-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
Egyszer kávéztunk egy topic/másik/ társsal a Balcsin, ott volt üzembe helyezve egy ilyen tekerős. Ha jól rémlik már a bab betöltése is agyrém kategória volt, de az őrlemény kinyerése még azt is überelte. Majdnem megkérdeztem, hogy ez most komoly-e, de aztán mivel udvarias gyerek vagyok /többnyire/ és vendég minőségben voltam jelen inkább csak annyit mondtam, "hú de klassz"! /igazából meg nem tudom már mit mondtam rá :-)/
Na most hogy az újabb már használhatóbb-e azt nem tudom, de a régi az számomra nem ütötte meg a mércét e téren. Olyan érzésem volt kb. mintha egy bűvös kockát kellene kirakni a tekergetés meg forgatgatás, alánézek, fölénézek procedúra láttán. Őrlemény terén nem volt mérvadó a személyes találkozás, mert hajnal volt, siettünk és nem volt idő hosszas állítgatásra meg próbálgatásra, úgyhogy megittuk kicsit gyors lefolyással a kofit abból amit kiadott. Amúgy jópofa szerkezet és tuti jó az őrleménye is, csak ez az in-out része volt hajmeresztő! :-) -
Toobee
veterán
Aki szedte már szét a saját darálóját, az biztosan látta, hogy az éleket, derékszögeket szépen belepte már a kávé. Az egyszer beköltözik oda, aztán maximum a felületéről válik le néhány szem, egyébként meg egy idő után szépen megköt ott, aztán csak fogkefével lehet levakarni, vagy vegyszerrel.
-
weinmaker
őstag
Az a bennmaradó őrlemény nem kavar be az tuti. Nálam minimális ami nem jön ki, mert finoman tenyérrel megpaskolom az orcáját (vagyis ahová a kávét öntöm be), és kihullik alul szépen minden. Nekem a Fiorenzato az eddigi legszupibb játékos, és azóta nem is tekintgetek másfelé
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Gosti
csendes tag
"...én úgy nyugtatom magam..." - ez a helyes kifejezés Egyébként pont a "feltapad mindenhová" miatt tartom baromságnak a darálótisztító csodaporokat: a feltapadt dzsuvát ugyan le nem hozzák! Kb. kéthavonta szétborítom az Ascasót, és akkurátusan kitisztítom az őrleménykamrát, a késeket, stb.
yeahhh
-
soldier2
őstag
Én a sok ruha közé, besuvasztanék doboz nélkül egy Hg-1-t. Nem villanyos cucc, kicsit osszekoszolva szinte biztos, hogy nem kötnek bele Elvégre épeszű ember olyant nem gondol, hogy egy kézi hajtós valami 100 dollár fölött ér.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
hifis50
csendes tag
Amikor indítottam a daráló projektet (jó rég volt), még tényleg ez volt az elfogadott nézet. Ezért akkor triviális volt, hogy én is ebbe az irányba mozdulok. De mára az EK43 (aminek most kihozták egy törpésített változatát), a Mythos One, és most legújabban a Lyn Weber EG1 azért megbonyolította ezt a képletet
-
soldier2
őstag
Miért, kávégépből van? Darálóból legalább lesz ha Hifis befelyezi Addig meg marad mindenkinek a számára legmegfelelőbb kompromisszumos választás.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Érdekes engem épp a tamper (vagis inkább a tamperolás, tamperelés) borít ki. Kinek a pap, kinek a papné
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Ábi
tag
Nem leszek ellenálló még 2060ban sem, mert ugyan van feneketlen karom a Bricolettahoz, amit nem kalmár gyártott, de korábban nem olvashattad ezt a kifejezést a hozzászólásaimban. 😉
Azonban, ha a Caravelhez vennék egy kalmár féle NAKED kart, már csak tiszteletből is NAKED csapolásként említeném a folyamatot. Ebbe semmi ellenállóság nincs, pusztán név van nevezve a gyerek.
Az, hogy akinek nem NAKED karja van és mégis így nevezi a művelet, engedtessék meg neki... szerintem. Nem értem a problémát.🙎 -
soldier2
őstag
Legyen. Én is szívesebben használom a magyar megfelelőt ha van. Csak hát kávézókban is így hívják. De legyen mától nyitott kar/szűrőtartó a kávé egyébként szar lett, de ezt gondolom nem kell leírni. Amit előtte húztam és kidobtam, mert kb 5 bar körüli nyomás kellett hogy időben lejöjjön, az sokkal jobb volt, de harmadikra nem volt idő.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bl4ze
veterán
Nem szép dolog
De akkor közkivánatra :
Mivel továbbra is sajnálok a Catlerhez 40 ezerért nyitott kart rendelni hogy megmérhessem a kilépő víz és a PID által jelzett hőfok arányát, más utat kerestem. Ebben nagy segítségemre volt egy topictárs, aki nemrég írta be hogy ilyen gépe van és pár hónap együttélés után bebizonyosodott számára, "nem lehet vele jó kávét készíteni". Ez új löketet adott hogy valami úton-módon megmérjem a kilépő víz hőfokát, ugyanis én az ominózus állításnak pont az ellenkezőjét tapasztaltam, ráadásul lassan másfél éve, mióta használom meg vagyok elégedve a masinával.
Úgyhogy fogtam egy IKEA hőmérőt, bedugtam a csőrbe, beállítottam 88 fokra a PID-et és csapoltam 30 mp-et. Ez alatt így üres szűrővel nyilván nem egy eszpresszónyi víz jött le, hanem egy bögrényi. A fenti kijelő bal oldalán látszik a kilépő víz szondázott hőfoka, ami ismétlem, közel 2 dl távozó vizet jelent.
Íme:
https://www.youtube.com/watch?v=CxeNaNP6gMc&feature=youtu.be
A "kísérletet" többször is megismételtem, a mért érték hol 87, hol 88 fok volt folyamatosan. Kipróbáltam egy percen át történő csapolással is, akkor lement 85-86-ra, de másodperceken belül az aktív fejfűtés visszakorrigált 87-re. Értelemszerűen ez már a normál kávéfőzéshez képest extrém távoli eset, de ezt is bírta.
Számomra ezúttal bebizonyosodott, hogy a PID-en beállított érték tulajdonképpen a kávéfőző víz hőmérséklete, amit atom stabilan tart a gép a csapolás alatt..:. bl4ze .:.
-
soldier2
őstag
Ja, azért ajánlottam neki, hogy kérdezzen rá, mert ott jókat olvastam, és van egy eladó, a korzón még 85k-ért hirdeti, de az AVX-en már 80k-ért vihető. Csak hát személyes tapasztalat híján nem merem azt mondani, hogy vigye.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Kávé Kálmán
tag
"az előbbi az nagyon újhullámos és az utóbbi egy jó egyensúly?"
Kíváncsi vagyok hova rakod majd a közepest. Persze nem mindegy, miből közepes :-).
Aki bizonytalan a választással kapcsolatosan és kérdez, annak espresso-hoz a közepest szoktam ajánlani, mert ha a pörkölés intenzitása miatt nem jön be, akkor onnan egyértelmű melyik irányba kell "menni". Kevés kávét pörkölök mindhárom skálán, ergo bizonyos orientációt adok. Azon belül már ki-ki ízlése szerint választhat. Van amelyik kávé a sötét (az általam annak nevezett), van amelyik a világos pörkölés mellett teljesít - szerintem - gyengén. Ezeket az opciókat bizonyos kávéknál töröltem a választhatók köréből.
-
levytee
csendes tag
És miért a régi, használt a jobb? Az hogy olcsóbb az oké, de mi lett más 2015-től? Ha használt akkor honnan, kitől lehetne tényleg szépen felújított darabot venni? Vagy halásszak háztól és bízzak abban, hogy hátha nem csesznek át.
Akkor még a daráló is ott van. A Graef-ből már elfogadható áron vannak CM900, az is felejtős?
ÁÁáááá, bent vagyok az erdőben!
levytee
-
soldier2
őstag
Én mindig megkérdezem, szerinte melyikkel a legjobb az adott kávé. Általában a közepest javasolta. Sötét pörköléssel a Brazilt próbáltam, nem lett nagy kedvenc.
Múltkor majdnem elcsábultam, de csak 220 fontért volt, annyit nem adnék érte. Meg a kollégák utána kifejezték, hogy nekik a kapszulás tökéletesen megfelel
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Ábi
tag
Ha nem válik be, várok 2 évet és 50% haszonnal adom el, ha ilyen a tendencia!
Tariattinak már nincs meg, kalmárnál van.
Majd Gáborral egyeztetek. A Pharos vs Mahlgut miatt be van már tervezve egy találkozó.
mgy-t még vallatom majd.Remélem egyben érkezik meg, mert képen nagyon jó állapotúnak tűnik.
A deal átutalása része (csak ezt fogadta el) nem volt a legköltséghatékonyabb rész, pláne a CIB bankomnál... -
mgy
senior tag
Azért, mert van pár Caravelem? Megnéztem gyorsan az ebayt, annyira szerintem nem mentek el az árak, sőt...
Nincs benne nagy bűvészet amúgy, tudomásul kell venni, hogy a fej pöttömke, meg kell dolgozni magasabb hőigényű kávéért alaposan. Nem elég hagyatkozni az edényben melegedő víz hőjére, át kell ereszteni csapolás előtt x kapus csésze forró vizet. Nyilván az x függ a kávé igényétől.
Nekem utángyártott, orphanos szűrőm van hozzá, 12+ gramm kávé megy bele, de ebből a picike dugattyútér miatt szigorúan szimpla jön ki. Lehet szeretni/utálni a 12-es szimplákat, nem hétköznapi élmény, az biztos.Illetve, szigorú figyelmeztetés!!! Annak ellenére, hogy a fűtőszál a szabadban álldogál, méretezve úgy van, hogy felette vízzel teli edényt fűt. Nem jó érzés hallani elpattanni, pótolni szinte lehetetlen.
-
vendingo
veterán
Megmondom a frankót!
Ugyebár a héten cseréltem a GB-t Faemara. A kávé íze eddig szinte ugyan olyan, csak a GB árának a duplájába van nekem a faema.
Valszeg jobb lesz majd a kivonatolt kávé minősége ha jobban kiismerem a gépet, de nem várok extra ízorgiát. Vasárnap pörizek sok finom kávét, amivel jövő héten végig nyúzom majd az új jövevényt.
Ma tanzaniait ittam, itt egy kicsit jobban előjöttek a gyümölcsös ízek, de ez lehet attól is, hogy más darálóbeállítást alkalmaztam, mint korábban.
Anno nekem a Lelit bejött, igaz akkor még PID nélkül volt a GB-m, ezért sokkal jobbnak éreztem a vele készült kávét.Aki újat akar, az vegye meg mert ennyiért tényleg jó, még én is majdnem elcsábultam.
Most fele ennyiből összejött egy szinte ugyanolyan gép. Kap majd előáztatást, rézcsőtuningot, programozható csapolásintervallumot... Még nem tudom hogyan lesz kivitelezve, de majd valahogy összehozom.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
soldier2
őstag
Egyértelműen az El Salvador. A Sidamo sem rossz. Most Új Guinea van csapon, az is jó. A Brazil nem jött annyira be, már nem tudom miért. Volt Decaf, az nagyon finom, de már nem kapható.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Mivel botor módon azt feltételeztem, hogy a crema alapján irtátok Blaze-el amit, csak annyit akartam írni, hogy a crema nem minden, mert kávéja válogatja. Gyakorlatilag azt mondtam, ami te, meg vend is ( legalábbis azt akartam).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Upo
addikt
Ebay-en szoktak lenni, spanyol gyártmányú mini gép a 70-es évekből, elég sokat kérnek érte. Többször láttam már a pirosat valami divattervező logójával, na az 2x olyan drága volt mint a többi.
Inkább divatozásnak gondolom, meg vitrinbe kirakni, nem hiszem hogy egy legendásan jó gép lenne, akkor már biztos hallottunk volna róla. [link]Rákeresve, tudja a fene, még lehet is benne valami... [link]
[link]És igen, Pierre Cardin logósak is vannak
[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
soldier2
őstag
1x próbáltam, már nem emlékszem, elég régen volt. Mondtam is a srácnak, kipróbálom, mert a CM tudtommal nem nagyon pörköl ilyent. Remélem SID olvassa, és meg tudja mondani, mi van most terítéken a Budapest Baristasban, és mi lenne a megfelelő szóhasználat. Azért mertem először a klasszikusabb jelzőt használni, mert ezt használta a barista is. Tényleg nem tudom mi lenne rá a megfelelő jelző, mert a klasszikustól messze volt, de nem volt annyira savas mint ha másik darálóban lévő etióp (ami amúgy jobban bejött).
Ronin:
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Kávé Kálmán
tag
A másik kérdés, hogy a használt szenzorok a pid-eléseknél (csak feltételezés!) full kalibrálatlanok. Azaz két azonos gépnél azonos helyre felszerelt szenzor mást-mást mutathat azonos hőmérsékletnél (azonost mutat különbözőnél, ahogy tetszik), miközben esetenként fél fokos eltérések fontosságáról folyik a vita.
Jó dolog a pid. De vannak korlátai. És hidd el, ezzel sokan nincsenek tisztában.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
Kedves Parci! Ha vennéd a fáradságot, hogy kétszer olvasod, amit írtam és nem rögtön válaszolsz, akkor felfigyelsz valószínű arra, h nem helyesen, nem arra reagáltál. Magamtól nem idézek szívesen (el lehet olvasni még egyszer). Magadra vetted, amit primér nem Neked szántam. Olyan vitákba nem szívesen szállok be, ahol egymás cerkáit mérik össze a felek . Legyen elég annyi, hogy én se tegnap kezdtem el gondolkozni az eszpresszógépek hőháztartásáról.
Szerinted 10 pidelt gép gazdája közül hány fogja megvárni a MÁSODIK húzás előtt a "hőstabil" állapotot? És honnan fogja tudni, hogy hőstabil? Stopper alapján? Egy bizonyos gépre ez ül, de nem mindenkinek DC csücsül a konyhapultján.
Az, hogy ezen a téren (a gépek hőháztartása témakörben) nagyon sokan a sötétben tapogatóznak még, azt nap mint nap meg lehet a fórumokon tapasztalni. Az instant pid-elés nem segíti (szerintem) a tanulási processzt, hanem sokkal inkább gátolja.
Ellenben, ha néhány hónapig ki-ki (NEM MINDENKI INGE!!!) küzdött volna a PID-eletlen gépével, többet tanult volna. És aztán jöhet a PID. És jobb is lesz tőle a gép.
De itt az az általános hozzáállás, hogy ha valaki a Muka Express-ről vagy a Saeco Via Venetoro-l Gaggia Baby-re akar upgradelni, hogy PID nélkül, az csak egy mihaszna jószág. Szerintem ez téves.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
pid (megint kimondta :-)...
A pid-del az esetek többségében a vizet temperálják, ha nem tévedek. Pedig van még néhány komponens, amin a víz kénytelen keresztülmenni, amíg a kávépárnáig el nem jut. Ezek mindegyike kileng. Minden húzás után kileng.
Nem lennék meglepve, ha az átmelegedett szituáció utáni csapolást követően meghatározott számú ponton mérve totál más hőmérsékleteket mérnél, mint az előtt. A pid meg, mint a cövek mutatja a beállított értéket. Ezek nem szabályozott hőmérsékletű pontok. De esetenként simán odavernek a pid-del faszán tizedre beállított hőmérsékletednek.
Történetesen egy Gaggia-nal is ott az út végén egy nem elhanyagolható tömegű fej, ami nem csekély mértékben befolyásolja a kávét érő víz hőmérsékletét.
Nem elbagatellizálom a pid-et, csak nem szabad mindenhatónak tekinteni.
-
Kávé Kálmán
tag
"a szalag reagál némi késleltetéssel a fejhőmérséklet változására"
Ez tökéletesen így van, de nincs, ami gyorsabb lenne. Egy szenzor még a szalagnál is lomhábban reagál. Tény, hogy tizedfokokat is mutatni fog. De minek :-)?
Neked a kiskaros készségek nem lesznek ezek után közel(ebb) hozhatók. Hacsak el nem hiszed, hogy a Strietman történetesen pid nélkül is tökéletes. A többi kiskaros is az, csak több fáradság kiismerni őket.
Vigyázat! Sommás szubjektív vélemény következik :-).
A PID nem nyújt mindenre megoldást (szerintem). De mutat egy számot, amit változtathatsz. Akár el is hihetsz. Ha a kezelő (egy user, általános, nem Rólad van szó), nem érti a gépe működését, csak egy kacat, amit gépére akasztottak, ami sok esetben meggátolja a gépe alaposabb megismerésében.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Ez valóban mánia egy digitális fejhő kijelzés meg valóban nagyobb konnyebbség lenne, akkor is, ha a szalag is megfelel a célnak. Igaz a azalaggal nem változik meg annyira az összkép mint egy digit hőmérővel.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Naná, és ez ízben is jelentkezik. Csak annyit tennék hozzá KávéKálmán hozzászólásához, hogy nem gyári állapotban. Hiszen a reprodukálhatósághoz kell a nyomásmérő, és fejhő mérő upgrade. Mivel egyik sem széles körben elterjedt "még", így nyilván a régi tapasztalatok nem az ezekkel szerelt gépekre vonatkoznak (sokkal inkább a még nyomáskapcsolóval sem rendelkező régi pavonikról.)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
looser
addikt
Azt hittem, a nagy nyomás miatt - a gőz alapú készülékekkel szemben - több a kioldódás mindenféle összetevőből. Na de ez így szuper :-)
Megvallom, gyakrabban megkívánom a kávét, mintsem az előző hatásának csökkenése miatt döntsek egy újabb adag mellett, de 4 órát szoktam várni (napi max. 2 + egy tea), mert úgy tudom ennyi a koffein felezési ideje. De akkor bátrabb leszek, max. ha nem tudok nyugodtan ülni, akkor visszaveszek kicsit :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Xabi78
aktív tag
Nem gondolom, kb. 10-es-10es (igazából 6 és 15 közötti random) sorozatot csináltam már adott kávékkal így is és úgy is. Volt olyan kávé, ahol 1, volt, ahol 2 fokozatot kellett állítani. Mondjuk lehet, ebbe belejátszik, hogy már kopottaka a kések, vagy csak a holdfázis, nem tudom. De az eddigi 3 kávé közül, amelyen ezt próbáltam (Paciff Roma, LaPiazza, PinUp) mind produkálta.
Cave canem!
-
vendingo
veterán
Nem csak Magyarországon nincsen kávékultúra.
Tavaly 1 hónapot voltam Spanyolországban, legalább száz várost bejártam, napi 1-3 kávét ittam, és ugyan az van mint itthon is. Egyszer se ittam jó kávét, volt olyan hely, hogy ami a doserből kiszóródott azt szépen összesöpörték a pulton, aztán ment vissza a doserba a kenyérmorzsákkal és a kosszal együtt.
Volt ahol előre lefőzött kannás kávé volt mikróban megmelegítve, egyik helyen 3x főztek 1 darálásból. Az szinte biztos volt, hogy 10-ből 3 helyen zaccból főztek.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Agostino
addikt
-
Agostino
addikt
ittam nála kávét mert éppen szilveszter volt, más nem volt nyitva, feleségem mantrázta a fázokpisilnikell-et. ittam bent végül egy dohánykávét. fingom nincsen mi volt benne a pláne. egy vizes valamit kaptam. hivatalosan persze: illatában és ízében is szivarra emlékeztető kávé. Füstös és sűrű latin világba repít minket. A nicaraguai dohányleveleket speciális módszerrel lédús alma-reszelékbe áztatjuk, aztán összefőzzük tejszínnel. Így jutunk ahhoz a komplex eszenciához, ami pár pillanat alatt a nyelvünkre csempészi Közép-Amerikát, a színes és zűrzavaros Nicaragua izgalmát. lefordítva: szarrápörköltük az egészet, felcsapjuk tejszínnel. jóleszaz.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
-
-
prandris
tag
Igen a műanyag ház ami engem is bánt. Azért volt kétséges az EVO PID mert, hogy csak a "rugó a pöcökkel" dugaszolja el a fejet. Az elmélet pedig az volt, hogy PID használatkor az ereszthet és a PID megbolondulhat emiatt. Ahogy én értelmeztem
Természetesen akinek van több pénze kávégépre mindenképpen megéri a jobb minőségű gép. De nekem ez az EVO volt (25000-ért vettem) és őszintén nem tervezek új gépet venni, ezért döntöttem így, hogy kimaxolom (kb 30-35000-be került)
Így, hogy teljesen szét van tuningolva még mindig egy alap GC ára alatt vagyok. Kompromisszumokkal persze, de az én igényeimet kielégíti.[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
no ez jó hír, én sem vagyok az a kiöltőzős fajta : )) megtévesztett a facebook event folyama, de látom az ott öltönyben ücsörgő népek sommelier heppeningen nyomulnak. szombaton kinézek én is
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
zolnagy
őstag
Igazából én se vagyok már biztos, hogy nem ilyen volt korábban is, lehet csak belemagyarázom.
Attól függetlenül lehet cserélem majd ex5-re. De a szűkítőhöz nincs kedvem most a bojlert szétszedni. Valahova a pumpa nyomóágába kellene betenni, de anno se találtam olyan alkatrészt, amit be lehetne applikálni ide (se expolygon, se danettinél). -
zolnagy
őstag
Lehet az volt a gond, hogy a FOT eldobta a felesleget, ezért a gyári szelepen már nem nyitott (nem érte el a nyitási nyomást) és idővel belevízkövesedett a szelep...
Tágulási szelep? Hmm ennek utánanézek, mert akkor nem is olyan biztos, hogy jó ha kivettem. Bár nem hiszem, hogy nagy kárt okoztam vele, ha nem is nyitott. Most pont az a felállás van, mint a Brasilia Ladynél. Ott sem volt 2 szelep. Egy FOT a pumpa után és ugyanígy belecsatlakozott a bojlerbe.
Na mindegy, azért megpróbálom feltámasztani a gyári szelepet isAmúgy ami miatt eredetileg szétszedtem az a pumpa kicsit furcsa hangja. Holnap este csinálok róla videót. Ez ugyanígy megmaradt a szeleptelenítés után is és egy alapos citromsavazás után is. Lehet kezdi megadni magát? Mondjuk nem olyan nagy tétel, ha cserélni kell.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Az a probléma, hogy a gyári OPV meg se mozdult. Már ilyen volt, amikor elhoztam, de akkor nem foglalkoztam vele, mert beállítottam a FOT-on (ill. ott be is volt állítva, én csak picit lejebb vettem 0,5 bart). Tegnap jött egy vezérhangya és szétkaptam. De így kiszedve se tudom megmozdítani azt a bazi nagy csavart, pedig áztattam citromsavban is, hátha. Satum sajna nincs hozzá, majd ha egyszer faterékhoz elutazunk. Jobb lenne pedig ez a gyári sztem, mert tartósabbnak néz ki, mint a FOT.
A T elem helyett véletlenül volt itthon egy könyök csatlakozó: [link]
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Soha nem ittam, és nem is tervezem (ha csak nem azt kaptam egyszer kóstolónak Blazetől gyakorolni ), de az órákig tartó keserű utóíz vsz nem normális. Az utóbbi időben a Choko madness volt a legsötétebb pörkölés ami megfordult, illetve a most is épp fogyasztás alatt P&Y Decaf, ami bár jó, de az jelentősen megdobja a kávéfogyasztást, így vsz nem leszek egy rendszeres decaf fogyasztó.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mester6
tag
La Spaziale S1 Rossinit használok. Azt hiszem 50 mm-es a vízterítő átmérője. Olvastam a Danettinél , hogy van IMS szűrő is hozzá, de ha jól emlékszem az csak 48,4 mm-es átmérővel rendelkezik. Azt írják , hogy dalla Corte és Spazialehoz jó. [link]
Nem akarok mellé nyúlni , azért érdeklődtem nálad . -
Bazsee71
őstag
Teljesen bele vagyok bukva a hazai/külföldi kávés oldalakba, már-már kórosnak érzem. Egyelőre jó játék, csak a kidobott kávét sajnálom. Így kicsit gyorsan fogy, ezért is keresem már most a következő alanyt. Tudom azzal is érdemes bátran kísérletezni, ezért ha már itt van helyben, lehet kipróbálok majd egy zöld Brando-t.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Igyekszem minden szempontból analizálni a csapolásokat, most pont tapasztaltam is, hogy amilyen hőfokon a La Piazza még világosabb cremát produkált, ott a PinUp már túl sötét volt. Ezeket egyébként fel is jegyzem, az a biztos.
Xabi78: akkor jó irányba mozdultam, nálam 93 °C körül jött jól a La Piazza, PinUp-pal most 88-89 °C körül kísérletezek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest