-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki1986
tag
Jó cucc a Choco Madness, csak ajánlani tudom.
Na vmikor a közeljövőben megismétlem újra a tesztet, kávé kifolyó hőmérsékletét is mérve (húshőmérővel remélem jutok vmire) és a PID hőmérséklet alakulását is feljegyezve, aztán meglássuk .
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
yazoo1
tag
Szerintetek a lidliben amit lehet 4.999 ért kapni nyomó s kávé főző T, az jó lehet eszpresszóra?!
-
iatti
aktív tag
choco madness.köszi mindenkinek a választ! kezdő kávé fan-ként már párszor olvastam róla,és kiváncsi leszek hogy milyen lesz.egyelőre a hagyományos olasz vonallal szeretnék megismerkedni.nyáron vettem egy mini expresst,majd infó gyűjtés után beléptem a klubba megvettem egy omron pides gc-t.már két hete itt áll a konyhában,de a héten tudtam csak megvenni egy m.minit.
-
Rush77
aktív tag
Végre eljutottam oda, hogy betegyem a szűkítőt. Ezúton is köszönet sz.zs topictársnak
Mértem megint vízhozamot. Most alulról súrolja a 50ml/10mp-t. Néztem azt is, hogy a nyomás nagyon szépen egyenletesen épül fel. Eddig ugye felugrott 10barra és vissza ment 9re.
Most szépen lassan mászik fel 9ig.
Reggel élesben is kipróbálom.[ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
érdeklődnék hogy ki vállal m.mazzer karbaőrlósre alakítást?
-
#25510592
törölt tag
Illik-e szűkíteni a vízcső végén ami a tartályba lóg?
-
troszti
aktív tag
válasz Keresztapper #77170 üzenetére
Mi a baj a The Single-el? Pont most akartam rendelni egyet a Baby-mhez
Milyen egyszemélyes szűrőt ajánlotok akkor? Vagy mindegyik felejtős?
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
yazoo1
tag
Igen, dugattyús kávéfőzőre gondoltam.
-
#25510592
törölt tag
De ez egy ismeretlen belső világú és még garis gép. Mindegy, szerintem OPV sincs benne.
-
Jókv
csendes újonc
Analóg Hottop aranyáron a Jófogáson [link]
-
fragola.6035
aktív tag
Én nem vállalok cukrásztölcsér tuningot, csak azokra a darálókra, amit én adok, adtam el. De itt egy leírás, hátha valaki hasznát veszi: [link]
https://caffe35.webnode.hu/
-
stereofan
tag
válasz fragola.6035 #77234 üzenetére
👍
köszi, hiánypótló írás!minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
gogh
csendes tag
Sziasztok! La San Marco Practical 95E (használt) ajánlott otthonra?
-
iatti
aktív tag
m. miniről levenném a dózert tud valaki leírást?az alsó borítást már levettem.hogyan tovább?
-
thomasrc
tag
Helyzetjelentés: Lassan eltelt már egy hét és azt hiszem sikerült ráéreznem az őrlő beállítására! Most úgy néz ki, hogy két alátéttel 11-es fokozaton darál megfelelő őrleményt a Graef CM 702 single espressohoz.
Viszont valamiért nem az igazi a lefőtt kávé... Szabvány szerint 30 mp alatt fő le 30 ml, de crema épp csak egy fátyolnyi van a tetején és az íze keserű és tömény (bár 1 kanál cukor a keserűségét mintha elfedné). Nem az az ízvilág, amit én szeretnék. Próbáltam 7 g helyett 9 g őrleménnyel is, de még ihatatlanabb lett a végeredmény.
Merre érdemes szerintetek továbbkísérleteznem? Szerintem az őrlőbeállítás az jó, marad maga a kávé (Lucaffé Mr. Exclusive, kb. egy hete felbontott alu dobozban), a kávégép (Saeco Poemia), esetleg a hibás tamperelés (van ilyen?). Elképzelhető az, hogy ennyire mellélőttem volna a kávé fajtájával? Igazából egyelőre nem is a crema zavar most, hanem ez a keserű íz.
Ui.: Közben lehet, hogy meg fogom próbálni az itt említett duplásat, de nem hiszem, hogy érdemben változni fog az íze.
[ Szerkesztve ]
-
qvik27
tag
válasz thomasrc #77241 üzenetére
Tapasztalatom szerint a szimplat celszerubb rovidebb csapolasi idore probalni, nagyobb esellyel lesz ihato az eredmeny. Es nem veletlen mondjak sokan a duplazast.
Azt a kavet nem ismerem. Ha javasolhatok, kezdd inkabb PY Choco madness-szel vagy Pacific monsooned malabarral. Ezek eleg halas kavek, finomak is, es boven van veluk tapasztalat itt is.[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
HÁZIGAZDA
tényleg nem tudom, hogy mit gondoljak, amikor úgy öt éve visszük a brikkát utazásokhoz és teljesen kedvelhető kávét ad. értem, hogy neked nem sikerült a közös életed vele, de a főzőnek kutya baja.
hogy automatából is időnként ki tud pottyanni valami kedvelhető, az oké. elsősorban a folyamatos szerelési igény és az ára miatt utáljuk. ha majd 10-15e ft lesz az is, mint egy brikka és ugyanannyiszor romlik el, rámegyek, mint gyöngytyúk...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
qvik27
tag
válasz GAgyiXyXy #77243 üzenetére
#77241-re:
Ja, es a Poemiaban sztem nincs OPV , szoval tolja kb. 15 barral, igy ha a 9 barra kitalalt ertekeket akarod hozni, tul lesz suritve a kavepogacsa. Tapasztalatom szerint ez meg mar rontja a megfelelo kivonatolast.[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz qvik27 #77247 üzenetére
Igen, így van. Több sebből vérzik a poemia az igaz, de a "nagyon belépőszintre" teljesen alkalmas. Jómagam is azzal kezdtem, meg szerintem itt sokan mások is. Ezzel a kis géppel már ember el tudja dönteni, hogy akar-e szintet ugrani, vagy sem.
Az 1:2 arányról meg annyit, hogy az már a hardcore vonal (szerintem) és kávéfüggő is, poemiával jó ha nagyjából konzekvens espressó mennyiséget tud alkotni, de abból is szigorúan csak duplát.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
A brikkán megrepedt a szelepem
Lehet hozzá beszerezni alkatrészként? (Sajnos google alapján nem nagyon találok )