-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Copilot64
tag
Bocsánat, de ritkán használom. Így remélem már jó!
Fórumtársaknak egy alutamperral, mint ajándék.
[ Szerkesztve ]
-
Copilot64
tag
Üdv Mindenkinek!
Ha esetleg kell valakinek:
http://www.jofogas.hu/baranya/Gaggia_Evolution_15503393.htm?ma=1
Én áttértem egy Gastroback-re.
-
t-bali3
senior tag
Egyébként most hogy a szűrő nem volt jó, a nyomásfokozós szűrővel próbáltam rendes presszót csinálni. A Tiamoval elég jól ment az első darálás, kb 13 g-ből csináltam egy duplát. Az ízek messze nem voltak olyan intenzívek, mint a kávézóban a kóstoláson, de akkor is iható volt. Már ezt sikerként könyveltem el.
[ Szerkesztve ]
-
SiD-
tag
válasz fragola.6035 #10792 üzenetére
én ígértem neki az 50-et, ha meg tudja oldani a szállítást Budapestre.
nem tudta megoldani és ezek szerint nem is akarja, ha 20-ért is odaadná.
fura, hogy az a +30ezer nem ér meg neki egy fuvart... -
lagoon79
tag
válasz fragola.6035 #10794 üzenetére
Megvan, koszi szepen. Ahogy emlekeztel, jofogas
-
fragola.6035
aktív tag
válasz fragola.6035 #10792 üzenetére
Biztos, hogy a jófogáson volt, mert az apródon lementem, ami érdekel, és azok között nincs.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz lagoon79 #10791 üzenetére
Most hirtelen nem tudom, jóf vagy aprd, vagy 3 hete beszéltem az emberrel, utána még sokáig fent volt a gép. Mindjárt próbálok rákeresni.
Ár nélkül volt hirdetve, asszem Veszprémi volt.
Először azt mondta, hogy 60e, egy pesti ember már kínált érte 50et, mondtam, az jó, mert én csak 20at adnék érte, mert hogy elég lepukkent, erre azt mondta, hogy ok, érdekli az ajánlat, mert neki ingyenbe van és kell a pénz.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
lagoon79
tag
válasz fragola.6035 #10780 üzenetére
Laci, ez melyik oldalon van fent? (La Spaziale Professionale) köszi
-
von toth
tag
Csak szerintem ihatatlan fos a Pellini vivace vagy más is így van ezzel? Ehhez képest a Tchibo Expresso egy királyság. Azért ennél többet vártam. Ilyen mocsárízre régóta nem volt precedens.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz -HajTömeg- #10783 üzenetére
Alább ugyanezt írtam.
GE-t lehet ebayezni 30-40 Euróért, vagy GC-t szerencsével 70-100ért. egy R. Silviát pedig 330-400-ért. Ez látszik az itthoni árakban is.https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #10780 üzenetére
igen, én sem értem, hogy hogy nem mennek rá egy family-re vagy brasiliára, nagyon jó gépek , otthonra talán az ideális cucc, ha amúgy is pid-eli az ember.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
-HajTömeg-
őstag
válasz fragola.6035 #10780 üzenetére
szerintem a megoldás egyszerű.
Egy evolution vagy egy classic 25-40 000. Amikről te írsz azok meg 85.
Ráadásul keresni kell hozzá valakit,aki megcsinálja, odavinni/postázni és megbízni benne.
Ezért kelendőbb a gaggia.Alias: Júzer error
-
ronin s8
senior tag
Szerintem meg nincs baj a Gaggiák anyagminőségével (Classic). Egyedül a bojler alu, de az összes okosság ahhoz van méretezve, pl. a fej is. Ez egy ilyen konstrukció. Az meg, hogy nem bírja a rideg tartást, érdekelje csak lalit, ő szokott guberálni, én jól elvagyok a Classic-ommal, őt biztos az asztal körül kergették gyerekkorában, ha nem egy Faema E61-est reggelizett. Kikapcsolódásként ajánlanék neki pár könyvet a nehézfém mérgezés (kiváltképp réz) tüneteiről.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
fragola.6035
aktív tag
Az volt a lényeg, hogy hiába van fent az apródon egy jó vétel Faema Family, vagy hasonló kategóriájú gép, mégis a Gaggia kell a népnek. hetek óta van fenn egy La Spaziale Professionale, beszélte az emberrel kb. 2 hete, 20 ezerért is ideadná.
De vettem egy LSM SM90 darálót, amit több hete hirdettek, 20ezer volt postával, 10-12ért rendbe lehet tenni festéssel, mert ez a típus nagyon könnyen szerelhető.https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #10750 üzenetére
písz. anyagminőségre tényleg nem nagyon szám a gaggia, cserébe behozza vízterítésben meg fejlesztési okosságokban. lalinál az anyagminőség abszolút elsőrendű szempont, ezért, meg szerelési szempontok miatt nem szereti szerintem.
amúgy, ha jól megoldható a vízterítése egy ilyen 3 dl-es rézbojleresnek, én is azt venném. de a gaggiát is meg merném venni simán, sőt.
sőt, ez a linkelt brasilia tök jól néz ki szerintem
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
t-bali3
senior tag
Remélem, ha felhívom őket, akkor tudnak tuti jót küldeni. Az szállítás ára már mindegy, csak jó legyen.
Itt azért fogalmuk nem volt a gépről, csak azt néztük meg, hogy belemegy-e a karba, én meg laikusként azt hittem ennyi elég is. Elég mérges vagyok, mert biztos nem tett jót a felső zuhanynak...
-
t-bali3
senior tag
válasz t-bali3 #10742 üzenetére
Helyesbítenem kell sajnos...nem jó ez a szűrő a gépbe.
Első behelyezéskor beszorult a felső részbe, így egy kicsit le is kellett feszegetnem. Jövőhéten viszem vissza, remélem visszaveszik...Addig is ha valaki tud ajánlani olyat, ami garantáltan jó az érdekelne. Dupla szűrő - 16-18 g közötti.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Rezgőszivattyús gépeknél mire felépül a nyomás, tulképp előáztatás előzi meg a kávé lefolyását.
Ha még ezen felül belenyúlunk a dologba, kicsit olyan lesz, mintha zaccot főznénk le. Ez HX rezgőszivattyúsoknál is így van. Ha egy pillanatra megszűnik a nyomás (márpedig így megszűnik), akkor szerintem "zacc hatás" lép életbe.
Próbáltátok már? Kíváncsi vagyok, kinek mi a tapasztalata..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
mester6
tag
Az előáztatás, vagy inkább nevezzük pre infusio-nak, a felső gombsor balról első gombjához van rendelve.
Ha a programozott gombbal indítod a kávéfőzést, akkor először hallható módon szivattyú bekapcsol, majd néhány másodperc után ki. Ezt követően , újra indul a víz adagolási folyamat a beállított idő eltelte után pedig kikapcsol, a finom kávé pedig az odahelyezett csészében gőzölög.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A Momenti kft is forgalmaz gádzsát.
Szerintem elérhetőek, és van már is. Meg kávéjuk is van. Én őket ismerem.
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
edk-
őstag
Az a gyanúm, ez a két Baby is csak bekapcsolja a pumpát egy pillanatra az előáztatáshoz (tehát nem alacsonyabb nyomáson enged forró vizet a kávéra), azt meg kézzel is lehet, a pumpakapcsoló rövid működtetésével. Vagy tévedek?
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
paljoc
tag
válasz fragola.6035 #10759 üzenetére
Egy gyuri... nicknevu topictars az indexen csinalt rezbojleres Classicot, szal ez nem alom volt!:-)
Meg en kuldtem neki egy 3mm vastag rez korongot hogy le tudja fenekelni vele a bojler hengert. Belso futoszalasra csinalta es emlekeim szerint hellyel-kozzel megelegedve hasznalja. Azt nem tudom a gaggia fejjel hogy epitette ossze...[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz fragola.6035 #10759 üzenetére
Nem mindegy neked, hogy mikor álmodtam?
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
pepe76
csendes tag
válasz ronin s8 #10756 üzenetére
Hát ja, picit zavaró, de ha fragola mondjuk egy több százezres gépet használ, akkor megértem. Akkor nem egy ligában játszunk. Hiba mindenben van, attól függ milyen szemmel nézzük. Az is lehet, hogy mondjuk az alumínium gépek nem valóak bárokba, de otthoni igénybevétel miatt azért nem olyan veszélyes ez a kráteresedés és nem fogy el annyira az anyag. Gyanítom az alsóbb kategóriákban még inkább az alu játszik, szóval ha az ember nem akar sokat fizetni vagy a használt profi gépek felé nézelődni mint én sem, akkor marad a Gaggia mint elérhető top. Már ha tényleg ez az elérhető top termék 100k körül...
-
ronin s8
senior tag
válasz fragola.6035 #10752 üzenetére
Nem silány az alu. A réz sem. Valaki emlékeim szerint kipróbálta réz bojlerrel is, de nem jött be neki. A Gaggiák külföldön is népszerűek, nem csak itthon. Ez nem véletlen. Ne a szinesfémesek értékrendje szerint mérjünk már egy gépet! Egyébként is amit írtál, az csak a Te véleményed, és leginkább csak arra jó, hogy megzavarjon egy újoncot.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
pepe76
csendes tag
Köszi, időm van a kávékészítésre minden nap, a 15-20 perc melegedést is meg tudom várni. Az elektronika is olcsó a Baby-hez? Valakinek a panelt kellett többször is cserélni benne. Ha 1-2 évente valami pár ezer forintos alkatrész elromlik rajta az abszolut nem gond, technikai ember vagyok, nem gond a szétszedés és szívesen elbabrálok vele. Az igazi gond az lenne ha kukáznom kellene a gépet, vagy több tízezret kiadni valami főalkatrész javítására.
A Baby Class a legolcsóbb, de ha jól látom nem tud előáztatni. Ez mekkora hátrány?
Van még a Baby Dose. De ebben nincsen csészemelegítő. Tudom, hogy ez nem sokat ér, de mégiscsak több a semminél. Mondjuk 10 perc után forró vízzel átöblítem a csészét és utána a melegítőre rakom, ami a kávé és a tej elkészültéig szerintem melegen tartaná.
És van a Baby Twin ami 120 ezer, hát... Erre tegnap ráizgultam amúgy, úgy gondoltam megveszem ezt, de ma olyan véleményeket olvastam róla a neten, hogy teljesen elment tőle a kedvem. Pl. hogy az extra thermoblock-os gőzfejlesztő nem ér semmit, a sima Baby-k sokkal jobb gőzt adnak, még ha várni is kell rá egy picit. Akkor mire fel a 20 ezres felár? Arra nekem nics szükségem, hogy egymás után 3 vagy több csészével le tudjak húzni róla.
-
edk-
őstag
válasz fragola.6035 #10752 üzenetére
Külföldi fórumokon kb. nem sokba nézik.
Ezt így nem jelenteném ki. Nagyon sok jó infót találni külföldi fórumokon (coffegeks, coffeesnobs, coffeeforums). Utóbbin külön alfórumcsopport van gaggiásoknak.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
fragola.6035
aktív tag
válasz ronin s8 #10750 üzenetére
Nem iszom alumíniumot, így nem mehet az agyamra.
Nem lefikázom, hanem szerintem egy nagyon jó konstrukció silány anyagokból. Az alu kráteresedik, elfogy, vetemedik. Sokat olvashatunk magyar fórumokon is neves szerelőktől, hobbistáktól, hogy vetemedett bojler miatt szivárog, stb.
Szerintem silány minőség, de lehet, hogy tévedek. Lehet, hogy a rézbojler a gyenge minőség.Külföldi fórumokon kb. nem sokba nézik. Csak nálunk van ekkora kultusza. Valószínűleg azért, mert használtan megfizethető, legolcsóbb eszpresszó gép.
Szerintem is jó gép, de az árához képest gyenge anyagminőség, gyenge tartósság.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
edk-
őstag
válasz pepe76 #10749 üzenetére
Én is húznék egy határt, de jelenleg nem tudom hol húzzam, ebben szeretnék egy kis segítséget.
Ha csak tejeset iszol, és ez így is marad, akár egy DeLonghi EC155 is megfelelne neked, úgy gondolom. De ha később lépnél a valódi eszpresszóra, akkor nem. Ahogy írtam, a Baby és a Classic majdnem ugyanaz belül. A Classic fémháza tartósabbnak ígérkezik, a Babyben a felső tartály miatt könnyebb a vizet cserélni, ha pár napig nem használtad. Nekem ez is szempont, itthon leginkább csak hétvégén van idő a kávézásra, ezért Baby, a munkahelyre Classicot viszek be.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
ronin s8
senior tag
válasz fragola.6035 #10747 üzenetére
Mondjuk infó alatt nem pont erre gondoltam...
Miért kell lefikázni a Gaggiákat? Agyadra ment az alaminium?[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
pepe76
csendes tag
válasz ronin s8 #10746 üzenetére
Igen, nem arra megy a világ, hanem az eldobható tárgyak felé. No de pont nem egy Gaggia-tól várnám azt, hogy olyanokat olvassak a weben, hogy tönkremennek. Egy 30-50 ezres gépnél rendben van, hogy pár évre tervezik. Illetve nincs rendben, de ez van. Tömegtermék, ne várjak mást 2014-ben. De a Gaggia nem tömegtermék, pont azt várnám tőle, hogy 10 év alatt se romoljon el.
Ha pedig a gyárnak nincs annyi igényessége, hogy egy 100 ezres terméknek csináljon egy nyamvadt weboldalt, vagy legalább listázza az aktuális termékeit, és azok műszaki paramétereit, hogy a vásárló pontosan feltérképezhesse mit is árulnak, akkor az nekem már nem prémium. Persze az is lehet, hogy nekik ezt nem kell, mert a nevük garancia a minőségre. Épp erről szeretnék meggyőződni, de egyelőre nem sikerül. Persze a weben mindent összeirkálnak, és tudom jól, hogy elsősorban az panaszkodik akinél baj van, és az is könnyen lehet, hogy az ilyen emberek a karbantartás hiánya miatt rontották el az amúgy jó gépeiket.
Bocsánat a sznobozásért, inkább oda akartam kilyukadni, hogy itt is mint mindenhol kialakul az igazán hozzáértők egy rétege. Inkább igényességet kellett volna írnom. Ezek az emberek képesek különbséget tenni egy jól és egy kiválóan kifőzött eszpresszó között. És ezeknek az embereknek sokat megérnek az olyan gépek amelyek atomstabilan tartják a forrázási hőmérsékletet, nyomást, stb. Ez teljesen rendben van, de én nem vagyok ilyen, legalábbis most, tekintve hogy eddig milyen löttyöket ittam. Szerintem később sem leszek, mert meg fogok elégedni az átlagosan jó főzetekkel. És a tejhabbal úgyis lerontom az italt, illetve az aromát, mert a tejes italokat szeretem.
Én is húznék egy határt, de jelenleg nem tudom hol húzzam, ebben szeretnék egy kis segítséget.
-
edk-
őstag
válasz pepe76 #10744 üzenetére
Viszonylag új gaggiás vagyok, így mások biztos többet tudnak nálam, de amit eddig leszűrtem, az az, hogy egy Classic vagy Baby leginkább a helytelen kezelés miatt tud elromlani. A lényeg majdnem ugyanaz a két modellben (ha nem Dose vagy Twin a Baby, azokban elektronika is van). Belül az OPV különbözik, a Classicé masszívabb, a kazánra van rögzítve, szükség esetén könnyebben beszabályozható. De a pumpa, a kazán ugyanaz. A szerkezet egyszerű, mint a faék.
Megibásodás leginkább a vízkőtelenítés, visszaöblítés elmaradása miatti dugulás formájában jelentkezik. Azt nem tudom, a pumpa mennyire elromlós, egy új 4000 Ft és negyedóra alatt cserélhető házilag.
Több helyen is kaphatók újonnan, persze lehet, hogy egy cég importálja.
Nem találok például információkat arról, hogy a New Baby miben különbözik a Baby-től (mitől new?), volt-e fejlesztés rajtuk az utóbbi években, stb.
Ami jó, azt nem kell fejleszteni. A partsguru robbantott ábráin tanulmányozhatod a különbségeket.
Apró betűkkel a figyelmedbe ajánlom a lenti linket, ha mégiscsak szóba jöhet a használt.
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
fragola.6035
aktív tag
válasz pepe76 #10744 üzenetére
Itt van ez a Brasilia: [link]
Vagy 3 hete fent van, nem kell senkinek. Pedig agyon veri a Gaggiát. Kiváló minőségű anyagokból van, Kr.u. 3000-ben is gép lesz. Meg kell kérni egy 40-45-ért, egy kis tuning, egy jó festés és PID bele és 85-ből megvan egy világbajnok gép.
De mégsem kell senkinek, inkább kiadnak egy csomó pénzt két marék Gaggia márkájú alumíniumért.https://caffe35.webnode.hu/
-
ronin s8
senior tag
válasz pepe76 #10744 üzenetére
Bocs, de most eeboldalt veszel, vagy kávégépet?
Ne legyenek illúzióid, az utóbbi évek, évtizedek fejlesztései nem a minőséget célozták meg, hanem az olcsósított, gagyizált gyártást. Ha érdekel valami infó, itt keresd, ne a honlapokon. Ezért van ez a fórum.
A sznobéria meg egészen más szintem téma itt, és nem érinti a kávé minőségét..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
t-bali3
senior tag
válasz pepe76 #10744 üzenetére
A Gaggia honlapja szerintem sem jó. De én nem azt írtam, hogy azt vegyél, hanem, hogy ne a kinézetre menj.
Majd a többiek javasolnak, ha akarnak, én azért vettem evolutiont, mert azt írták újonnan az a legolcsóbb, ami már presszókávét főz.
A sznobériára: szerintem akkor áll elő az a helyzet, ha mutogatni veszik. Itt középpontban a jó kávé van.Én Hifinél, illetve itt is meghúztam a határom és egyelőre be is tartom.
[ Szerkesztve ]
-
pepe76
csendes tag
válasz t-bali3 #10742 üzenetére
Ok, elfogadom, hogy a kinézet másodlagos. De az is zavar, hogy nincs a Gaggia-nak egy normális weboldala. Nem magyarul, angolul sincs. Az ottani modellválaszték például nem teljes, de még a gaggia.it-n sem. Nem találok például információkat arról, hogy a New Baby miben különbözik a Baby-től (mitől new?), volt-e fejlesztés rajtuk az utóbbi években, stb. A Baby Dose modell egyáltalán nem szerpel rajta. A weben csak teszteket találok mindenféle kávébolttól ahol persze, hogy dícsérik, meg félprofi home baristákat akik szintén, de az átlagember tud szívni vele és úgy látszik meghibásodnak pár év használat után.
Egy DeLonghi viszont úgyahogy normális weboldalt csinált, sok infoval, tudom mit kapok a pénzemért és sejtésem szerint sokkal nagyobb cég, jobb support-al. Talán azok is tudnak tartós terméket csinálni, főleg ha a modellpaletta felső részéből választok. Igaz, a most tönkrement gőzkamrás kávéfőzőm is egy delonghi volt, de 4000-ért új kazánt vettem bele, kicseréltem és továbbpasszoltam.
No offense, de úgy látom a kávézás egy picit sznob dolog is lett. Nincs ezzel gond, mindenki maga dönti el mi a hobbija és mennyit szán rá. Csak az újonnan belecsöppenő ember itt is oda lyukad ki mint a hifinél, hogy olvasgatás után hamar elkezd több százezres gépeket nézegetni.. Nehéz megítélni, hogy hol van az erős középkategória és honnan lépünk át az igényesség egy olyan fokára ahol az árak hamar növekednek...
-
t-bali3
senior tag
válasz ronin s8 #10740 üzenetére
Az lett végül.
Az olcsó 18g-s szűrő nem ment bele a Gaggia Evolution karjába, csak a 16os. Illetve ebbe így az 57,5mm-es tamper passzol majd.
A VST szűrők megérik az árukat?Pepe 76:
Hifinél már megtanultam, hogy nem szabad a kinézetre menni. Fontos lehet, de jobb, ha másodlagosan kezeli az ember. Gépekről tanácsot, majd a hozzáértők biztos adnak én sajnos még nem vagyok az.[ Szerkesztve ]
-
pepe76
csendes tag
Sziasztok, 3 hete bújom a kávés oldalakat, és eljutottam odáig, hogy a automata helyett eszpresszó gépet és darálót vennék az elromlott régi gőzkamrás kávéfőzőm helyett.
Úgy általában a thermoblock-os gépek nem ajánlottak? Olvastam, hogy nem tartják stabilan a hőmérsékletet, de vajon mennyire számít ez ha az ember főleg tejes italokat készít? Egyszerre 1, néha 2 kávét készítenék. Olyan gépet keresek ami átlagosan de stabilan jó kávét készít. És elég gőzt tud produkálni 2 cappucino-hoz.
Jelenleg ott tartok, hogy vagy egy thermoblockos DeLonghi EC 820.B-t veszek 66-ért és örülök neki, vagy valamelyik Gaggia-t másfélszer annyiért (tudom, hogy ennyiért jobb használtakat is kapok, de az most nem érdekel), de csak akkor ha minőségben tényleg megérik ezt a különbözetet. Viszont most az Amazonon (a németen és az amerikain is) elég rosszakat olvastam a Gaggia Baby-kről. Ha működik oké, de sokszor meghibásodnak. A Classic-ról már jobbakat írtak, de nem igazán tetszik külsőre és nem vagyok meggyőződve, hogy megér-e 100 ezret. Valahogy úgy érzem a Gaggia jó volt 10-20 éve, de mostanában nem csinál tartós termékeket. Szerintem a Gaggia-nál inkább a nevet kellene megfizetem, nem pedig a minőséget. Ráadásul csak 1 forgalmazója van Magyarországon, aki annyiért adja amennyiért akarja.
A Gaggia alternatívájaként a Graef ES70-en agyalok még 97-ért vagy az ES85-ön 120-ért. De ezekről nem sokat tudok. Lehet, hogy itt is csak egy thermoblock van belül, akkor pedig túlárazott a DeLonghi-hoz képest, bár funkciókban erősebbnek tűnik, és fém talpú tamper, tejhabosító edény is jár hozzá, ezekre akkor már nem kellene költenem.
Darálónak egy Graef CM800-ra gondoltam. Ez szerintetek okés? Tudom, hogy az Iberital ajánlott, de ez tetszik.
Köszi bármilyen segítséget!
-
t-bali3
senior tag
válasz -HajTömeg- #10737 üzenetére
Már rajta vagyok a hiányzó alkatrészeken. Ebéd utánra minden kiderül.
(#10738) edk-
Igen ők valóban, épp úton vagyok viszem a kart is, így lesz tuti. Kezdőként mekkora méretű tejhabosító edényt éri negvenni? Én a közepesre gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz t-bali3 #10736 üzenetére
Nem halk,baromi hangos az enyémis
Raktam alá 1 vékony szívacsot,de így meg nem mindig vízszintes.
A gőzcső végét le szokták szedni, a kis csonkkal jobban lehet gőzölni.
Nem légtelenítek mindig,de szerintem mindent úgy csinálj,ahogy a használatiban van!
Az a tuti
A lefolyás csak nyomásfokozó nélkül és megfelelően finomra darált kávéval lesz ilyen.Alias: Júzer error
-
t-bali3
senior tag
válasz -HajTömeg- #10735 üzenetére
Az volt. Előbb szeretnék szűrőt venni, a darálás előtt.
Videókat megnézem mindjárt.
Tied olyan halknak tűnik, enyém ehhez képest baromira hangos és rázkódik. A lefolyás most nem ilyen volt. A gőzölőnek a végét nem szoktad feltenni? Akkor te se szoktál minden bekapcsolásnál légteleníteni?
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz t-bali3 #10734 üzenetére
Ez is Tchibos volt?
Amíg nem te őrölsz addig felejtsd el a 30 mp körüli lefolyásokat.
Tettem fel pár videot youtube-ra , nekem is EVO-m vanAlias: Júzer error
-
edk-
őstag
-
SiD-
tag
válasz fragola.6035 #10729 üzenetére
1, 2 és 3mm-es kivitelben csináltattam. a Faema E64-ünkbe asszem, 3mm-es van, de azt cserélni fogom 2mm-esre. (abban a gépben még teflonból csináltam szűkítőt)
[ Szerkesztve ]
-
SiD-
tag
válasz fragola.6035 #10727 üzenetére
remélem, nem fog kiesni. hamarosan beépítek párat, aztán kiderül...
-
fragola.6035
aktív tag
-
SiD-
tag
válasz fragola.6035 #10724 üzenetére
a gázfúvókás megoldás viszont lehet, olcsóbb lenne.
a fúvóka és a cső közé azt a menetes közbetétet miből csináltad? -
SiD-
tag
válasz fragola.6035 #10724 üzenetére
-
t-bali3
senior tag
Köszönöm!
Akkor nagyjából jól csináltam, de ezek szerint nem kell mindig légteleníteniHa veszek egy normális szűrőt a karba, akkor azt a kis gagyi műanyag pöcköt is kivehetem, ugye?
Illetve amíg nincs szűrő, addig felesleges a jó kávéval mókolnom? Vagy jó lehet nyomásfokozóval is? -
And06
aktív tag
válasz t-bali3 #10720 üzenetére
1.) addig kell a gőzcsapon engedni a vizet, amig csak viz nem jön. ez kb max 2 deci!
1b) a rezgőpumpa hangos, valamennyire rezgeti a házat is.2) akkor kell légteleniteni, ha levegő került a rendszerbe, tehát miután vizet töltesz a tartályba, vagy gőzölés után. ezt hidegen is meg lehet tenni, utána meg hagyni felfüteni a gépet.
2b) nem kell semmit trükközni kávéfőzés után, engedsz egy kis vizet a fejen, hogy a felragadt kávé lejöjjön a felsőszürőről, aztán kikapcsolod.
3) igen.
-
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
Végre meglett a kinézett Gaggia Evolution.
Viszont szeretnék kérni egy kis segítséget, mert elég kétbalkezes vagyok.
1. A beüzemelést a leírás alapján végeztem, de nem tudom jól sikerült-e mert nagyon hangos volt többnyire, mint egy traktor, rázkódott is...
Annyit csináltam, hogy először a gőzölőn pumpáltam forró vizet (gőzadagoló kinyit, majd pumpa gomb), majd utána a kávéfőző résszel nyomattam forró vizet egy pohárba és ezt csináltam felváltva míg 2 tartály víz el nem fogyott. Ez remélem eddig ok2. A kávéfőzés is érdekes, mert a leírás szerint minden kávéfőzés előtt légteleníteni kell (azaz gép bekapcs, gőzadagoló csap kinyit, majd pumpa bekapcs, egész addig míg víz nem folyik). Ha ez kész, akkor mehet a kávéfőzés. Ez azért fura nekem, mert itt anno mintha azt írtátok volna, hogy mindig a kávéfőzéssel kell kezdeni, soha nem a gőzöléssel, így pedig kvázi az elején gőzölök, igaz nem hosszan
Tehát jó, ha így csinálom?
Illetve miután lefőztem és vége mindennek szükséges kinyitni a gőzölő csapot és kiengedni a túlnyomást?3. És végül még egy extra kérdés: ha tejhabosítani akarok, akkor kávéfőzés után, csak szimplán ki kell nyomnom a pumpa gombot, majd benyomni a gőzölő gombot és hadd szóljon?
Az első kávén már túl vagyok (fényképet elfelejtettem), finom volt még úgy is, hogy nem álltam neki a frissen beszerzett Tiamoval leőrölni, a szintén frissen beszerzett MTRM pörkölést, hanem sima Tchibóval küldtem. Bár az biztos, hogy ott finomabb kávét ittam, mint itthon
(#10718) edk-:
engem is érdekelne, mert most csak nyomásfokozós cuccom van.[ Szerkesztve ]
-
von toth
tag
Sziasztok
Budapesten friss, jó pörkölésű szemes kávét tudtok? Aminek van weboldala, hogy kolléga tudjon címet és hozni nekem.
Köszi
-
edk-
őstag
Ha az epoxysoknál nincs raktáron (mert megvettem az utolsót), hol lehet pár százért dupla szűrőt kapni Gaggiához? A Cadynél 2500-at kérnek érte
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
weinmaker
őstag
Ha valaki jácccana: játék
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
bbuffy
senior tag
Nyomtam ma egy igen kedves ismerősömmel egy EE/MLM kombót!
MLM toronymagasan vitte ma a prímet a /Sajnos nem jegyeztem meg milyen de nem a Danesi/ kávéjukkal. Ittunk is kettőt rögtön belőle. Tömény és kizárólagos mandulamarcipán. Szétmenés azonnal.
A Három szép hölgy meg csak hab a tortán. 10p.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
edk-
őstag
Hát van, aki tudományos cikket ír belőle...
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
HÁZIGAZDA
válasz bbuffy #10710 üzenetére
ez nagyon így van. tegyük hozzá, hogy az is kell mindehhez, hogy legyen egy stabil gép a háttérben, ami teszi a dolgát. mielőtt rájöttem, hogy vízköves a silvano, nem lehetett vele normális kávét csinálni, hiába voltam laza, feszült, gyors, lassú, x. amióta rendbe lett rakva, tényleg nem kell foglalkozni vele. és a tejhabosítás is 10 mp az eddigi 40-50 mp helyett
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
bbuffy
senior tag
Én ennél slendriánabb vagyok, inkább ėlvezem a dolgot mint vérre menő csatákat vivjak ph értékekkel meg szűrôlyuk mintákkal.
Csak igy a Dolce Vita jegyében.Megtanitott erre pár hobbi az életben, ha sokat baszkolôdsz feleslegesen elveszik az élvezet. Szvsz.
Nem mellesleg nekem a kv egy hétköznapi dolog iszom és kész, persze nem mindegy hogy milyet. Az a plusz hogy meg tudom oldani ilyen minőségben. De nem profitálok belőle így nem is feszülök rá annyira a témára. Szimplán csak szeretem, done.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
edk-
őstag
A Gaggia Classic Step by Step leírásból:
Reverse osmosis water can be slightly acidic but will work if you add a pinch of baking soda to every litre of water or so in order to add non-scaling hardness and help protect against corrosion of the aluminium part of the Gaggia's boiler.
A csipetnyi szódabikarbóna hozzáadása alkalmazható szerintem kancsós szűrt vízre is.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
bbuffy
senior tag
Szóval ezüst kontra rézkãbel. Ok.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bl4ze
veterán
.:. bl4ze .:.
-
bbuffy
senior tag
Csak érdeklődésképpen, de mi savasít a brita vizben? Elvileg tiszta.
Én Hario hoz és a HX hez is kancsózok. A flakkonos viz semmrnnyire nem rentãbilis, próbáltam. Mármint a Norda. Ráadásul abban is van ásvány. Izre meg kb. ugyanaz, nálam.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest