-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jack B.
csendes tag
válasz
Borote
#69293
üzenetére
Szia,
én a DeLonghi EC 151 és Saeco Poemia vonalon kezdenék el nézelődni, előbbit bőven be lehet szerezni 15 környékén a Tescóban, s tényleg ár/érték viszonylatban megállja a helyét (anyóséknak ez van, hiába nyomásfokozós a kar, bőven-bőven halálra veri a kotyeszt). A Poemia pedig egy eléggé elterjedt gép itt a topikban is, ami jó arra, ha gyorsan kellenek egymás után a kávék, kevés idő ráfordításával (nem kell darálgatni, működik a boltival ez is).
Bár munkahelyekre mindig a kapszulás gépeket ajánlják, azon a vonalon meg van Dolce Gusto is 10-15 környékén.

-
sz.zs.
senior tag
Amerikai piacra, 110 V-os verzióban, gyártyák még a jófajta GC-t?
[link] -
Borote
addikt
Sziasztok!
Nőnapra tervezek a kollégáimnak venni egy kávéfőzőt (munkahelyi használat, napi 3-4 főzet, 2-4 főre), valahol a 15-20 ezer forintos kategóriában. Jelenleg egy elég gyatra kotyogósban fől a kávé, keserű is, kevés kávé ízzel...
Laikusként szarvasiban gondolkoztam, viszont a topicot olvasgatva nem épp kedvelt jószágról van szó. Nagy valószínűséggel bolti őrölt kávé készülne benne (kevés esélyt látok rá, hogy meghonosodjon akár egy kézi daráló is).
Van-e valami ötletetek, tanácsotok, hogy milyen irányba nézelődjek? Brikka? És tereljem őket a kézi daráló felé?
Köszi,
A -
PZsuzs
újonc
Sziasztok!
Philips Saeco Incanto HD8916/09 vagy Philips 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző EP3551/00 vagy egy Delonghi gép lenne a jó választás? Eszpresszó,Cappuccino, Latte macchiato lenne a fő fogyasztás.
Zsuzsa
-
mdav88
aktív tag
Urak, hátha.
Behalt a gicar elektronikám, semmi baj, vettem egy újat.
DE
Valamiért programozásnál azt érzékeli, hogy nem megfelelő az átfolyás(elindítom az adagot, majd pár mp múlva villogni kezd).... Átfolyásmérő multiméterrel kimérve jónak tűnik, belül tiszta. Ezekből kifolyólat nem rögzíti az adagot, csak a folyamatos gomb használható.
Bármi ötlet?
Köszi. -
fragola.6035
aktív tag
A 42-nél tényleg töményre húzzák, de most nem volt vész, igen jó volt, de én is 1:2.5-re szeretem.
Levát most nem néztem, de próbáltam már Milánóban és a itteni forgalmazónál is korábban.
A rumok is finomak voltak.
A legjobb filter a Nordbynál volt, valami amerikai, már nem emlékszem. -
#91073280
törölt tag
válasz
yazoo1
#69281
üzenetére
Kibicnek semmi se drága alapon valamelyik Delonghi. Tegnap egy itteni link nyomán néztem Delonghi videókat, ha azzal lehet naked karral olyan cremával eszpresszót facsarni, akkor tejfölöspohárból is. Tökmindegy szinte, csak valamennyire egyben maradjon és kibírja a műanyag váz a nyíróhatást ahogy meghúzod a kart.
Még csak nem is OPV-zte a jóember aki a legjobban kinéző kávét főzte, hihetetlen mire nem képes a kitartás. -
adp
őstag
válasz
fragola.6035
#69283
üzenetére
azt a kenyát nem kóstoltam, ja igen a black sheep etióp sem volt rossz, de ilyet húzok otthon is.
Emlékszem még te írtad valamelyik eseményen, hogy a 42 milyen brutál erős ristrettot adott, na most én is ilyet kaptam, nekem sokkal jobban bejön a 1:2.5 arány ahogy a casmo is húzza a presszókatmi volt a gond a lucky capnél?
Levát próbátad?
Be lehetett menni. Amúgy szép szép, de megőrülnék, ha azt a nagy szart egész nap húzogatni kellene, biztos poén 1-2 napig szórakozni vele, de sztem 2 hét után egy forgalmasabb helyen tuti leszakadna már a kezem tőle. Én azt mondom egy ilyen 1 karosba otthon szórakozni jó poén, de egy olyan helyen ahol napi több száz akár ezer presszó fogy totál esélytelen -
adp
őstag
Volt valaki meg a bazaron?
Tapasztalat: 42coffe: valami brutal tomeny cuccot kaptam, nekem nem jott at, volt vagy 1:1es arany 26gbol foztek sztem max 3-3,5cl lehetett
Casmo: meg mindig hibatlan, es a legjobb, legkomplexebb volt mind a prsszo mind a filter.
Kostoltam a luckycap fele banyait,nem volt rossz de nem volt nagy durranas, a srac csak lehuzta a minat a vegen meg vissza, sztem lehetett volna meg belole mit kihozni....Amugy eleg jo borokat es whiskeyt is kostoltam, whiskey valami nikka nevu japan cucc volt, aki szereti ajanlom, bar az ara is eleg jo
-
yazoo1
tag
válasz
BlacKSouL
#69258
üzenetére
Sziasztok!
Kezdek hü...lyét kapni,hogy milyen gépet vegyek 50e körüli a plafon...
krémes eszpresszót szeretnék,elfogadható tejhabot,és nem akarok hosszú perceket várni a kávéra(főleg ha vendégek jönnek)nem vagyok szaki...kb.ennyi nagyvonalakban...darálóm van.
A kávésok ezeket ajánlják?-DeLonghi ECP 33.21
-DeLonghi EC 685 Dedica
-Gaggia Gran Gaggia Style
-Gaggia Gran Gaggia deluxe...vagy ezeket ne erőltessem?!
Köszönöm előre is a segítő hozzászólásokat!
üdv: Y. -
coqito
tag
Sziasztok, épp Bolognában vagyok és szembejött egy 5 éves Gaggia Classic, az eredeti felszereltséggel. Hibátlan állapotban, bár egy vízkőoldás ráférne. 140 eur -ért vesztegetik. Érdemes vétel lehet?
-
zoknee
csendes tag
válasz
mdav88
#69254
üzenetére
Én is anno az ő ötlete alapján csináltam meg az ArDuino-s vezérlőmet a classichoz.
Az a legjobb benne, hogy ha eszedbe jut valami fícsör, akkor csak az a kérdés, le tudod-e programozni. Pl espresso számláló, karbantartás számláló tersonethez, vízkőtelelnítéshez, csapolás alatti átlag hőmérséklet számítás, grafikus ábrázolása a hőfoknak. -
bl4ze
veterán
válasz
Gravity1234
#69267
üzenetére
Nyíregyháza, Metro-val szemben a PASCO, ott pörköl. Klasszik talján cucc, no szördvév.....
-
sz.zs.
senior tag
válasz
norkov84
#69268
üzenetére
Én a körte fecskendőt kihagynám. Oda is befújja a kávéport, ahova nem kéne hogy kerüljön, legalábbis szerintem. Nekem is majorom van, teljesen jól megvagyok körte fecskendő meg egyéb woodook nélkül, csak a babokat kell spriccniznem. Ha egyszer teljesen kitakarítottam, akkor kb. 3-4 g pangó belül oda ahova be akar, utána tized g-ra kijön minden…
-
mdav88
aktív tag
válasz
Gravity1234
#69267
üzenetére
Debrecenben Black Sheep. Tokajban van még a tokaji pörkölde, Encsen Anyukám mondta(Gianni Frasi).
Nyíregyházán:[link] -
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Nyiregyhaza es Kallosemjen, itt van esetleg olyan hely ahol lehet venni jo, frissen porkolt kavet, ismer valaki helyet?
Koszonom.
G. -
imak2
újonc
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek?
https://m.ebay.com/itm/Gaggia-Classic-Coffee-Machine-FREE-P-P/173175566920?hash=item2852117248:g:lEoAAOSwlxRaisnk
Ez ajálott vétel lehet?Ha igen,akkor megpróbálkozok a licittel. -
Lefty
addikt
A costa ricanak es a specialitas blendnek nem sok ize van, az espresso italianot probaltam meg, az meg sima klasszik kave, semmi extra, de szerintem jobb, mint a masik ketto, amit emlitettem. En ezeket probaltam csak. Orolten meg semmikepp nem vennem, a csomagolasra meg odafigyelj, hogy szelepes zacsiban kerd!
-
John3:16
csendes tag
válasz
Kávé Kálmán
#69256
üzenetére
Figyelemreméltó fejlesztés, köszi, hogy belinkelted!

Láttam már az Espressuino projektet régebben is. Olvasgattam anno a weboldalát és úgy emlékszem, hogy a srác magának fejleszt, és nem nagyon vállalja, hogy másnak is egy az egyben épít egy ilyen űrhajót. Szóval ha valaki nem jártas Arduino programozásban és elektronikában, annak nem sok esélye van reprodukálni ezt a masinát, míg a rézcsövezés, PID, tágulási, szűkítő, pumpa-szabályzás beépítése bárki számára elérhető a fórumos tuningmesterek jóvoltából.Én személy szerint jobban szeretem az egyszerűséget és analóg technikát, mint a szétautomatizáltságot, de ez már egyéni ízlés dolga.

-
BlacKSouL
addikt
válasz
yazoo1
#69257
üzenetére
Kis egyszerű műanyag cucc, de lehet szeretni. Jó/friss kávéval, jó darálóval lehet vele tűrhető kávét csinálni, persze viszonyítás kérdése. Alapból nyomásfokozós a szűrője, de kiszerelhető belőle, vagy simán ki is hagyható, én már csak simán kivettem belőle a műanyag betétet, és csak a fémszűrőt meg a gumikeretét tettem vissza. Youtube-on vannak pimpelt verziós videók, van aki nyitott karral is tett fel, és első ránézésre nem sokkal rosszabb a lefolyás, mint a népszerűbb "nagyobb kisgépeknek" persze ott már nem gyári a kar, és a szűrő sem, a gőzölő sem.
A gőzölője gyárilag ilyen műanyag rátétes, háromlukú, friss hideg tejből egész elfogadható tejet lehet vele csinálni, persze kis idő kell, míg rájön az ember. Kezdőgépnek elmegy, aztán ha valaki nagyon belelendül, úgyis továbblép, de alapozásnak szerintem egész jó. Itt egyébként nem fogják ajánlani, fölösleges lépcsőfok lesz.
-
yazoo1
tag
Sziasztok!
Érdekelne vélemyény a delongi ec155-ről!
Krémes kávét szeretnék,olcsóbb kávéfőzővel.
A tejhabosítójára is kiváncsi lennék.
Másik:Graef kávéfőzők azon kivül,hogy drágák,mennyire megbizhatók?
Graef daráló már lesz...
Köszi előre is!
üdv
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
meander
#69255
üzenetére
Rézcsövezés, játszik az előáztatással és a nyomással, meg a tökömtudja még miminden. A kávépárnán mért hőmérséklet +- fél fóka a shot alatt. Nézz rá az oldalára! Lejön róla, hogy agyrém amit művel. Open source az egész. Azért linkeltem. 2014 végén járt ott a Gaggia-val. De azóta is ámokfut (más témákban is). De nem a Gaggia kimaxolása az én biznicem vele, csak belinkeltem, mert úgy tűnik vannak akik érdeklődnek iránta.
-
meander
tag
válasz
Kávé Kálmán
#69252
üzenetére
Ok, de mi az a minden? Meg félreértés ne essék az elektronikai oldalában érzem én a tudományt.
-
mdav88
aktív tag
válasz
Kávé Kálmán
#69252
üzenetére
Arduino lapkákban látom én is a szoftveres kávétuningok jövőjét, mert viszonylag olcsó, fejleszthető és moduláris.
Érkezne már meg a kezdőcsomagom, kezdődhet a tánc...
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
meander
#69248
üzenetére
Ez a megérzésed csak :-). Abban a Gaggia-ban minden benne van (hardveresen is) , ami benne tud lenni. És még az is benne lesz Csabát ismerve, amire mi még mi gondolni se merünk. Totttálisan elgurult a gyóccer Nagyváradon.
Ez a 2014 dec. 31-i állás:
http://www.cyberelectronics.org/?p=458
Szerintem gyorsabban fejleszt, mint amennyit le tud írni.
A ROASTED 3-hoz az Artisan és a hőlégfúvó közötti elektronikát, amivel a keringetést és a hőmérsékletet előre meghatározott görbe mentén vezérelhetjük ő tudta leszállítani. Az eddig ismert amerikai srácok, akik hasonlót produkáltak, állítólag már hónapok óta nem válaszolnak a levelekre. Erre kiderült, hogy Csaba a "szomszédban" már rég lelépte őket, mert pl. az elektronika, amit ő csinál pl már wifin (nem dróton) küldi az adatokat és a jelet a vezérlő szoftvernek. Nehezen viselem a drótokat. Azt a konyhapultot is nehéz lehet megszabadítani a kávéőrleménytől :-).
-
meander
tag
válasz
Kávé Kálmán
#69241
üzenetére
Azt mondjuk nem tudjuk, hogy a gaggia tuningot mennyire maxolta ki. Érzésre fragola lényegesen messzebb jutott. Hangvezérlésben és okos megoldásokban szemmel láthatóan otthon van a srác, de ez tőlem naaaaagyon messze áll.
-
norkov84
tag
válasz
John3:16
#69242
üzenetére
Köszi Neked is ill. sz. zs-nek is!
meander:
Persze világos, beszéltük is. Igazából most átdugtam egy másik konnektroba, az előzőnél úgy rémlik nem volt bekötve a védő föld, mikor mögé néztem. Így most sokkal jobb, de a tölcsér alja még elég sündisznó
IKEA-s nagy spircnim van elvileg otthon, de megnézem. -
meander
tag
válasz
norkov84
#69240
üzenetére
lehet ikeában kapni "spricnit". Azzal a babokra spriccelve is csökkenthető a sztatikusság. Interneten egyébként mindig valamilyen vékony fémszál belógatásából szerkesztett megoldást találtam, amit én egyébként nem próbáltam. A rács szerintem otthonra nem jó. A pangó magas, nem tudod kitakarítani, a feltorlódott kv lassan kővé áll össze... úgyhogy szerintem a spricceléssel tudsz még legtöbbet javítani. illetve nem tudom ki hogy van vele, de nekem minden darálómnál van valamennyi sztatikusság, a lényeg, hogy ne legyen nagyon durva.
-
mdav88
aktív tag
válasz
Kávé Kálmán
#69241
üzenetére
Próbáltam már a srácot elérni, övé az espressuino ötlet, de sajnos hiába próbáltam eddig...
-
Bazsee71
őstag
válasz
Kávé Kálmán
#69241
üzenetére
Nagyon keményen tolják. Mikor még pörkölőgép építésébe fogtam bele, akkor találkoztam a munkájukkal, és ért a kellemes meglepetés, hogy a kérdésemre magyar nyelvű válasz érkezett.

-
Kávé Kálmán
tag
A nagyváradi cimbora (a következő kisfilmünkhöz óriási hozzájárulása lesz) kimaxolta asszem a Gaggia/kávésarok tuningot:
-
norkov84
tag
válasz
norkov84
#69206
üzenetére
Major első tapasztalatok (4-5 kávé készítése után
):- elektrosztatikussággal még küzdök, meg fogom próbálni a vizes tenyér dolgot, vagy 1-2 csep víz és üvegcsében összerázni a babokat. Jelenleg egy alumínium szalag van benne, amit még meander kolléga tett bele, hogy csillapítsa a feltöltődést, tapasztalatai szerint ez jobban bevált, mint a rács (utóbbi eltorlasztotta adagonkénti darálásnál)
- az őrlemény szemre nagyon durván rögmentes
Vérszemet kaptam és WDT nélkül csapoltam nyitott karral, és semmi spriccelés
- az állítótárcsát még szoknom kell, hogy milyen kicsi szögtartományban kell korrigálni a lefolyást a mignonhoz képest
- a pangó eltávolításra átmenetileg szerzek körtepumpát, mert most a szalag alatt óvatosan benyúlva egy kis imbuszkulccsal seprem ki, többszöri ráindítással. Így is egész jó az eredmény (1-2 tized marad bent), csak kicsit macerásabb a szalag miatt hozzáférni
- ugyanaz a káve szinte teljesen megnyílt: olyan ízek jöttek elő még egy egyszerű Kapucziner specialitásnál is, hogy csak néztem... durva a különbség szerintem
Ha már körtefecskendő: majorhoz a 13-as méret passzol? Ez létezik fekete színben is valahol?
Köszi!
-
sz.zs.
senior tag
Nagyon OFF:
Ha esetleg valaki a héten jönne Szegedről Budapestre és eltudna hozni öt csomag pelenkát anyukámnak, az kérem keressen meg privátban .
Köszönöm, és elnézést! -
-
sz.zs.
senior tag
-
sz.zs.
senior tag
Nekem a Brazil Santos bejött Brikkába tőlük.
Kotyeszba talán még elmegy, ha darálva kéred, de jobb lenne ha te darálnád! -
Agyas
aktív tag
Sziasztok,
Kapucinertől szeretnék kávét rendelni kotyogóba. Mit ajánlanátok? Érdemes velük ledaráltatni, legalább hogy lássam mi az a szemcseméret ami kell?
Hario daráló tisztításával kapcsolatban mi a tapasztalat? Meg lehet csinálni rendesen, anélkül hogy darabokra szedném? -
SoundON
tag
válasz
Hakai80
#69216
üzenetére
Köszi szépen a tanácsot!
Akkor megpróbálom növelni a Gaggia Classic REX C-100 "T" értékét.
Veszteni valóm nincs, mert mint kiderült a mérésekből a PID külön életet él. Semmi sem igaz, csak annak látszik
De legalább tudom hogy mi a magyarázata annak, hogy a különböző CM, HB, PJ, AW kévénként, pörkölésenként precízen felírt készítési értékek (tized gramm betöltési, huszadpontos Mazzer SJ beállítás, felírt PID beállítás, másodperces csapolási és grammpontos kijövő mennyiség) mellett miért volt teljesen kiszámíthatatlan minden egyes csapolás végeredménye.
Továbbra is várok még hozzászólásokat, hátha valakinek szemet szúr egy érték, ami okozhatja ezt a folyamatos, lassú túlmelegedését a kijövő víznek:
_AL1 0150, _ATU 0000, ___P 0035, ___I 0019,___d 0004,__Ar 0011,___T 0002,__SC 0005
_LCK 1000, _Cod 0000, SL_1 0000, SL_2 0000, SL_3 0000, SL_4 0001, SL_5 0000, SL_6 0001, SL_7 0000, SL_8 0000, SL_9 0000, SL10 1001, SL11 0000, _Cod 0001, _SLH 0400, _SLL 0000
__oH 0002, _AH1 0002, __dF 0000 -
jack B.
csendes tag
valaki próbálgatta már otthon a kavegourmet.hu Amigos blendjeit? tudom, hogy Károly írt róluk sok jót az olaszpresszón, de például az Amigos Rossa ára nagyon jó, s az Ex-Bar is csábító.
valamint akinek ízlett az ALDI-s Espresso Bar Italia, az bátran próbálkozzon az új blendjükkel, igazi cremabomba.
-
-
Hakai80
újonc
válasz
SoundON
#69172
üzenetére
Mielőtt szétkapod a vasat, a hőelem csere előtt próbáld meg a T értékét picit növelni. Szerintem sűrűn avatkozik be ezzel a 2sec értékkel. Most éppen csak felvillan, de ha még szigetelt is a bojlered, akkor feleslegesen fűti (T0002-vel rákényszeríted). 30-60 perc alatt szép lassan túlfűt. A REX-ek pedig nem feltétlenül fogják a mért hőfokot pontosan lekövetni (kijelezni) ilyen 30-60 perc intervallumban.
T legyen 0003->0004
-
mdav88
aktív tag
válasz
Hegesztő76
#69214
üzenetére
Ha itt elakadsz, érdemes hozzáértőre bízni.
-
mdav88
aktív tag
válasz
Hegesztő76
#69212
üzenetére
A legalacsonyabb hőértékűét, 90-107fok között valahol.(kávé<gőz<biztonsági)
-
Hegesztő76
újonc
Sziasztok
Kis segítséget szeretnék kérni.Egy rancillio Silvia V5 pidelése előtt állok. Meg tudná nekem mondani valaki hogy az ssr reléhez ,melyik termosztát vezetékét kell bekötni ?Helyesebben fogalmazva melyik termosztát az ?Mert van rajta 3 is . -
Daneeka
senior tag
Valamelyik nap ittam egy olyan afrikai SO presszót, hogy egyszerre volt citromlé és szén tabletta. Mintha egyszerre sikerült volna alul és túl kivonatolni is de ehhez nem elég a képzelőerőm. Szerintem nem lehetett szén a pörkölés. Még azt bírom elképzelni, hogy tele volt porral az őrlemény amik egyénileg túlextraktálódtak de maga az egész főzet meg alul de máskor is ez a daráló van a helyen. Aki csinálta az új munkaerő volt. Mi ment félre szerintetek? (izgat, hogy tényleg lehet-e egyszerre túl és alul kivonatolni vagy valami más baj volt-e)
-
peti925
újonc
Sziasztok! Jo aron elado eureka mignon instantaneo fekete, keveset hasznalt, 68 ezerert, kb 2 kilo kave lett vele leorolve, szinte uj, szamlaval dobozaban szombathelyen vagy postazom dpd-vel.


pszilvasi1990@gmail.com
20 214 78 06
https://www.jofogas.hu/vas/Kavedaralo_Eureka_Mignon_250g_tartaly_260w_motor__76140900.htm
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Filmvilág
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hardcore café
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Acer Predator 21 X: szürreális
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- HP ProBook 430 G5 Intel Penium 4415U laptop (kijelző hibás)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest



Azzal kis horpadással nem kell foglalkozni 



