-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintetek a koffeinmentes miért nem tartozik speciality kávék közé?
(ezzel magyarázta az egyik legnagyobb kávézó hogy miért nincs náluk koffeinmentes - ami valljuk be a mai világban olyan mint a laktózmentes)⭐ Stella
-
-
meander
tag
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz fragola.6035 #69388 üzenetére
A vízforralóm (amikor már nem látszik kőtöl) 2 lityivel van tele, egy púpos kanállal teszek bele és viszi mint papf..a a gyepet. A silvia tartályát én is 1 csapott ek.-val etetem, igaz 6-7-8 dl. vízbe. Először át/kieresztek 4 decit, 10 perc múlva a maradékot szívatom fel és úgy áll 20 percig, kb. 60 fokon már ekkor.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
Koczó93
őstag
válasz fragola.6035 #69388 üzenetére
Lehet hogy kettőt raktam?! Nem emlékszem, topicban kerestem vissza akkor, páran leírták a menetét. De az enyém lágy vízzel üzemel, és ősszel átnézted
Persze, használt gépet jobb szétkapni előbb. -
paljoc
tag
Na, levideóztuk, így néz ki a folyamat!😬☕️/a végén az áthúzásnál feljebb kellett volna emelni/
[rozetta][ Szerkesztve ]
-
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Na ma méregettem, 92 fok pid, 50 perc melegedés után. Első, amikor megindul a víz. Igazából feltételezem, hogy a legmelegebb pont a mérvadó, lehetetlen szögben a camera. Nem is tudom jól csinálom-e.
Látszik, hogy nincs 92 fok, elő kell csapolni, mert az előcseppek hidegek (-6 fok)...újra rászokok.
A következő kb. 2-3-4 mp után.
Itt már 92,72 a legmelegebb pont.És a 3. >1 dl víz kieresztése után:
Stabil ez a Silvia na. >2 duplányi víz után is 91,69. Érdekes, hogy a pid már csak 86 fokot mutatott."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
Koczó93
őstag
válasz 2007ath #69377 üzenetére
1. Igen, jól érted. De inkább Puly caff a javasolt.
2. Nem kerülendő a citromsav, csak ésszel kell.
3. Szvsz ne legyen túl tömény, én egy literhez tettem 1evőkanállal, de lágy vizet hasznàlok. Utána vagy 2 tartàly tiszta vizet járass ki. Célszerű levenni 40fokra ha van pid. Pár percig álljon a bojlerben max.
4.A vízkőoldásnàl is vakszűrőzz és nyisd ki a gőzcsapot is.
5. Ezt nem értem de lehet hogy én vagyok fáradt
-
2007ath
aktív tag
PID-del kapcsolatban:
Gaggia Classic-ba építés céljából mi a vélemény [erről ] a csomagról?
A vezérlő elhelyezésére alkalmas eszköz (doboz, megmunkált zártszelvény darab, stb.) beszerzési forrására köszönettel vennék tippeket, ajánlatokat.
-
paljoc
tag
válasz Bazsee71 #69372 üzenetére
A sugár attól függ csak mennyire döntöd meg a kancsót, az csak annyi hogy mikor a végén leviszed és indul a minta felúsztatása, akkor picit jobban dől. A minta az oldalirányú mozgatás és a döntés kombinációja, úgy értettem hogy nem kell ide-oda rázni intenzíven, csak marha komótosan mozgatni jobbra balra legalábbis az elején. Iszonyat látványos ahogy a kezdeti lassú mozgatás tolja az alsó leveleket jobbra balra, millió videó van erről és csakhamar lesz majd "millióegyedik" is! /de ez egy újabb etap, mikor már nem csak nézés közben megy hanem kamerázás közben is /
-
noss
tag
válasz t-bali3 #69350 üzenetére
Mindkét nap kimentem, mert önkénteskedtem a versenyeken.
Viszonylag sok klasszik kávéval is kint voltak, főleg fönt. Még a La Marzocco Levához is behívtak, hogy próbáljam ki (ahol választhattam világos és sötét pöriből). Lehet te és adp is e gépről beszéltél.
A Kávétársaság mindkét kávéja sötétebb olaszos amúgy, hozzá képest egy Gardelli kifejezetten világos.Engem ált. a termőterület és a feldolgozás érdekel egy kávéról. Ha a termesztés magasságáról kezdenek beszélni, már bekapcsol nálam vmi védekezési mechanizmus, hogy ne verejtékezzek hideget.
Szóval ha a két adatot nem látom kiírva, akkor rákérdek.
A színére nem kérdek rá, azt majd én látom!Talán a kiállítók mentségére szolgálhat, hogy a szombat lefáraszthatta őket. Vagy nem ittak elég kávét..?
Nekem a Per Nordby-nál még a mina profilt is elmagyarázták és táblagépen megmutatták (vasárnap), szóval nem panaszkodom.A kapott kávék legalább ízlettek?
Csak presszókat kóstoltál vagy filtereket is?noss
-
2007ath
aktív tag
Gaggia Classic tisztításával, vízkő mentesítésével kapcsolatban érdeklődnék. Több cikket olvastam, több videót megnéztem ezzel kapcsolatban. Nem szeretnék helyrehozhatatlan hibát elkövetni, ezért inkább kérdezek.
1./ Jól értettem, hogy a Tersoclean (visszaöblítéssel) csak az olajos, zsíros maradványokat távolítja el, de a vízkövet nem oldja?
2./ Vízkőoldásra milyen szer ajánlott? Foszforsav, borkősav vagy valami más? (Az világos, hogy a citromsav kerülendő.)
3./ Fenti vízkőoldót milyen töménységben ajánlott használni, mennyi ideig szabad a főzőben tartani?
4./ A réz alkatrészek (OPV, háromutas szelep, gőz szelep) tisztítására, vízkőmentesítésére is ugyanez az anyag ajánlott?
5./ A gép alkatrészekre szerelése nélkül melyik módszer ajánlott? Visszaöblítéssel beadni vagy a víztartályból felszívatni?
-
coqito
tag
válasz Koczó93 #69277 üzenetére
Köszönöm szépen! Megvételre került
Ami kérdés most jelenleg számomra, hogy a vízterítő blokk (nemtudom jólírom -e: szóval ami a felsőszűrő felett van) miképp varázsolható le. Két inbuszfejűcsavar kijött, de utána semmi, csavarhúzóval próbáltam de valszeg a vízkő veleépítette. Van rá valami spéci módszer?
Köszönöm!
-
Bazsee71
őstag
válasz von toth #69362 üzenetére
Hogyan működött, eltérő volt az optimális beállítás? Ugyanazon kávéval (ugyanaz a batch), ugyanakkor, ugyanazzal a kosárral, ugyanazon a gépen, ugyanolyan tömörítéssel, ugyanazzal a vízzel, ugyanazzal a nyomásprofillal, gyári állapotú CM702-esekkel?
paljoc: Hogy vastagítod fel a sugarat? Ha lassítod, akkor nem vékonyodik?
[ Szerkesztve ]
-
2007ath
aktív tag
válasz fragola.6035 #69363 üzenetére
"A pumpa nem fulladhat be. Vagy leragad az opv, vagy gyenge a pumpa."
Köszönöm. Én is az elsőre tippeltem.
-
paljoc
tag
válasz norkov84 #69364 üzenetére
Na, ez ma úgy ment h 3cm-ről nézték!😎 Aki próbálgatja/érdekli az öntés, annak mondom h LASSAN a végét, mikor kezd jönni a minta, levinni a kancsót a kávéig, felvastagítani a sugarat, de - és itt rontottam el eddig többek közt - az intenzívebb, vastagabb sugárral öntéshez ne társuljon semmi gyors, kapkodó, ide-oda rázogató mozgatás, inkább lassú, nyugodt, mintha egy bölcsőt ringatna az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Gravity1234 #69365 üzenetére
Pörkölési szintenként eltérő beállításokat kell alkalmazni a darálóknál. Egy világosabb pörinek jó volt az a beállítás, a szénből meg lisztet csinált. Előfordul.
-
Gravity1234
tag
Ez aztan az erdekes pont orlos gondokrol volt szo, akkor bemasolom ide, pont tegnap beszelgettem Soldierrel errol.
Felesegem hazahozott egy Starbuckos 250g-os ajandek kavet amit kapott es megkert hogy daraljam le neki beviszi a munkahelyere,
Mondom persze semmi gond, kerdeztem mivel foznek bent nehogy az legyen tul finom lesz, mondta filteres.
A jelenlegi Abbysian mocca beallitassal alltam neki. Betoltottem a teljes zacsit a babtartalyba es elkezdtem orolni, de semmi nem jott ki plusz befulladt azt egesz megalltak az orlok....
Inditom ujra csak a motor jar meg se moccan.
Mondom fasza,,raadasul elkezdett ilyen furcsa hangot adni mintha valamihez hozzaerne a kes.
10 percig neztem, eltekertem total nagy szemure hatha az a baj meg se moccant. utogettem, fejre forditottam, raztam alig jott ki valami belole, azt hittem tonkrement.Ekkora belenyultam a daralo kis kifolyo nyilasaba es dugig allt benne az orlemeny, fel oraig soportem ki belole a teljes hosszaban.
Probaltam ujra inditani az orlot, mar menni ment, de meg ugy sem hogy vagy 20 allitasnyit eltekertem nagyobb orlemeny iranyba se vitte, ugyhogy feladtam es ledaraltam neki makdaraloval.
viszont cserebe rament kompletten 3/4 zacsko Abysian mire visszaallitottam a totalisan eltekertet a jora.
mi tortenhetett itt? Gyakorlatilag az orlemeny bedugult az orlo teljes hoszaban, pedig mar olyan nagyra volt allitva mint a macskako.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Bazsee71
őstag
Az előre darált pont, hogy nem lesz ideális. Azt otthon magadnak kell belőni.
CM702: Az egyik dolog, hogy lehet szórás a gyártásban, ezt egy gép birtokában nagyon nehéz megmondani. Valaki rendeljen kettőt, vegye ki a dobozból, állítsa be őket ugyanoda, és próbálja ki. (Még az sem lesz hiteles.) A másik, hogy különféle gépekkel (többnyire tuningolt), különféle kosarakkal, különféle kávékkal dolgozunk. Már ez ad egy akkora szórást az egészhez, ami alapján nem lehet kizárólagosan felelőssé tenni a darálót, legalábbis nagyfokú "bátorság" szükségeltetik hozzá. Arról nem is beszélve, hogy ki milyen alátétet és hova tett.
1 hónapja üzemeltem be egy barátomnál egy 702-est. Kivettük a dobozból, alátétet nem kért, és ment a presszó tartomány.
És csak egy óvatos tipp részemről (majd talán fragola mond rá valamit): az SJ tulajok is hiába mondanának beállításokat, a többiek jó eséllyel semmire nem mennének vele.
Azt meg ne vegyük bele a kalapba, ha hozzá nem értő kezek szedték szét, és utána gond volt vele. Jobbat most sem tudnék ajánlani egy kezdőnek ebben az árkategóriában. Ismerősi körben is van egy pár, és - lekopogom, de - gond még sehol nem volt velük. -
jack B.
csendes tag
válasz soldier2 #69356 üzenetére
viszont ez a kis Graef nem éppen a német precizitás gyöngyszeme. az, hogy gyakorlatilag majdnem mindenkinek máshová kell belőnie a fokozatot, akár ugyanolyan kávék mellett is, az minimum elgondolkodtat a gyártásra fordított erő és pénzek kapcsán.
nem szidni akarom, mert 30-ért mi a faszt vár az ember, csak ha már tömeggyártásra tervezünk, akkor ekkora difik hogy lehetnek ugyanazon termékek közt.
-
Agyas
aktív tag
Azért gondoltam hogy ledaráltatom, hogy lássam hogy milyen szemcseméret lenne az ideális. Ha minden igaz ma jön meg a daráló. Van itthon régebbi bolti szemes kávé, azzal tudnék kísérletezni.
Az normális kotyogónál hogy a lefőtt kávéban vannak apróbb szemcsék? Van hogy a bojlerben is, a megmaradt vízben is. -
soldier2
őstag
válasz 2007ath #69351 üzenetére
A nyomás felépülésével halkul a pumpa, a hangjából nem tudsz az opv beállításra következtetni. 9 baron is befullad néha, sőt van ami 12 baron sem megy át.
Yazoo1: vsz túl finomra van állítva, ezért nem megy át rajta a kávé.
GagyiXyXy: az a nejlon zacskós eléggé szénné van pörkölve. Mondhatnám úgy is "szarul" néz ki.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
2007ath
aktív tag
Sziasztok! Kezdő Gaggia Classic tulajdonosként (1 hónapja használom) gyűlnek a kérdéseim. Ezek közül az egyik az OPV működésével kapcsolatos. Konkrétan: az eladótól azt az információt kaptam, hogy az OPV 9 bar nyomásra van beállítva. A napokban azonban ahogy kísérletezgettem az új darálómmal, többször előfordult, hogy a Gaggia "lefulladás" közeli állapotba került, vagyis a pumpa - ha hagyom - teljesen elhallgatott volna. A vakszűrős visszaöblítésnél is hasonló a helyzet. Jól gondolom-e, hogy az OPV helyes (9 baros) működése esetén ennek nem így kellene történnie?
[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
Én is kimentem a bazárra vasárnap.
Nem az újhullámos kávékért vagyok oda, így persze próbáltam úgy kezelni a dolgot, hogy most márpedig a gyümölcsös íz kerül előtérbe. Végre egyszer ittam Lucky Capet, meg CM-et, ezek kipipálva a bakancslistáról.
De sajnos nem tudok elmenni amellett, hogy több helyen is hozzáállásbeli problémát tapasztaltam: mint laikus kérdezgettem mindenhol a kávékról, mindenhol tojtak a fejemre.
Senki nem erőltette túl a magyarázást, kicsit mintha mindenki belefásult volna a dologba. Lelkesedést sehol nem tapasztaltam.Illetve ez nem igaz, mert a La Marzocco kiállított gépénél a fiatal srác nagyon rendes és segítőkész volt. Na ő még annak ellenére is elmagyarázott mindent, hogy sejthette, hogy soha az életben nem fogok 22.000 EUR-os gépet venni...
A leglazábban a Kávétársaság kezelte a dolgot. Kértem egy kávét, mire közölte a barista, hogy most a verseny megy, nem szeretné zavarni. Mondtam OK, erre elsétált, aztán többet vissza se jött...valami kollégája tért vissza, aki meg tök másokat kezdett el kiszolgálni...onnan azt hiszem soha nem is veszek majd semmit.
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz fragola.6035 #69345 üzenetére
Szupeeer
-
2007ath
aktív tag
válasz yazoo1 #69343 üzenetére
"graef702 darálómba ha pl. 4 es fokozatra állítom,akkor alig darál...szinte semmi"
Lehet, hogy túl sok alátét van a a kúpos őrlőfej alatt. Egy kalibrálást megérne. [link]
"Milyen fokozatot kell állítani egy eszpresszóhoz?"
Ezt így lehetetlen megmondani. Függ a daráló kalibrálásától, kávé fajtától, pörköléstől, stb. Nálam pl. ha az IMS egy csészés ("The single") szűrőt használom, 4 fokozattal durvábbra kell állítanom ugyanannál a kávéfajtánál.
A lényeg: pontos beállítást csak próbálgatással lehet megadni.
-
-
yazoo1
tag
Üdv!
A graef702 darálómba ha pl.2 adagra való kávébabot töltök- és elég finomra pl. 4 es fokozatra állítom,akkor alig darál...szinte semmi nem jön...töltsek rá többet,h.legyen súly?! vagy nem jó a darálóm?!Nagyobb pl.10-14-es fokin már jól darál..
Milyen fokozatot kell állítani egy eszpresszóhoz?
jelenleg sima kotyogósom van-gondolom ahhoz meg mindegy...köszi
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Remélem ezek a cibetkávék jobbak lesznek mint a múltkori Bali szigetéről. Kedves barátom Vietnam-ban járt, és hozott nekem is. Most nagyon figyelt a pörkölésre, a bal oldali decemberi, a jobb oldali március elsejei kimért, de eléggé sötétre pörkölve. Kávészaküzletben vásárolta, ez azért bizakodással tölt el.
Hoztam haza hőkamerát, első sorozat mérésem szilviámon bizakodásra adnak okot. 25mp-s csapolás elején 90,16 végén 89,13 volt a zuhanyról zúduló víz legmelegebb pontja 90-re állított pid-nél (offs=-26). Vagy 80ml lejött az tuti (nem mértem). Persze egy sorozat nem sorozat, majd holnap folytatom, pontos mennyiséget is nézem, csapolás után is. Remélem lesz időm játszani. Az a baj, hogy nincs a kamerán állványcsavarnak furat.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
meander
tag
Szerintetek lehet egy solenoid szelepet szabályozni? Esetleg van olyan szolenoid szelep, ami szabályozható? A szabályzás alatt pedig azt értem, hogy le lehetne lassítani a nyitás sebességét. Ezzel meg tudnám oldani, hogy amikor a tűszelepes előáztatásról átváltok a hagyományos üzemmódra, akkor ne rúgja meg hirtelen a 9 bar a pogácsát. Köszi
-
leslie76
újonc
válasz meander #69339 üzenetére
Ezt én is csak megerősíteni tudom. PY és a CasMo nálam sem rögösödik, de a tokajiak által pörkölt kávék sem. SJ-t használok jelenleg. Az előző örlőm viszont rögösített rendesen. Az egy Ascaso i1 volt, és a kiömlőnél volt egy műanyag lapocska. Azzal bármit csinálhattam...
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/magyarlacy/ https://www.instagram.com/magyarlacyphoto/
-
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #69334 üzenetére
limited edition amúgy lehet a másik etióp volt... az valami bukela vagy mi, valamelyik nem volt rossz.
Toobee: mondjuk úgy, hogy meló helyre jó, egy brikkától szerintem jobb, ha gyorsan kell a koffein vagy megkívántad a kávét akkor 1-2 perc és ihatod is, tökölés nélkül. Amúgy ittam már kifejezetten finomat is asszem az egy kolumbiai volt
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Toobee #69335 üzenetére
Kóstoltam pár kapszlájukat, nem jött be, de sokaknak bejön. Nem presszó, nem ishívják annak. Bántó hibája nem volt, de számomra túl híg, és kb annyi koffein van az 5g-ban mint a koffeinmentes duplában
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
Akkor próbálom még egyértelműbbé tenni.
10-es skálán az értékelésem:
Full GC + K30 espresso: 9
Colonna nespresso kapszula: 6-7
Aldi nespresso kapszula: 3
Lidl nespresso kapszula: 0L.E. alatt mit kell érteni?
Toobee: Úgy fogalmaznék, hogy mint egy otthoni közepesre sikerült espresso. Ugyanabból a csomagból is sikerült úgy húzni két kapszulát, hogy az egyik mondjuk alulról súrolta a 6-ost, a másik meg simán megütött egy 7-es szintet. Gondolom attól függ, éppen hogy oszlik el a kapszulában az őrlemény, meg azért ezek a gépek sem teljesen konzisztensek szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #69332 üzenetére
Sztem a zold es a lila nespresso kapszula ihato, bár sokszor tapasztalom azt, hogy két ugyanazon fajta kapszi között nagy a különbség. amúgy nekem az aldis es a lidls is borzalom volt.
amúgy a L.E. etiópok nem is olyan rosszak, sikerült ma nagyon durván csöpögősen lefőzni úgy hogy "előáztattam" nyílván a colonna etiópja ezerszer jobban ízlik, de jóval drágább is[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz von toth #69331 üzenetére
Az ízlésünk eltérő, de abban gondolom egyet értünk, hogy a gondolatolvasás képességével egyikőnk sem rendelkezik. Így ha Dolce Gusto kapszulát írsz, a kutya nem fog otthon töltögetett kapszulára gondolni. Fenntartásom azzal is van, de tapasztalatom nincs (csak Nespressoval, de az kiábrándító).
-
von toth
tag
Nyilván más az ízlésünk, de a dolce gusto lezárt kapszulában 15 bárral patikára kimérve nem sokkal rosszabb, mint egy Poemia mondjuk frissen darált lavazzával.
A lidl/aldi vonal szemesből meg abszolút zsákutca, szörnyű, dohos ihatatlan test nélküli fosok. Szerintem.
Most ami kommerszben jó a fekete lavazza vagy aki a gyümisebbet szereti az Oro, E felett érdemesebb PY, Kapucziner vagy Pacific.
-
Bazsee71
őstag
-
#91073280
törölt tag
válasz Bazsee71 #69327 üzenetére
Amaroy szemes itt figyel mellettem, Espresso Crema, de a szeme sem áll jól, ez konkrétan dohos, lefőzve is, tejjel is. Mondjuk miért lenne tejjel jobb? Kukába tökéletes.
A negyedkilós Bellarom Coffee Espresso 100% arabica, nagyon jó, az idei első godshot alanya. Vagy csak szerencsém volt. -
von toth
tag
válasz jack B. #69297 üzenetére
Minap cseréltem le Poénkát gaggiára, előtte 10 évig azt használtam. Volt egy pár napra itthon az említett Delongghi is.
Szerintem ha mindenképpen ilyen akkor a poemia. Nem hosszabb életű, de jobb a végeredmény.
A dolce gusto (persze már a gaggia árnyákában ) és a poemia a között nem sok lesz, sőt.
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #69323 üzenetére
Nyáron próbáltam egy drágább Lavazzát, az első 2-3 alkalmat még bírta, aztán ledöglött az is. Már azért sem szívesen adtam volna pénzt, de nem volt más opció. Az Aldi kapszulája persze nem egy Colonna, de fényévekkel jobb, mint bármelyik másik "utángyártott", amivel eddig dolgom volt. Próbára a Ristretto és Vivace típust ajánlom.
Szerk.: a Bellarom az Lidl, és tényleg valami borzalom. Ennek amaroy a márkája, és 749/10 db.
És hogy valami minőségibbről is szó essen, ezt pedig a nagyérdeműnek: az MTRM Cerro de Jesus nicaraguai kávéját ajánlom próbára, elég érdekes tapasztalatom van vele. Ami nálam landolt, az egy igen világos pörkölés (extrém finomra kell őrölnöm, szinte összeérnek a HC kései), de nem alulpörkölt. Testet nem nagyon sikerült még belőle kicsikarnom, de előáztatással egy igazán gyümölcsös élményt ad.
Ja és megérkezett a HC állítógyűrű az expolygontól, öröm és boldogság!
[ Szerkesztve ]
-
jack B.
csendes tag
válasz Bazsee71 #69322 üzenetére
Tchibo nagyjából a legalja, azért 600-700-800 forintos kategóriában is vannak értékelhető kofik. Plusz ha nagyon akar valaki igényesebb kávét, akkor frissen pörköltet ledaráltatja az ilyen nyomifokozós gépekhez. Oké, hogy drágább, de legalább haladásnak mondanám.
A Delonghival kapcsolatban nem értek egyet, árban és minőségben egy elég ügyes gép, csak jó kofit kell beletölteni.
-
jack B.
csendes tag
válasz fragola.6035 #69321 üzenetére
nem én vagyok a vevő, csak ajánlgatok, mint a kibic.
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #69321 üzenetére
Azt továbbra is tartom, hogy az Aldis (nespresso!) kapszula 100x jobb, mint a Delonghi 151-be töltött eduscho, tchibo és társai. Most éppen van "szerencsém" ezt saját tapasztalat alapján írni.
[ Szerkesztve ]
-
jack B.
csendes tag
válasz Bazsee71 #69316 üzenetére
persze, egyetértek, de 15-20 ezer forintos kategóriában egyszerűen ez a max szerintem. ha őrlő nem fér bele, amivel a kolléganők amúgy sem biztos, hogy szórakoznának munkaidőben, akkor csak olyan megoldás jöhet szóba, ahol elmegy a tégla is. vagy akkor kapszulás, ott meg nem tudod, mit tesznek bele. vagyis tudod, de ettől én még szkeptikus vagyok ezekkel.
-
John3:16
csendes tag
válasz norkov84 #69310 üzenetére
Volt egy olyan érzésem, hogy az a nagy IKEÁs spricni kicsit túl sok vizet tol RDT-hez.
2 csepp vizet javasolnak egyébként. Nekem a Mülleres mini szóróflakonból nyomott egy spricc teljesen bevált.
Miután megvettem teszteltem a vízmennyiséget: cseppentettem 2 csepp vizet a konyhapultra, majd melléfújtam a mini szóróflakonból egyet. Nem sokkal volt több szemre, ezért mertem elkezdeni használni napi szinten.
Aztán egy hét használat után szétszedtem a darálót, nehogy valami gebasz legyen, de nem volt.A sima ujjbegyről vagy kiskanál nyeléről való cseppentés, majd rázás is jó gyakorlat.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz norkov84 #69310 üzenetére
A kevesebb több. 1-2 csepp, vagy ha porlasztós valami van akkor 1 puffantás (már ha nem valami nagy adagot puffant).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
norkov84
tag
OK, köszi
-
norkov84
tag
Túltoltam az RDT-t ma reggel a Major-on, így "beragadt" a kávé a késeknél, nem jött ki semmi
Mennyi vizet érdemes használni, hogy ezt elkerülje az ember?Köszi
-
jack B.
csendes tag
válasz Bazsee71 #69303 üzenetére
szerintem a kotyesz után bármi előrelépés az ügyben, a Poemiás omnia, sárgacsibó is. a Nespresso lehet jobb, abban nincs tapasztalatom. ha valahonnan találnának egy Saeco Aromát, azzal járnának a legjobban, sőt még egy Via Veneto vagy Via Veneto Comb (darálós)i is nagyot dobna (ezekből van is jó állapotú a jófogin).
de lehet a hozzáértőbbek azt fogják mondani, a Saecók nem jók.
-
Bazsee71
őstag
válasz jack B. #69297 üzenetére
Dolce Gustot kerülném, instant kávét használnak. Ha már olcsó és konyhakész megoldás kell, akkor Nespresso gép és mondjuk Aldi kapszula (nem egy csúcs, de nagyságrendekkel jobb, mint a Lidl terméke).
Ha már Poemia, és szöszölés a kávéval, akkor hiába megy az bolti téglával is, bűn lenne azzal tölteni (nem igazán lenne előrelépés). De akkor már ott tartunk, hogy 40-50e lesz a szett.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest