-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beleriand72
tag
Hol lesz valami nagyon jó kávévásárlási BF akció?
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
soldier2
őstag
válasz jana86 #77642 üzenetére
Azért a pet palack elég jól újrahasznosítható, csak úgy kell gyűjteni. Nem annyira, mint az alumínium, mert ilyen szempontból állítólag az a legjobb, de simán dobogós. (igaz ettől függetlenül nálam a fő pet palack termelő a kávégép a maga 2 flakon/hó mennyiséggel)
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bl4ze
veterán
válasz fragola.6035 #77641 üzenetére
Akkor kezdjük el azt is átkozni. 1000x inkább ESE POD mint kapszula.
.:. bl4ze .:.
-
fragola.6035
aktív tag
Van itt nálam egy új Magister es30 is. Nagyon szép munka van rajta, öröm belenézni, de azért van vele gond rendesen.
A pidelése egyenlőre úgy néz ki, hogy kizárva. Beleraktak egy elektronikát, ami az érintőgombokat, hőfokszabályzást, gőz funkciót is kezeli. Na most ha pidelni szeretnénk, akkor a hőfokszabályzó részt ki kell iktatni, de ezzel veszik a gőz funkció is.
Az elektromos termosztátnak is van vagy 8-10 fok hiszterézise.
Lehet, hogy drága az új Gaggia Classic, de egyenlőre nem lehet megverni.https://caffe35.webnode.hu/
-
jana86
csendes tag
Nem mondták soha, de számomra ez lenne az újrahasznosítás.
"Minden egyes kapszula, amit újrahasznosításra kerül, mindennapi tárgyak formájában ölt új formát – újabb kapszulaként, kerékpárként, svájci bicskaként, zöldséghámozóként, létraként, vagy éppen egy szemüveg kereteként. "
Ez nem épp az....
Egyébként a környezetvédelem a kávéfogyasztó közösség számára az átlagembernál is fontosabb kellene legyen, mert a klímaváltozás miatt pl. a kávé termesztése hamarabb lesz lehetelen, minthogy kipuszulnánk. Na de kávé nélkül minek túlélni?!?! Ide most tehetnék -t is, de ez inkább !
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #77657 üzenetére
Pedig egyik nagy kedvencem volt csak így megtekintés alapján. Nagyon jól néz ki, kár a pid-ért anélkül eléggé no go gép
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fragola.6035
aktív tag
-
MODERÁTOR
válasz fragola.6035 #77661 üzenetére
Komolyan 6400 ft egy darab lemez, miből van platinából?
-
senior tag
válasz fragola.6035 #77661 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
LazacX
tag
válasz fragola.6035 #77660 üzenetére
És gyári állapotában mennyire használható a gép? Az érintőgombok amelyek nem tetszenek nekem rajta, ezekkel lehet baj hosszabb távon?
-
yazoo1
tag
válasz Csápájev #77614 üzenetére
Tetszik ez a podos gép és a megoldás.
A képeken még a presszó N van crema is.
Eddig nem adtam bele a témába magam ezért kérdem mennyire elfogadható az eszpresszó ja? Ízvilága gondolom nem annyira Széles mint a szemes kávéknak?! Gondolok itt arra hogy nincs podban: yirga, Chocco madness, stb. -
mdav88
senior tag
válasz fragola.6035 #77660 üzenetére
Am az elektronikat kiiktatva, harom darab sima kapcsoloval megkerulheti minden. Persze ertem hogy ez nem biztos hogy 200e forint utan rogton a szetbarmolassal kell kezdeni...
-
fragola.6035
aktív tag
válasz mdav88 #77668 üzenetére
Persze, csak ha kiveszem az érintőgombokat, oda 1000%, hogy nem találok oda illő kapcsolót.
Ésszerű az lett volna, hogy ezért a pénzért nem az érintőgombokat és az idióta elektronokát teszi bele, hanem három billenőkapcsolót és egy pidet. De azt már tudjuk, hogy kávégépgyártónál ne keressünk ésszerű megoldásokat.
De ezt a nagy űrtartalmú fejbojlereket sem tudják elengedni a gyártók, pedig...[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
mikromanus
veterán
válasz Nibiru #77639 üzenetére
Lehet a később még átagonizált utolsó cseppek cseszik szét a kávét végül, de önmagában attól is romlik a minősége, hogy csak úgy "van" percekig a forróságban. Lehet nem akkora a hőmérséklet mint az alsó részen, de a fölső tartályban is kapja azért a hő utánpótlást a lötty. A kis mezei egyszemélyes kotyogó nem épp egy minőségdíjas kávékészítő, de azért lehet vele elég fogyasztható kávékat is csinálni. Ha viszont nem hallom mikor tör fel a kávé (hozzászoktam a Brikkás karakteresen hangos riasztáshoz) és 3 perc múlva veszem le, akkor azért már elég "ipari" íze van a kávénak. Pedig a láng itt se nagyobb mintha időben leszedném.
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
Nibiru
tag
válasz fragola.6035 #77661 üzenetére
Az okot úgy nevezik, hogy KAPZSISÁG.
-
Nibiru
tag
válasz mikromanus #77670 üzenetére
Ha nagy a láng, akkor hamar beindul a gőzképződés és túl gyorsan megy át az egyébként túl forró víz a pogácsán, ergo már szinte az első cseppektől kezdve vacak a kávé ami kifolyik.
Én ha ritkán előveszem a Bialettit (az enyém egy kétszemélyes Musa) csak minimum lángon főzök vele és mindig ott állok mellette. Ha elért a kávé mennyiség a feléig, leveszem és egy vágódeszkára teszem, 2/3-nál pedig átteszem a mosogató rozsdamentes lemezére. Így sosem melegszik túl a víz, nincs szörcsögés. A kávé szépen lassan magától lejön és nincs égett, keserű íze. Valamikor ezt magam kísérleteztem ki, később aztán rájöttem, hogy csak a spanyolviaszt találtam fel.
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
Dejavu
Ez évente hányszor szokott cikk lenni? Félévente egyszer?Aláírás (nem kötelező megadni)
-
korikmate
tag
Sziasztok. Kicsit off, de itt hátha vannak műértők
Szóval vevőt keresek egy '86-os Babyre, amiben még nagy kazán van, öntvény a háza és magnesszelep nyitja a gozcsapot.
Szóval patika állapotú, műszakilag és esztétikailag is. 9 bar ra lőve az opv. Akit érdekel keressen.
Ugyan itt egy MDF őrlő és egy gaggia stand is eladó, akár egyben, mert váltok...
Köszi! És bocs de hátha ti értékelitek az ilyesmit
-
mikromanus
veterán
válasz Nibiru #77672 üzenetére
NO, a kifolyócsöves bóvlin ez rugalmasabb volt. 2/3-nál pohárcsere és nem keveredik a gyenge tartalom a tarkóbőrösszerántó erősebb keverékkel.
A gyengébb melegítésnél meg az lehet a gond, hogy ugyanúgy felmelegszik a víz, csak lassabban és tovább érintkezik a forró vízzel-levegővel a kávépogácsa. Így meg megéghet. Kotyogósban nem egyszerű az élet.
Mondjuk Brikkában nincs ilyen gond. Pukkan és ömlik kifele. Már veszem is le. Amikor már nem jön érdemben anyag töltöm is pohárba. Mondjuk most elektromos tűzhelyem van, így legalább azzal nincs gond, hogy a pokol lángjai nyaldossák a szelepet, vagy hogy kevés a láng. Kicsit könnyebb így az élet.
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
iatti
aktív tag
a tiszta fémből készült tamper jó,vagy van valami hátránya?láttam egy 58.5-öst.
-
thomasrc
tag
Csak nem akar összejönni ez az espresso.
Most P&Y Choco Madness-el próbálkozok (normál verzió), de valamiért erősen csersavas íze van. Graef daráló 13-as fokozaton, így 16 g őrleményből 34 g fő le 28 mp alatt, 12-es fokozaton pedig teljesen befullad, de egyébként az 1:2-es arány meglesz, ha kicsit rövidítek a lefolyás idején, viszont a csersavas ízén ez nem fog változtatni, szinte biztosra mondom. A pohárba lefolyó kávé 65 °C-os. A bojlerre egyelőre még nem kötöttem hőmérőt, de szerintem a 90 °C-nak ott meg kell lennie, mert ha nagyon rövid ideig (5-10 mp) rátolom a gőzfunkciót, akkor utána már egyből gőz jön ki és a crema is rögtön égett lesz. Rövid hűtőcsapolással is próbálkoztam, de akkor már a lefolyás elején szőkülni kezd és szerintem akkor meg azért lesz rossz íze.
Bármi ötlet, hogy merre tovább?
-
thomasrc
tag
Elhiszem, de akárhogyan főzöm le csersavas íze lesz. Igazából már a Lucaffé óta szenvedek a megfelelő hőmérséklet megtalálásával, csak az meg keserű volt. Ez a P&Y világosabb pörkölésű és őszintén szólva arra számítottam, hogy ezzel megszűnik majd a problémám, csak most az lett belőle, hogy keserűből átment csersavasba az íz. A Choco Madnessből kaptam egy sötétebb pörkölésű változatot is, ha ezzel nem jutok eredményre, akkor azzal fogom folytatni.
Az nem lehet egyébként, hogy tömörítési vagy darálási hibáról IS szó van? Eltolódhat emiatt az íze egy kávénak vagy mindenképpen a hőmérséklettel kísérletezzek?
-
mutyi
őstag
válasz thomasrc #77682 üzenetére
Milyen géped van?
Nekem egy Gaggia Baby Twin van és amíg nem volt Pid beépítve, addig én pl. úgy csináltam, hogy amikor kikapcsolt a felfűtés gomb utána 30 mp múlva indítottam el a csapolást és akkor volt jó a kávé.
Próbáld esetleg ki.
De ahogy mások is jelezték, előbb legyen a gép teljesen átmelegedve, azaz legalább 20 percig legyen alapból bekapcsolva, továbbá legyen felrakva üres kosárral a portafilter,hogy azok is kellően melegek legyenek.
Utána jöhet a Choco Madness.
Továbbá majd próbáld meg a kosárba beletett kávét egy tűvel kellően elkavargatni és egyenesen tömörítsd. -
SierraFox
tag
válasz thomasrc #77682 üzenetére
A Poemiaval az a baj, hogy nagyon nagyot esik a vízhőmérséklet csapoláskor. Én éppen ezért -rövid próbálgatás után- soha nem használtam 100% arabica kávéval, pláne nem világosabb pörkölésűvel.
Robusztás, sötétebb kávékkal tök jó eredményeket lehet elérni. Paljoc vonalon maradva ez a Get Up. De a sötétebb Choco is lehet, hogy jobb lesz. -
Nibiru
tag
válasz mikromanus #77675 üzenetére
"2/3-nál pohárcsere és nem keveredik a gyenge tartalom..."
Na, erről az jut eszembe, amikor a melóban egyszer kávét főztem egy hatszemélyes szarvasi borzalmason. Utálom, de akkor nem volt más, kellett a tuning. Siettem egy értekezletre, hát a kifolyó alá raktam a csészémet és beleengedtem egy duplát, majd egy hirtelen mozdulattal kicseréltem a kiöntöre és otthagytam a főzőt magára hogy fejezze be a főzést. Máson járt az agyam és nem is gondoltam végig, hogy amit magamévá tettem az valójában egy 6 személyes adagból főzött tömény kivonat volt, a kollégákra pedig a színes vizet hagytam. XD Az hagyján, hogy elég hamar kigúvadt a szemem, de még hat óra múlva is remegett a kezem ezután a kaland után, pedig jól bírom a koffeint.[ Szerkesztve ]
-
metaksza
tag
Sziasztok. Nem vagyok nagy gurmé, most is egy sencor 20k-s gépem van, viszont sokat iszok belőle. Tudtok ajánlani valami őrölt kávés gépet, ami viszonylag rövid idő alatt lefőzni a nedűt, és nem kell vele szarakodni, mint ezzel?
Általában nem egy pohárral főzök egyszerre, hanem ilyen kilencvenesévekbeli metódussal, többet, aztán kiöntögetem
Az ér ugyanez a 20-30 között, nyilván BF-en pályázok rá. Köszi!
-
Keresztapper
senior tag
-
mikromanus
veterán
Háát.. az überpro kávémalom (GRAEF CM 702) beza' nincs raktáron és a beszerzését dec7-re igérik. Ebből nem lesz minőségi szórakozás egy darabig. Csak nyomorgatom a szegény kávészemeket a kaszás-pörgős szado-mazo szerkezettel. Picit gyorsabb ügymenetre számítottam. No, mindegy. Azért csak meglesz a "fejlesztés".
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
#25510592
törölt tag
válasz metaksza #77687 üzenetére
Szarvasi SZV-618, lefőz akár tíz adagot is ha kell.
Vagy használtan egy automata, ha van kedved hetente egyszer kitakarítani.
Nincs vele sok macera, víz kell bele naponta, meg ki kell önteni a tálcából utána, de mégiscsak frissen őrli szemesből. Kevesebb gonddal jár mint a karos, nem kell csatateret csinálni egy-egy főzés után. Ja és így minden adag friss.[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Megérkezik ma a teherautó a kofival, kérdem a sofőrtől hogy megkínálhatom-e egy jó kávéval, kellene egy percet várni.
"Nem, szerencsére nincs semmilyen káros szenvedélyem!" - hangzik a már-már büszke válasz.
Jáááááájjjj!
-
#25510592
törölt tag
Graef Pivalla hőstabilitását nézegetve kiderült, hogy ebben is van hőfokszabályozási lehetőség, csak nincs dokumentálva. Plusz-mínusz 6 fokot lehet állítani az alap 92-höz képest 2 fokos lépésekben.
Kikapcsolt állapotban gőzölés gombot 3 másodpercig nyomvatartva lép be hőfok állítás módba (sípol egyet). Bekapcsoló gomb a mínusz, gőzölés gomb a plusz.
Középállásban mindkettő felvillan, lefelé-felfelé állítva fokozatokat visszajelezve villan (tehát max 3-szor vagy az egyik, vagy a másik gomb).
A beállítást tárolni a kávéfőzés irányba elfordított kapcsolóval lehet (10 másodpec után sípol egyet).Nem egy PID de nekem pont ez a funkció hiányzott az ES70-hez képest.
-
vicces1
aktív tag
Sziasztok, ha az Oscar párnát pl. egy 3 literes dunctosüvegben tartom, onnan átöntögetve a gép tartályba kb. 2naponta literenként a vizet az úgy ok?
Néha naponta többször is gőzölök a GC-on, és utána mindig légtelenítve, veszettül "eszi" a nordat, verat.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
vicces1
aktív tag
Kösz a választ!
Még nincsen ehhez a "víz tisztításhoz" tapasztalatom, csak keresem az ideális variációt. Arra gondoltam, hogy a már tisztított vizet töltögetem a tartályba, meg akkor pár naponta könnyen át is mosható, ha esetleg kicsit dzsuvásodik (nyálka, alga békalencse stb. 🤗)Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Casio WVA 230-4378 + Casio Linage Titanium Lin-169. Használt, karcos. Kiválóan működnek
- DJI Mini 3 Pro + Fly More Combo
- Decathlon húzódzkodó rúd ajtókeretbe (65-95 cm)
- Kukirin C1 Pro 48V 25Ah 500W (PEAK 802W) off-road elektromos roller ülőkével, 100 km hatótávolsággal
- Bosch töltő, Bosch Charger, PowerPacks és PowerTubeshoz utángyártott