Új hozzászólás Aktív témák

  • #90088192

    törölt tag

    válasz Kernel #62338 üzenetére

    Hello megegyszer, es elnezest megegyszer. Szeretnem a ha segitenel abban, hogy megtalaljam a hibat a gondolkodas modomban, ezert leirom, aztan jelezd hol a hiba kerlek( nagyon nehezemre esik magam kifejezni sajnos):

    Cos fi a feszultseg-aram fazisszogenek Koszinusza
    Egy vezetonek minden pontjan mas lesz a rakotott eszkoz+vezetek koszinusz fi erteke, hiszen a vezeteknek van kapacitasa es induktivitasa(tavvezetekeken ezert folynak a kiegyenlito aramok a tobb betaplalasos rendszerben hiszen a fogyaszto ket kulonbozo faziszban allo feszultseget kap, es meg a fazisszog sem egyezik).
    Ha felbehajtjuk ugyan azt a vezeteket es at megy egy fi relen akkor a fi rele kapcsolodasi pontjainal mas mas kosz fi erteket latunk.(igen kis elteres van hagyomanyos ertelemben mivel a vezetekhosz, annak kapacitasa illetve induktivitasa elenyeszo elmeletileg).
    A feszultseg siet az induktivitason, a kapacitason meg az aram.
    Ha a fi rele a magneses tersemlegesseget aknazza ki, akkor a ter nem lehet semleges 2 kulonbozo koszinusz fi ertekkel, mert a teljesitmeny csucs mashova esik mivel mas a fazisszog.
    Az erzekenyseget, meg az aranyok hatarozzak meg mennyire elhanyagolhato a cos fi az adott fi relen, lehet csak 60-70 foknal kezd csak el "reklamalni"

    Elore is koszonom

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák