olyan gépre, ami tud tejet is gőzölni, illetve >2 embernek lehet vele kávét főzni
2) veszek neki havi 60 darab Nespresso kapszulát, és ezzel rövidre zárom a kérdést
Egyik megoldásra se mondhatnám, hogy pénztárca barát, csak az egyik rövid távon drága, a másik meg hosszú távon -
soldier2
őstag
válasz adriankoooo #31949 üzenetére
Jaja. Pár napja láttam az AVX-en egy rövid kivonatát. Bár nem hiszek (hittem) a Gaggiával való kávézás életveszélyes voltában, azért a képeket elnézve örülök, hogy váltottam. Az, hogy most melyik károsabb a Gaggia bojlere, vagy a Cremina bojler borítása a napi használat során, inkább hagyjuk
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
killerjohn
addikt
válasz adriankoooo #31949 üzenetére
kicsit lementem hídba most akkor pánik indul?
-
weinmaker
őstag
válasz adriankoooo #31958 üzenetére
Nem mennék bele mélyebben, de blődség az egész. Bármilyen gép tud produkálni apró szemcséket, nem csak az alukazános. De legyen úgy, rettegjetek a Gaggiáktól
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #31958 üzenetére
ez a bögre víz csapolása egyébként egyáltalán nem hülyeség, sőt. főleg a gaggiánál, másfél deci a bojler, nem egy nagy etwas ennyivel öblíteni egyet bekapcsolás után. hadd melózzon az az ulka!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz adriankoooo #32020 üzenetére
Nálam is orosz oldal jön. (Windows Phone 8.1)
https://caffe35.webnode.hu/
-
paljoc
tag
válasz adriankoooo #32026 üzenetére
-
zolnagy
őstag
válasz adriankoooo #32020 üzenetére
Engem is átirányít egy ideje. Van, hogy nem, de egyre többször igen.
-
killerjohn
addikt
válasz adriankoooo #32086 üzenetére
Látod, én ezért nem merem az alsót szétszedni. Igazából az a baj, hogy még arról sincs elképzelésem, hogy miből lehet tudni, hogy cserélni kell a cuccot...
-
killerjohn
addikt
válasz adriankoooo #32088 üzenetére
szerintem hagyd a fenébe, és csináld mostantól botmixerrel. Gyorsabb, kényelmesebb
-
3418
csendes tag
válasz adriankoooo #32088 üzenetére
Én MJ kúpos végű csavart tettem, az centralizálja a kést.
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz adriankoooo #32088 üzenetére
Cseréld le süllyesztett fejű csavarokra, és óvatosan húzogasd meg, így a csavarfejek központosítják a kést a helyén.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz adriankoooo #32086 üzenetére
Süllyesztett fejű acélcsavar, de azzal is játszani kell, ha nem pont azonos a kés furatai s késtartóéval.
https://caffe35.webnode.hu/
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz adriankoooo #32504 üzenetére
bocs a korrekcióért, de: az alapanyag és az a bizonyos (sokat taglalt) precizitás!
(hogy ebben a bizonyos precizitásban ki meddig megy el, ki mit lát bele, érez ki, stb... az már egyéni megítélés kérdése...) -
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #32618 üzenetére
létezik, nálam is 80 fokon készül(t), de tényleg próbáld ki a spicy italy, indian choco valamelyikét, mert a get up és a cm átálltak a sötét oldalra
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz adriankoooo #32618 üzenetére
Nálam is ott volt a legjobb. Le akartam menni 79-re, csak, hogy elmondhassam, hogy 80 alatt is van élet, de az már kevés. Olyan lapos lett az egész. Nem akartam hinni, hogy 1 fok ennyit számít, így felmentem 82-re De ez még nem a Sithekhez átállt CM volt. Azt már nem próbáltam, csak a Creminával, de ott is nagyon alacsony hőfok kellett.
Extraction: pár napja voltam ott, PJ Panama volt a világosabb. Finom volt, mint mindig, és kivételesen kicsit dumálni is volt időm. A Gaggiával a Panama nagyon nehezen volt életre kelthető, és végül csak nagyon magas (100 fok feletti) hővel volt jónak mondható, de azért az Extractionben fogyasztott jobb volt sokkal.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
lagoon79
tag
válasz adriankoooo #32670 üzenetére
megtehetem, de miert is?
a kepen egy kapus csesze lathato, crema attol vekonyodik, mintazat nekem meg siman belefer amig izben nem erzem, h keseredne, laposonda illetve lefolyasba csatornasodna. -
Illesvik
csendes tag
válasz adriankoooo #32730 üzenetére
Van új oldal?
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz adriankoooo #32728 üzenetére
Nem hiszem, hogy nagyon változtatna eléggé hasonló a két vízterítő.
Gyorsan felraktam egy GC-re őket. Réz vs Alu.
vendigo: holnapra nálad van. Adriántól tanultam ezt a vaterafutáros dolgot, eddig bejött..
Vízlágyításra elvileg mindkettő jó, teszi a dolgát. A patronos olcsóbban kijön utántöltögetve vagy regenerálva. -
simi.esp.28
csendes tag
válasz adriankoooo #32730 üzenetére
Ezzel még lógok neked. Habár nem saját videó, de ugyanígy csinálom nagy terpeszben.. Pacsi a szitálóknak!
-
bl4ze
veterán
válasz adriankoooo #32730 üzenetére
esetleg odaírhatnád a koffein tartalmat, ha tudod. Most foglamam sincs mi az amit bátran ihatok este 6-kor.
Ne hari,de hangosan felröhögtem. Láttál te már olyan pörkölőt, akár retail kávét aminek oda van írva a koffein tartalma ?
Este 6 után amit biztosan ihatsz : P&Y Santos decaf.
.:. bl4ze .:.
-
adriankoooo
senior tag
válasz adriankoooo #32749 üzenetére
Jól van Adrián, ülj le egyes: most nézem, hogy amiket én iszok jellemzően 100% A. Csak a Get Up 50%, de azt még nem is kóstoltam.
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz adriankoooo #32750 üzenetére
Jaja, a többi mind 100% A.
De érdemes a decaf-ra rákóstolni, nagyon jó, és vakteszten nem mondanád meg, hogy koffeinmentes cucc !
.:. bl4ze .:.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs