-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kahvesi
csendes tag
Talán túl jó kávékat iszol, amiket a nudistacsigák is kedvelnek. Érdemes lenne teszteket végezni (unatkozók előnyben) kotyogósból kikerülő ill. mocsári robusztából visszamaradt pogácsával is, lehet, hogy ezek riasztóként is jobban beválnának.
»Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır«
-
soldier2
őstag
Kb annyira passzol hozzá a design, mint a Creminához a nyomásmérő fontos, hogy mókoljunk rajta valamit.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
zscz
tag
Én is gondolkodtam ezen a nyomásmérő órán a Pavonira. Aztán az ára elriasztott. Meg az, hogy az ember úgy 1-2000 csapolás után, már óra nélkül is pontosan tudja mikor jó. (egy nagyon komoly lovász oktató szavaival élve: benne vannak a kezemben a grammok) Az én Pavonimról már a hőmérő csík is lekerült. (Egyrészt, mert elfáradt az Orphanos, másrészről az elején lesegettem csak, most már egyszer se néztem rá.)
-
vtechun
veterán
benne lenne az asszony abban a gaggiaban, de nem tetszik neki a színe fújjam le hőálló ezüsttel? De igen, szép állapotúnak tűnik, meg rendezettnek.
viszont általában max 2 személyre kell kávét főzni, arra ideálisak ezek? Nem akarom, hogy féltöltettel menjen, meg stb, mint amikor egy 4személyes kotyogóson 2 személyest főzök, az se az igazi szvsz.
mod2: akkor a Bialetti Brikka nagyszerűsége ellenére is ki lehet jelenteni, hogy pl. ez a Gaggia más ligában játszik?
[ Szerkesztve ]
-
von toth
tag
Pedig jó lenne, mert tapasztalatként mondom a másik fórumról, hogy látván értünk hozzá bekérdeznek, mert szeretnének megugrani egy szarvasit vagy egy Timex órát és szerintem nem a Rolexel meg La pavonival kell kezdeni az ugrást.
A fórum attól fórum, hogy megosztjuk a tapasztalatokat és próbálunk segíteni, nem attól hogy páran békésen elbeszélgetnek.
-
Gravity1234
tag
Bocsanat nem rolam van szo, nem en irok merhetetlenul lenezo stilusban es meg utana ki is fejti ezt.
Nem allitottam egyszer sem, hogy rutinroka lennek, sot magam semmihez es senkihez sem mertem, csak nem fogaom el azt a lenezo es sarkosito irast amit O megenged maganak.
Reszemrol ennyi.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
Hajra, ha neked ez a megoldas akkor torolj, szep kepet fogsz festeni.
Se nem mondtam csunyat, se nem kotoszkodtem csak megkerdojeleztem hogy mas valotlant allit idezetkent.
Bocs hogy nem hajlok meg nagysagod elott, de nem turom hogy valotlant allitsanak egy nyilt forumban.
Te meg erzesre torolgetsz, na igen ezt latjuk.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Ulf
tag
Szia,
......azt meg bárki tudja, hogy bármelyik normálisabb kisgéppel lehet jó kávét csinálni....
Én pl pont arra szeretnék rájönni, hogy az ÚJ kisgépek közül melyik számít normálisnak. Illetve arra, hogy tényleg nincs élet a "timex és a rolex" közt?
Bizonyos témákban amikhez konyítok valamennyit én is hajlamos vagyok elvetni sulykot, és tényleg csak a top szinttel foglalkozni. Aztán leszállok a földre és megértem, hogy átlag (normális) usernek elég 75-80% is nem ragszkodik 100+- hoz. -
Ulf
tag
A új Gaggia Baby ajánlható kategória? Külföldi fórumokon néhol lehúzzák a minősége miatt, azonban általában megbízhatónak tartják. Ha jól gondolom most a Gaggia baby class II 2015 vásárolható. Ez jó választás lehet, ha egy jó, hosszabb távon megbízható, szervizelhető készüléket keresek? Vagy ha elérhető áron jót akarok akkor a Rancilio Silvia V5 az egyetlen választás?
Érdekes, de daráló témában sokkal egyértelműbben foglaltok állást belépő szintű modellek mellett, konkrét típust megneveztek amik ma is elérhetőek újonnan. Onnan menni fog a választás kevesebb hülye kérdéssel -
Ulf
tag
Itt jön a nehéz rész A kettő közt a különbség 50e úgy, hogy a Silviahoz jobb daráló is jönne. Ebben az árkategóriában 50-nel többet kifizetni egy tartósabb gépért nem tűnik rossz ötletnek Ha tudom, hogy ezért cserébe nem 5 évig hanem mondjuk 15-20 évig fog szolgálni. Persze megfelelő karbantartás mellett.
Másfelől viszont akkor már a dupláját költeném rá mint amennyit eredetileg szántam Nem tudom -
Le Klein
tag
Sziasztok,
szeretnék egy kis segítséget kérni.
Ha vásárolnék egy Graef cm702 őrlőt milyen kávégépet lenne érdemes választani hozzá?
Most egy szarvasi SZV-624-08 használok érdemes lenne próbálkozni Gaggia Gran Gaggia Deluxe-al vagy Krups XP5620, egyelőre a PID-es irányba nem mennénk el.Köszi a segítséget.
-
tariattila
veterán
bakker.. nekem elég egyszerre egy kávéra is 'rájönnöm' hogy a kávé szar vagy én vagyok hülye.... elreszelek egy fél kilót és még mindig nem tudom.... na két vagy több kávénál kábé elveszteném a fonalat...
sok kávés tesztnél kávénként egy belőtt daráló és belőtt kávégép az adott kávéra.... áhhhh.... no way -
soldier2
őstag
Igazad van, tényleg fárasztó egy idő után. Az eddigi kávékkal gyakorlatilag nem változott a véleményem a finomhangolás során (persze volt különbség, de akkora volt a különbség köztük, hogy nem okozott gondot. A neheze ez után jön, az alja és a teteje megvolt, a középmezőny lesz nehéz gondolom. Bár a többség gyorsan halad, igyekeztem alapos lenni amennyire szerény képességemből telik, így lemaradtam a csapattól, de sebaj.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mclord
aktív tag
Azt nem tudom , én hetente 2x szoktam járni kávézóba és egész nyáron az Eitop ment mindenhol (ahol az ő cuccuk volt) előtte meg a Kenyait nyomták, a változás nem tudom mekkora intervallumot ölel át, de nekem biztos hogy hosszú .
fragola: Nekem unalmas, neked nem megértem. Én ezért szoktam ilyenkor körbe nézni és Has bean, Gardelli, beyondwithin, kapucziner..... kávékat is iszogatni, ami tényleg eltérő CaMo ízeitől Úgy érzem mintha elbeszélnénk egymás mellett kicsit. Nem a márkával van problémám, hanem a változatossággal.
[ Szerkesztve ]
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
bl4ze
veterán
Igen, tudom, hallottam. Valamilyen szinten paljoc mesélte nekem, hogy mi várható.
Nagyon jó ötlet, és támogatom az ötleted, hogy mimaxoljátok a P&Y kávékat, és referencia helyet csináltok....
Hajrá! Majd ha kész a FB oldal, oszd meg itt, hogy meg tudjuk nézni + terjesszük az igét
Decaf-ot is tartotok majd, lesz neki egy kis dedikált örlő ? Vagy ez még korai lenne ?
.:. bl4ze .:.
-
soldier2
őstag
Miután az Extraction újranyitása tovább tart mint gondoltuk, így a Paljoc referencia szint hiánypótló lesz. Előbb utóbb tuti benézek. Addig is meg kitartást.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
vicces
addikt
Költözz be a sörözőbe és probléma megoldva
...
Ma karbantartást kellett csinálnom miss silvian, mert volt egy kis urológiai problémája. A pumpa kimenete csepegett nem is kicsit. És ha már szét volt borítva atneztem a többi mechanikus és elektromos kötést is amennyire tudtam. Kapott egy kétoldalú tapaszt az automatikus kikapcsolo dobozka is. Szerintem rezonalt már az is. Most kap pár figyelmetlen napot. Remélem ezt a maga alá pisilest befejezte a továbbiakban. Egyébként a pohartarto rács nélkül egész csendes a kicsike. Lehet kap a az is valami puhább gumis hezagolot a fekete váz 2 peremére. csakhogy kuss legyen
:)
-
adriankoooo
senior tag
Mert hogy ha egy városban lakunk, akkor hogyan kéne tőlük kávét vásárolnom? Rendeljem meg neten keresztül? Ha a neten kiszolgálják a végfelhasználókat, akkor szerintem lehettek volna annyira rugalmasak, hogy egy megbeszélt időpontban átvettem volna a KV-t. Vagy találkozhattunk volna a postán, amikor feladják. De nem is foglalkoztat a dolog, inkább tolom a paljoc művek szekerét, abban még nem csalódtam.
-
bajnokpityu
félisten
naná, hogy csinálunk. amikor 180fokot eléri, hamarkodva töltés, és indulhat a pörkölés. KB 15-20mp nekünk tölteni, de már ez alatt is esik a hőmérséklet, olyan 120 fok körülre, ahogy emlékszem, de ez most nem biztos..
Enélkül is némileg problémás, hogy télen v nyáron pörkölök-e (más a beszívott levegő hőmérséklete).amikor kész, mi mindig fém tepsibe öntjük ki, a hideg kőre. HA megvárnám a 100fokot, olyan,mintha még 3-4 percet pörkölve lenne.
kép alapján elég savanyú lesz
szerk.: feleségem szokott mostanában pörözni, ő meg nem tököl ennyit vele, mert üresen ilyen hidegben negyed óra lenne,mire felfűt 180ra, ezért ő kisebb hőfokon kezdi.
[ Szerkesztve ]
eladó Kawasaki j300 robogó
-
paljoc
tag
Nem nagyon, mert ott csak ilyen kényszerített kikapcsolás játszik, azt meg nem nagyon akartam forszírozni így hogy sokat ment egymás után. Aztán lehet semmi baja nem lesz tőle pár naponta egy-két pöritől.
Ha hosszan nyomod a gombot kikapcsol magasabb hőfokon is és pozicióba forgatja a dobot.
[ Szerkesztve ]
-
Ábi
tag
A többiekhez hasonlóan csinálom én is.
Előmelegítem max-ra tekerve pár percig.
Vészstoppal beáll megfelelő fordulaton,
Gyors betöltés.
(260g-nál több esetén fordulnak elő nálam ilyen vegyesen pörkölt babok)
Párszor kísérleteztem én is, hogy az első 7-8 percben csak 180 fokon toltam és utána húztam fel 225-re, de nem tapasztaltam nagy különbséget a produktumok között.
Fajtától függően lekapcs 1-2 reccs között.
Nem a géppel hűtöm, hanem vészstoppal leállít, kiöntöm tepsibe, vízpermet és udvar, terasz.
A dobot visszateszem és hűtőprogram.
Az adagonkénti üveges tárolás pedig tökéletes eredményt biztosít. Érdemes beruházni. -
von toth
tag
Azért, mert a vásárlói érdekeket ki kell szolgálni ebben a kapitalista rendszerben. Ez így működik. Én értem, hogy vannak macerás dolgok, de nekem is az, hogy üldözöm a futárt, miközben egy kilincslenyomással is működik a dolog. Egy látogatást megér a dolog, mert jövő héten arra megyek, de ha negatív a dolog, akkor újratervezek, mert nem csak ők pörkölnek....
-
Karthmann
csendes tag
Én hottoppal pörkölök, az 120 C° környékén fejezi be az előmelegítést, és a babok sem rántják le a hőfokot 100 C° alá. Azt viszont ha tudod próbáld meg, hogy a pörkölés végét kicsit elnyújtod, a kívánt hőfokot tartsd ki egy kicsit, egyenletesebb lesz a babok színe.
A brandós guatemalával a szubjektív tapasztalatom, hogy egy kicsit sötétebbre kell pörkölni akkor lényegesen komplexebb lesz az íze.Happy wife happy life
-
Bazsee71
őstag
Egy szintén kezdő pörkölő részleges válasza: nálam sincs jellegzetes illata a kávénak közvetlenül pörkölés után. Mire hazaérek (szüleimnél pörkölök, ott rendelkezik ajtóval a konyha ), addigra a szelepes zacsit megnyomkodva már jönnek az illatok, ez kb. 1-2 óra.
Gene-t nem lehet úgy meghekkelni, hogy a pöri végén a fűtőtestet lekapcsoljon, a ventilátort pedig max fordulatra pörgetve hűtse a babokat?
-
bajnokpityu
félisten
Nekem nagyon ritkán van olyan, h friss pörköléssel várni kell, mert nem finom. Talán a kubai volt ilyen. Konkrétan élvezem a szénsavas kvt.
Profilozásnak azért még nem nevezném,h 8perc 180 fok, 8 perc 220. De anya is én is két hőfokon pörkölünk.
eladó Kawasaki j300 robogó
-
mester6
tag
Nálam semmi trükk nincs .Bekapcsolom a gépet, 226 Cfokra állítom a hőmérsékletet . Az első reccs vége felé, a megfelelő szín elérésekor, hűtés bekapcs 100c fokig visszahűt., tepsibe önt. Örül! Ennyi.
Ja igen , egy napig hagyom kiszellőzni, utána több tubusba töltöm és onnan töltöm fel a darálót.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Air 3 FMC RC2 drón +Garancia +Care Refresh +ND Filterek +USB töltő
- Worlde PANDA-61 Midi billentyűzet
- DJI FPV Racer Combo drón +Fly more Combo FMC +Motion Controller
- DJI AVATA Pro-View Combo drón (DJI goggles 2) +Fly more Combo FMC +Motion Controller +RC2 +koffer
- Bicikli matrica szinte minden fajta biciklire! PH tagoknak 30% kedvezmény!