-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rush77
aktív tag
-
-
zscz
tag
válasz
mdav88
#67123
üzenetére
Ez a rézcsöves mutatvány már nekem sok. Most Lalit próbálom megfűzni.
Amúgy a legszarabb, hogy alapból úgy kell behajtogatni egy hangyaf@sznyi helyre úgy, hogy állandóan változhat a helyzete attól függően, hogy a bojlerszorító gyűrű milyen állásban van.
Na hát ma pont ennek a szorítógyűrűnek a szorítása miatt máshova került és próbáltam behajtogatni. -
bluesfan
tag
válasz
mdav88
#67084
üzenetére
Egyetértek. Jól megépített gép ez. Nekem pl. kimondottan szimpatikus a belső rézcsövezés. Feltett szándékom, hogy a Victorián is ki fogom váltani a belső, nagy nyomású tefloncsöveket rézre. A múltkor, pont kilyukadt az egyik, ami a gőzgombhoz megy. Kész szerencse, hogy nem vágta tönkre a vezérlő elektronikát, mert pont arra felé sprickolta a vizet.
-
soldier2
őstag
válasz
mdav88
#67076
üzenetére
A cikk hozza a szerző által megszokott magas szintet, a gép meg mondhatni egy Silvia, csak a bojler/fej eltolás nélkül, és nem is kerül többe mint a Silvia. Ráadásul bár a teszt nem emeli ki a Danetti leírása szerint elektronikusan állítható a fejhőmérséklet (remélhetőleg a bojleré is). Ez pedig bár nem pid, de kezdésnek megteszi, elvégre a LaMarzocco Linea Mini-be ennél sokkal több pénzért sem fért bele. A Gilda eltűnésével mondhatni légüres térbe csöppent. Reméljük lesz felhasználói tapasztalat is hamarosan.
-
Bazsee71
őstag
válasz
mdav88
#67049
üzenetére
A Bale Foresttel jutottál valamire? Már 95 foknál járok, 35s felett a kivonatolási idő, de még mindig erőteljes az a kellemetlen füves íz. Attól tartok ezt vagy így iszom meg, vagy magas hőfokon égetem, vagy kuka.
Elég rossz így a karácsony mérlege: 2 csomag aromás Frei, meg egy fejletlen "győri" etióp.
-
jolti
senior tag
válasz
mdav88
#67039
üzenetére
Az tuti jó! Én is így vagyok az ecm-el. A 4 decis kis, illetve rézüsti tolja a gőzt rendesen. :-)
De ezzel sincs baj, csak meg kell tanulni vele együtt élni. Olyan, mint a háklis feleség. Ha kicsit odafigyelsz rá, jelentősen tudod csökkenteni a pre-menstruációs szindrómákat... 😂 😁 😁 -
vTamas35
csendes tag
válasz
mdav88
#67039
üzenetére
Na ja, ilyenkor milyen jó az a HX
Nálam kb. már automata üzemmódban megy, csak leteszem a szélére a kiöntőt, hanyagul belelógatom a gőzcsövet és 10 másodperc után kész
Kollégám vett egy tuning GC-t neki próbáltam megmutatni a trükköt, de azon ez tényleg művészet, én is csináltam olyan bubikat...Pár hónap szünet után rendeltem megint PY Yirgát (aramo), most valahogy nagyon eltalálta a mester. Meggyaláztam tejjel is és még így is tök jó lett. Kicsit fintorogtam, mikor elfogyott az aricha, de ez most ott van
Etióp hetek jönnek!
-
Toobee
veterán
válasz
mdav88
#66747
üzenetére
Ha lesz Fragolánál jobb minőségben hasonló áron, engem mindenképp érdekelne. Az írásából az jön le nekem, hogy nagyon egyszerűen túl lehet lépni ezen a minőségen.
szerk.: én úgy emlékszem 80k bruttóért vettem az M47-et, szerintem az még határeset. A magyar árakkal én úgy gondolom, hogy egy itthonim kisiparos gyártás sem tudna kevesebbe kerülni, ha keresni is akar rajta valaki. Meg aztán azt se felejtsük el, hogy a mérnök órabér nem kevés, valakinek meg is kell ezt tervezni, tesztelni stb.
-
válasz
mdav88
#66514
üzenetére
egyre inkább az az érzésem, hogy a gépen: apám ugyanilyen szép, homogén pöriket tol. azt mondja, hogy tökéletesen hallatszik az első reccs, szóval simán fül alapján pörköl, de igazából látni sem gond (ha tiszta a gép). még nem szántam rá magam, hogy atomjaira szedjem az enyémet és kitakarítsam, de az az érzésem apám pörijeit látva, hogy jobb végeredményre képest, mint a gene.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
mdav88
#66407
üzenetére
Én ezt úgy próbáltam megoldani, hogy a szűrőmagasítóba befeszítettem egy fogpiszkálót keresztben, de nem vált be, sosem stimmelt a magassága, úgyhogy feladtam. Most úgy szoktam, hogy leütöm az asztalhoz a kart, amíg még rajta van a magasító, kb. úgy, hogy még épp picivel a szint fölött legyen az őrlemény, és az ecset nyelével hozom szintbe. De jó lenne ezt a részt egyszerűbbé és biztosabbá tenni, itt jönne képbe az egyengető.
-
-
válasz
mdav88
#66374
üzenetére
gratulálok! az a helyzet, hogy nekem is van egy (használt, kicsit lepúzott). még nem álltam neki szétszedni és kitisztítani, de apám igen (neki is van), és látványosan szépeket pörköl. szebbeket, mint én a gene-nel. ja, és 400 gramm / adag alapvetően, nem kell félni tőle, ki kell tapasztalni.
-
-
Bazsee71
őstag
válasz
mdav88
#66136
üzenetére
Már az illata is árulkodó volt, de a csésze nem hazudott. 3 hetes volt, mikor a zacskót bontottam, annak elégnek kellett lennie. Most már adagonként a fagyasztóban van, rokonlátogatás után még próbálom magas hőfokkal korrigálni. A keserűt jobban viselem, mint ezt a füves ízt. Na meg holnap meglátjuk mi van a Kék Elefántban, hátha lesz mit hazavinni.

John3:16: Sok jó kávét vele, ugyanezeket tapasztalom én is, kedvenc kosaram.

-
Csápájev
őstag
válasz
mdav88
#66027
üzenetére
Chill CoffeeTea Béndek Tamástól
– 25 ml espresso – etióp kávéból
– 55 ml 90 Celsius fokos víz 20 ml sárga Osmanthus virág teával
– kevert Ti guan yin oolong tea (30 ml, 80 Celsius fokos víz, 30 mp áztatási idő, 2 g tea)
– 4 ml birskörte pálinka
– 4 ml Mount Gay Eclipse barnarum
– 4 ml Tanqueray Rangpur lime gin
– 10 ml házi készítésű lime-szirup (50% lime-lé + 50% nádcukor, enyhén karamellizálva)
– végén a kész italt házi készítésű mandulás csokiparfümmel permetezve.
más biztos,hogy nem kell,csak ennyi? -
-
gpbenedek
csendes tag
válasz
mdav88
#65491
üzenetére
Itt, 6-1, avagy külső 6, belső 4mm.
Hogy mire kell figyelni... Hát
Ne törjön meg, szoros legyen rétegenként, és a két réteg egymáshoz képest is, mert különben rezonál mint állat. Egy pár GC alatt amit megcsináltam magamnak, barátnak arra jutottam, hogy kihagynám a műsorból. -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
mdav88
#65383
üzenetére
Nálam is különbözik szimplánál, nem is kicsit. Még csak a szimplát próbáltam, ma is koffein mérgezéssel bújok ágyba. A duplát még nem próbáltam nyitott karral, majd talán a hétvégén. Én sem értem, hogy ez a szimpla szűrő a zárt karral jellegtelen, cremátlan kávét ad, a nyitottal meg egy átlagos csapolás minőségét alulról súrolja, szóval iható, nem rossz. Rejtély.
Még az RS gyári szimpláját nem próbáltam a nyitott karral, de holnap kipróbálom. Azzal néha sikerült elkapni egy-egy jó csapolást, de nem az volt a jellemző...egyáltalán nem.
Az IMS 9/10-es szimplája viszont teljesen korrekt kávét ad nyitott karon. Azt meg zárton nem próbáltam, nem is fogom. Megy vissza az RS naked karral együtt.@soldier2: Csapoltam vizet én is, kóstoltam, tényleg érezni kis fémes ízt. Lehet zavarna ha ezt kellene innom állandóan. Egy órája ittam kávét, sokat nem állt a kazánban. El is engedem gyorsan ezt a témát, mert az tuti, hogy én nem fogom nap végén "vízteleníteni" a kazánt

-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest







Nálam kb. már automata üzemmódban megy, csak leteszem a szélére a kiöntőt, hanyagul belelógatom a gőzcsövet és 10 másodperc után kész
Etióp hetek jönnek!
Most kapok






