-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
jó estét uraim! mazzer mini került a célkeresztbe.jó fogáson látok kettőt.egyik bp nyócker 55-ért,másik sződ 89e-ért.festve felújitva.ez már augusztus óta fent van.mi lenne a vélemény?
-
HÁZIGAZDA
válasz SoundON #76700 üzenetére
sajnos nagyon rég volt már kis rancilióm, így a tapasztalatokat újra kéne élni, de én nagyon-nagyon szerettem és egyáltalán nem volt jellemző, hogy elégette volna a kávéimat (akkor sem szenet ittam, igazából sosem ittam nagyon sötétre húzott kávékat).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
norkov84
tag
Szakadjunk már le erről a 94-110 témáról.
Támpontot szerettem volna adni, ha más is hasonló gépparkkal állna neki CasMo El Salvador-nak. Az EE-ben kértem tanácsot támpontnak, merre induljak el, ők javasolták a min 92 fokot kezdetnek. Mivel a végeredmény itthon készítve sem volt nagyon messze az EE-ben kapott italtól, ezért bátorkodtam megosztani. A Silvia PID érték mindenkinél más, ezért írtam fejhőt, ami 40 perc bemelegedés után szerintem elég közel van a kilépő vízhez.De felőlem mindenki úgy és azon a hőfokon főzi, akár tizedfokos csapolás közbeni hőstabilitással, ahogy akarja.
Nem, nem sértődtem meg, és igen, volt 2 évig tuning Gaggia-m is a Silvia előtt, van összehasonlítási alapom.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz SoundON #76700 üzenetére
Most egyik az, hogy a Silviánál nem megy 110fokos víz a kávéra.
A másik, meg hogy tudom, hogy elb@sztam a géped, mert tudatlanul és nem szakszerűen toldottam meg a k hőelem vezetékét. Elismerem, f@sz vagyok a k toldáshoz. Te biztos biztos mindent tudsz a szakmádról és már nincs előtted titok. Sajnos én ezt a szakmát nem iskolában tanultam, és még diplomám sincs. Így sajnos a saját káromon kell, hogy tanuljak. Gondolom te már az anyád hasában tudtál mindent, soha nem tévedsz.
Szívesen visszaküldöm a munkám árát, ha ez fáj. Még az ezüstöt is kifizetem, ami ráfújattál. Már százszor megbántam, hogy csináltam neked valamit, pont az ilyen embereket próbálom kerülni, most nem sikerült.
Arra kérlek, hogy írd meg privátban, hogy hova és mennyit utaljak, és ne írd le többször, hogy mennyire szétb..ztam a géped.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
iatti
aktív tag
válasz fragola.6035 #76712 üzenetére
köszi mester! én is arra gondoltam hogy inkább egy olcsóbb,és utána ráköltöm amit rá kell,és az biztos hogy rendbe lett téve.ha kell csapágyazás meg késcsere,akkor az mibe fájna?
-
paljoc
tag
Idézek a Duster fórumról:
“Világbéke drága barátaim!”😂🤣😂[ Szerkesztve ]
-
-
iatti
aktív tag
válasz fragola.6035 #76715 üzenetére
akkor esetleg a használt amit 55ért hírdetnek,és ha olcsóbban el tudom hozni,az már jó alap lenne egy felújításhoz?
-
iatti
aktív tag
válasz fragola.6035 #76717 üzenetére
köszi.ha összejön a vásárlás,jelentkeznék nálad egy csinosításra
-
SoundON
tag
válasz fragola.6035 #76710 üzenetére
Na akkor én meg ott kezdem, hogy a tény ellenére soha nem írtam le, hogy fragola.6035 elbasztad a gépem!
Ezt most te írtad le 2x is egymás után A rád való tekintettel nem tettem. Sőt ha jól emlékszem a megszokott gúnyos stílusodban Te erőszakoltad ki belőlem azt is, hogy itt a fórumon egyáltalán közzé tegyem miért is sárkányosodott 1,5 évig a gépem amit végül egy mérnök ember fejtett meg nálam, miután sem tőled, sem itt a fórumon senkitől nem kaptam értő segítséget, pedig itt tényleg mindenki "mindenhez is" értA másik, hogy én szinte mindig leírom hogy "szerintem", meg "talán", meg "kb", meg hogy "mivel nem értek hozzá" stb stb stb. Én nem ebből élek, nem vagyok más csak egy lelkes kávészerető ember, aki szeretné megérteni hogy mikor, miért, mitől lesz finom a peresszója és ha kell 1,5évig méricskélek itthon és kérdezek és olvasok és agyalok egy problémán...
De Te "pont az ilyen embereket" próbálod kerülni.A "saját károdon kell hogy tanuljál" az jelen esetben nem a sajátod hanem az enyém volt, de soha fel sem merült bennem, hogy ezt szóvá tegyem neked. Most is Te tetted hogy fragolás 2szavas cinizmussal beszóltál a "tudományos" magyarázat kapcsán és hogy megírtad ezt.
Az más kérdés hogy nekem viszont jól esett volna ha ennyi szívás és utána járásom és a probléma és megoldás tálcán kínálása után legalább rám írtál volna akár privátban vagy hívtál volna hogy húú bocsi vagy sajnálom vagy köszi vagy bármi...Na mindegy. Nekem nincsenek álmatlan éjszakáim emiatt, szóval csak sajnálom hogy most fel@asztad magad a semmin.
És fel sem merült bennem, hogy bármikor, bármilyen pénzt vissza kérjek tőled!ui: amúgy meg köszönöm hogy űrhajósítottad a gépem, mert kurvára szeretem!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Létezik olyan finom szűrő, amit a csészére lehet tenni azért, hogy a finomra őrölt kávé zacc ne kerüljön a csészébe Bialettiből? Kézzel gondoltam ezt minden öntésnél leszűrni.
⭐ Stella
-
eurovik
újonc
Sziasztok!
Tudja valaki,hogy az IMS "The single" szűrőhöz mekkora tamper szükséges?
http://expolygon.hu/webshop/termek/1460305-ims-the-single-szuro-7-5g-h20-5mm
58.5mm megfelelő? Gaggia baby a gépem. -
qvik27
tag
válasz SoundON #76720 üzenetére
pedig itt tényleg mindenki "mindenhez is" ért
-ez azért picit túlzó. Nem mindenki, nem mindenhez. De:
Bevallom, én is úgy vagyok, hogy igyekszem feltárni, vagy legalább megsejteni az igazán lényeges ok-okozati összefüggéseket a honnijaimban, így ebben is. Érdeklődve olvasom a tapasztalatokat, amiket pl. itt látok, és igyekszem harmonizálni az általam tapasztalt, tanult vagy ehhez olvasott dolgokkal. (Ezzel a hozzáállással sikerült -úgy tapasztalom- egészen tűrhető szintre jutnom az espresso készítésben kb. 5 év alatt.)
Néha azonban elhangzanak itt egészen vad dolgok is - pl., hogy az ioncserélő eltolja a víz ph-ját -, vagy figyelmen kívül maradnak lényeges dolgok egy-egy témában. Ezek mellett/ellenére nem egy esetben "kitárgyalt tényként" hivatkoznak a fórumtársak ilyen "összefüggésekre" - no, ezek vagy "okoskodásra/tudományoskodásra" késztetnek, vagy egyszerűen csökkentik számomra a vélemény vagy hozzászólás relevanciáját.
Azt azért fenntartom, hogy a bizonyított fizikai tényeken vagy összefüggéseken alapuló véleményeket, "okoskodásokat" nem leszólni kell, hanem használni.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
-v-
addikt
válasz fragola.6035 #76717 üzenetére
Nálad nem várhatók felújított super jollyk mostanában?
[ Szerkesztve ]
-
*Mukeey*
addikt
-
meander
tag
válasz sz.zs. #76656 üzenetére
A hőelem után még kb 2cm-t tesz meg a víz, úgyhogy szerintem a kilépő vizet méri. De ha valaki ennél filozófikusabb nézőpontot akar felvenni, akkor el kell gondolkozni azon, hogy nyitott vagy zárt kar + hány gramm kávé kapja meg az X fokos vizet és akkor tulajdonképpen milyen hőfokon is készül a kávé.
Nem hiszem, hogy van olyan gép egyébként, amelyikben ennél közelebb van hőelem a kilépési ponthoz.