-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
válasz WiZARD #17298 üzenetére
Végül szombaton elküldték a ragszámot, tényleg feladták időben a csomagot, a posta ült rajta (elfelejtették bedobni az értesítőt... panaszt tettem, de egyből mondták, hogy úgyse lesz eredménye, majd visszajön hogy nem bizonyítható, hogy nem hagytak értesítőt. Gyűlölöm ezt az országot, az embereket, és ezt a balkáni magyar hozzáállást)
Meg is kóstoltam egyből, legalább finom
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz WiZARD #17442 üzenetére
örvendek, látod mondtam, h ne a Monterosa-t szapuld idő előtt! ez gondolom vmi hullámosított cucc nem? filterhez (ap, fp, esetleg cold drip) vajon milyen lehet...
eddig még nem rendeltem úgy, h postán érkezett... mindig bementem, elmentem, átmentem, beugrottam, feleztem, stb.
de a lényeg, h meglett! jó kv-zást!
-
jolti
senior tag
válasz WiZARD #17614 üzenetére
Ezt most nem vágom.
A 160-at biztos nem éri el, mert a termosztát 145-nél kikapcsol. ( Már ha nem a piddel vezérled a gőzölést.) A túllengés miatt nálam 152-155-ig szokott felmenni max.
De nem is ez a lényeg.
"Ha később 150-155 körül kezdek gőzölni" Később miért kezdenél el gőzölni? Ha megcsinálod a tejhabot, még egyszer rágőzölsz később, vagy mi? Nem öntöd a capura egyből? -
jolti
senior tag
válasz WiZARD #17620 üzenetére
Ezt nem tudom, hogy csinálod, lehet más a termosztátod, vagy az enyém más, de nekem még 155 fölött nem volt. Egyértelműen kikapcsol 145-nél, csak nyilván a tehetetlenség miatt túllendül.
Mondjuk nálam ilyen hiba nem csúszik be, mert, ha tudom, hogy kaput is csinálok, akkor a még a kávéfőzés előkészülete előtt beleöntöm a kancsóba és beb@szom a fagyóba a kávéfőzés időtartalmára, hogy jó hideg legyen. -
hanolfe
tag
válasz WiZARD #17637 üzenetére
Nem állítom, de előfordulhat. Nem láttam még ilyen gépet belülről, de általában szoktak ezekbe betenni védelem céljából biztonsági termosztátot. Meg kellene nézni.
Ezen a robbantott ábrán a 16-os alkatrész az:
http://www.partsguru.com/user/Parts%20dagram%20ER0182_Rev01.pdfEz egy hőbiztosíték, önélesztős. De szerintem ez inkább 170 fok felett old ki.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
-
fragola.6035
aktív tag
válasz WiZARD #17829 üzenetére
Igazából többen kértek már Renekához PG tampert, 58,6 mm-est. A pontos méretek érdekelnének igazán, mert nem tudom, hogy jó e hozzá ez a méret, egyáltalán párhuzamosak-e az oldalai.
Ez a weblap meg a leírás tényleg nagyon szép, gyönyörű, igazán méltányolom, de nagyon amatőr, túl sok minden nem derül ki.
Nagyon érdekel a szűrő, jó lenne pontos tampert csinálni hozzá, de 10000 ft-ot sokallok kiadni most ezért.https://caffe35.webnode.hu/
-
jolti
senior tag
válasz WiZARD #17963 üzenetére
Már írta Andi is, de én is csodálom, hogy ízlett így...
Mondjuk akkor már úgy lett volna fer a teszt, hogy ezt is annyival csinálod, mint idáig a többit is és ahhoz képest mennyit változtat a Reneka. Lehet, ha a sima szűrőbe többet teszel, akkor ugyan ezt kapod.
De az nagyon kevésnek tűnik.
Én alapból 18-18,5-19g-ot szoktam főzni. ( Állítólag a Renekának viszont kevesebb is elég. Lehet vennem kéne egyet. Csupáncsak azért, hogy spóroljak a kávéval... ) -
paljoc
tag
válasz WiZARD #18021 üzenetére
Ma reggel a kolleganom egy Starbucks-os poharral az kezeben erkezett a meloba megelozven hogy ut kozben elaludjon, gondolta egyszer kiprobalja. Felig volt, azonnal el is kertem hogy megkostoljam, aztan mar boritotta is a csapba es nyomta a gombot a GetUp-ot tartalmazo Saeco automatan.:-) Azt mondta vallalhatatlan a büdli tartalma. :-) Amugy olyan maci kave es a 3in1 izvilaga koze lottem be a kostolas alapjan.
Mikor napkozben kisetalok gyros-ert a Kiraly utcaba es elhaladok a tök üres Antikvarium mellett, majdan a 2 percre levő körút sarki Starbucks mellett, melynek utcafronti atlatszo portalja mogott folyamatosan ulnek a kövér apukak es anyukak a kövér kisgyerekeikkel meg kinai nenik, hatalmas tejszinhabos teteju bödönök mögött...hat elgondolgoztato....de ez van!:-)[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz WiZARD #18233 üzenetére
Erre akkor tudnék érdemben mit mondani, ha írtam volna olyat, hogy ez a gép "szebb, jobb, kényelmesebb, stb.", mint egy Gaggia klasszik, de semmiféle összehasonlítás vagy párhuzam nem szerepelt az irományban Gaggia/Iberital vagy egyéb hasonló konfigokkal kapcsolatban. A gép lett véleményezve magában, illetve az automata szegmensben, ennyi volt a kérés amelynek próbáltam korrektül eleget tenni, sajnálom ha nem sikerült.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz WiZARD #19141 üzenetére
elivleg (ha nem módosítottak azóta), akkor mindig 2féle kávéjuk, van, egy 100%A olasz danesi, képviselve hullám-mentességet plusz vmi hullámosított cucc (ez folyamatosan változik, h micsoda, melyik pörkölőtől, de ebben sem hiszem, h R lenne... ) amúgy a créma sokmindentől függ: fajtánként, pörkölési profilonként, hőmérséklet, nyomás, lefolyás sebessége... csillagok állása...
szóval (megint) túl hamar mondasz ítéletet... vigyázz, nehogyazlegyen, h nem iszol több kv-t! sajnálnám! -
pelikan69
tag
válasz WiZARD #19141 üzenetére
A My Little Melbourne nincsen robuszta, és szerintem sose volt. Pénteken voltam az új kávézójukban a Graphisoft parkban. Van egy olasz kávéjuk: Danesi Gold, valamint egy angol: Workshop - Cult of Done Espresso. Úgy tudom, hogy mindkét kávézóban ezeket tartják. Én természetesen a Workshop kávét kóstoltam eszpresszóként. Egy könnyed gyümölcsös eszpresszót kaptam tökéletesen elkészítve. Én elégedetten távoztam.
Sbooster USB-s lineáris táp, HeadFlow fejhallgató erősitő eladó
-
bl4ze
veterán
válasz WiZARD #19169 üzenetére
Köszi.
Elolvastam.A reklamáció egy dolog, de a stílus amiben megtetted szerintem (is) nagyon alpári,sőt bunkó.
Nem csoda,hogy erre így reagáltak. (ismerem a tulajt is jól, és Nikit is a baristát aki szintén válaszolt)Ha nem volt jó a kávé, tényleg ilyen "szar" volt ott miért nem szóltál ?
Nem akarom védeni Őket, de tényleg igen korrekt banda és bizonyosan kaptál volna még 1-2 kávét kóstolni véleményezni......:. bl4ze .:.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz WiZARD #19169 üzenetére
lehet, nem figyelt a barista, megesik... de legjobb tudomásom szerint danesi gold, ami 100%A, (mint ahogy írta előttem más is! sötétnek ezt se mondanám, de 'olaszos'...) a viágosabb, az meg újhullámos cucc, az workshop... ha bennvan, 15ember, nem biztos, h van lehetősége/ideje, nézegetni a csészéket... "Az is érdekes kérdés, hogy a sötét vajon mi volt, mert ők azt mondták hogy kizárólag 100% arabica, Workshop kávét használnak" - nem lehet, h félreértettétek egymást? te kérdezted annak tudatában, h mi volt ez, h a világosra irányult a kérdés? (holott a sötétebből ittál, ez egész biztos...) a perrel fenyegetőzés valóban minősíthetetlen, azt én se tartom normálisnak! "Simán ráhazudják a robusztás szarra, hogy 100% arabika." itt sztem ez a mondat volt problémás, mert tényleg nincs benne R. (az most egy külön, másik kérdés, h hamár annyira szakmai, meg olaszos, meg mittomén, akkor mér annyira "szakszerűtlen" 10-20-30%R? jaa, h ez nem fér össze a fenszi 100%A marketing-fossal...)
valóban ott kellett vna jelezd (sztem is), h vmi nem stimmel, sz@r úszik a húslevesebe; avagy omnia került a gépezetbe...(írom mindezeket úgy, h nem érdekel az különösebben az újhullám, ilyen helyeken mindig inkább vmi latte-artosat iszom. tehát, nem, nem kedvenc helyem MLM, de meg kell hagyni, rengeteg profi latte-artot láttam kimenni, és volt ami nem sikerült tökéletesen, a csávó szó nélkül félrerakta, és igennaggyongyorsan csinálta a következőt, ami már sokkal szebb lett!)
[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
válasz WiZARD #19169 üzenetére
háááát, én nem ismerek onnan senkit, de ez nem reklamáció, hanem tényleg bunkóság. velem is előfordult, h visszavittem az 500 forintos eszpresszót és addig nem jöttem el a pulttól, amíg a "barista" nem csinált egy elfogadható kávét. de mindezt lehet normálisan mondani/kérni és ha akkor is "szart" kapsz vagy esetleg nem megfelelő stílusban válaszolnak, na akkor jöjjön egy ilyen beírás.
-
t-bali3
senior tag
válasz WiZARD #19464 üzenetére
Kíváncsi vagyok milyen, majd írd meg!
Nekem fent van a bakancs listámon a Jamaica BM-mel együtt.
Konát már próbáltam és nekem nagyon bejött.
Most Kapu Nepál MT Everestet kóstolgatok, de sajna megint elértem az EVO határát...savanya...vagy a daráló határát...mostanság nem jön össze semmi kv téren.
[ Szerkesztve ]
-
pogácsa80
csendes tag
válasz WiZARD #19820 üzenetére
azt adják meg, h egy adag espressónak hány gramm kv-ból kell készülnie. ebből még nem derül ki (sztem), h mi az ideális lefolyás, az egyes vagy a kettes.
a szöveg melleti képen dupla lefolyás van, fölötte az amerikai videóban meg szimpla.
mondom, nem vagyok biztos benne, h a nyomás a magyarázat (majd aki okosabb, leírja, h mi az ábra), csak azt tudom, h egy újhullámos kávézóban te aligha fogsz szimpla lefolyást látni.
ebből arra következtetek, h a dupla lefolyás "az igazi".
Kérek 20kg zaccot! Biztos, hogy nincs több? Akkor most kérek egy duplát!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Toyota topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen házat vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Élénk színekben várható a Galaxy Watch FE
- Milyen routert?
- Kupon kunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen