-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
noss
tag
válasz
SunMount3r
#69427
üzenetére
kapszulás gépből nespresso-t ajánlok, mert rugalmasan etetheted és jövőbiztos.
rugalmas etetés:
a kapszulájáról lejárt a szabadalom, így bárki gyárthat és rengetegen gyártanak is hozzá kávét, így a választék bőséges.jövőbiztos: még specialtity kapszula is van hozzá, ill. többféle megoldás van saját töltésű kapszulára, ahol te választhatod meg a kávédat.
azaz ha az ízlésed fejlődik, a gyári kapszuláknál sokkal jobb kávét is használhatsz vele.a fentiek fényében tehát Dolce Gusto-féle dolgokat egyáltalán nem ajánlok.
tejhabosítást külön tejhabosítóval old meg. úgy minden egyszerűbb és talán még a keretből se futsz ki.
-
noss
tag
válasz
yazoo1
#69443
üzenetére
nekem poemiám volt, nem iktattam ki a nyomásfokozót, mert el is akartam adni, a visszaszerelése meg körülményes.
ami nekem nagyon sokat segített és csak ajánlani tudom a 30 ezres kategóriában, az a hőmérséklet figyelés.
fogsz egy ikeás hőmérőt és a kiszabadított szenzorát a kávégép kis kazánjára erősíted.
egyszerű megoldás. procihűtőkhöz való hővezető krémet is használtam, de ettől el lehet tekinteni.
lényeg: folyamatos visszajelzésed van a víz hőmérsékletéről, ami 70 és 110 fok között bátran elidőz, mikor-milyen hangultat van.hőmérséklet manuális szabályzása:
- emelés: gőz funkcióval
- csökkentés: "hűtőcsapolással", kávévíz kiengedéssel (a tartályból utánpótlással érkező víz hűti a kazánban lévőt) -
sz.zs.
senior tag
válasz
Sic.Transit
#69492
üzenetére
Arra jó, hogy ebben nem nyálkásodik a Norda, míg a gyári műa. tartályban annál inkább...
-
gogh
csendes tag
Sziasztok! Gaggia Classic-hoz szeretnék rendeli (valószínűleg az expolygontól) felső szűrőt. Több alkalommal írták már itt a fórumon, hogy az ipari szűrő jó.
"Ipari szűrőn" mit értsek? Az eredeti GC szűrőt? l
Köszi! -
jack B.
csendes tag
ha valakinek kellene univerzál nyomifokozós kar, akkor itt van egy 1000-ért. méretet érdemes megkérdezni.
-
adp
őstag
válasz
SunMount3r
#69487
üzenetére
Tok mindegy melyiket veszed, az egy szar, kb a legrosszabb kvt adja
-
zolnagy
őstag
Eladom Brasilia Lady gépemet.
Ha valaki nem ismerné, ez egy masszív, aluöntvény házas gép, 3,5 dl sárgaréz bojlerrel.A gép tuningja:
Omron pid
manométer
pumpa nyomásszabályozás
gőzölést is pid vezérli (alarm kimeneten): gyorsabb kapcsolás, mint termosztáttal, ill állítható a kapcsolási hőmérséklet
ipari OPV (ezáltal sokkal csendesebb lett a gép, ezidáig talán ez a legcsendesebb gépem)
szűkítő a bojlerben (~65ml/10s vízhozam max pumpanyomáson)
újra porfestve (sajnos a szerelés során a képeken látható helyeken, a víztartály körül, kissé megkarcolódott)
új EX5 pumpa, új szilikoncsövek, új kartömítés
Fragola által gyártott Gaggia vízterítő, Gaggia ipari felsőszűrővelAmit adok hozzá:
gyári szűrőtartó dupla kifolyóval
új Astoria szűrőtartó szimpla kifolyóval, kireszeltem a belsejét, így belemegy az LM szimpla, 24,5 IMS és Reneka szűrő (ezek a szűrők nem tartozékai a szettnek)
új fenekelten szűrőtartó a hozzá adott szűrővel
IMS 26,5 mm magas szűrő (ez csak a gyári vagy feneketlen karba megy bele)Az ára 120e
Képek: [link]
-
von toth
tag
A két hete vásárolt gaggia classic (2005) nagyon bevált , IMS kosár+ egy egyszerű alu tamper a plusz tuning most (bár szerintem a vízterítő sem eredeti). SZinte mindig tökéleteseket iszom, kivéve ha figyelmetlen vagyok (ferde pogácsa, nem elég tempsurf) . Sokkal megengedőbb, mint bármi amivel eddig nyomulta, a pidnek sem érzem hiányát. A lényeg, hogy én is szeretném lebeszélni azokat, akik valami műanyag szart akarnak venni, hogy ne tegyék. Kár pénzt kidobni. Kell venni egy ilyet és helyben vagyunk.
-
Hegesztő76
újonc
Kicsit korai volt az örömöm
.a fragola bekötése helyrehozta a hőmérsékletkijelzést meg eltünt az e betü a képernyőről,de vannak más problémák.A panelen az at lámpa nem működik ami nem nagy tragédia mert rájöttem hogy a autotuning valojában lefutna ,de és ez itt a baj ,hogy nem tud normálisan mert egy idő után a kijelző elkezd össze vissza ugrálni.A helyes érték helyett ami kb 115 fok lenne ,pl másodpercenként 95 ,meg-102, aztán megint 115, körül. Ez azt eredményezi hogy mikor alacsony értéket mutat akkor gyors ráreagál az elekrtonika bekapcsolja sokszor a fűtőszálat és jol feltornássza a valós hőfokot és hazavágja az autotuningot .Úgy olvastam hogy ez az érzékelő hibája .Volt már valakinek hasonló problémája ? vagy van valakinek tapasztalata ezírányba ?Van még 1 k hőelemem a biztonság kegvéért rendeltem azt is ,csak sajnálnám a pt 100-at kidobni mert csak gyorsabban reagál a viztérbe beleengedve hőpasztával. ha valaki tud ebbe segíteni ,vagy oldott meg hasonló problémát azt nagyon megköszönném
. -
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Nespresso kávéfőző gépet szeretnék venni, reggelente bedobni egy gyors kapszulásat, ami azért mégis valamennyire finom, amit idáig kóstoltam a Nespresso kapszulák egész finomak tudnak lenni.
Milyen gépet tudnátok ajánlani, sajnos semmilyen tapasztalatom nincs a gyártó kávéfőzőivel. Tejhabosítás, stb. nem szükséges (Ha jól tudom erre esetleg lehet külön készüléket venni?), rövid espressot, vagy hosszabbra főzött kávét szeretek inni.
Az Edigitalon ezt néztem ki: Nespresso- Delonghi Inissia EN80.B gép most 20 ezer egy 10 ezres kapszulautalvánnyal.
Ez megfelelő lenne a fenti "felhasználásra", esetleg létezik más/jobb alternatíva?
Köszönöm -
Hegesztő76
újonc
válasz
fragola.6035
#69475
üzenetére
Huuuu......fragola nagyon szépen köszönöm
.megcsináltam ahogy mondtad egyből minden jó lett
.Próbáltam minden verziót ,de a pirost megesküdtem volna hogy a pozitív kell legyen (autó motorszerelésből ott mindig a piros a pozitív ).Mégegyszer köszönöm 
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Hegesztő76
#69472
üzenetére
Minha úgy emlékeznék, hogy a 6-7 pontra egyik , 8-asra a másik pt100 kivezetés. Tehát a kékeket kösd a 6 és 7-re, pirosat a 8-ra.
-
jolti
senior tag
válasz
gubabela
#69457
üzenetére
Én ebből vettem anno még a babyhez, mert fele annyiba került, mint az eredeti szöveterősített szilikoncső. Akkor még 2000/m volt az ára. Azóta változott, úgy látom. De tökéletesen tette a dolgát, sőt, ha jól tudom még mindig az van benne. A bondex kft-nél is szokott lenni néha.
-
Hegesztő76
újonc
Sziasztok
Nemrég kértem itt segítséget itt pid bekötéssel kapcsolatban .Azóta tovább léptem megvan a bekötés .Csak előjött egy újabb probléma.Nem tudok autotuningot futtatni.Pt 100 -at használok az érzékelő a víztérbe belógatott rézcsőbe van hőpasztával.XMT7100 a pid. Mikor bekapcsoltam először gőzgombbal melegítettem kicsit be ,gondoltam majd utána lefuttatom az autotunningot.De sajnos nem megy a leírás alapján a csibecsőr alaku oldalirányu léptetőgombot kellene hosszan nyomni és elindulna az autotunning,de sajna nem történik semmi hiába nyomom .Máskor ellátja a funkcióját lehet vele léptetni meg minden.az érzékelőt beállitottam a menübe.A három szál vezetéket bekötöttem a pidbe a pozitívra kötöttem a pirosat a másik két helyre a két kéket .Alaphelyzetbe mikor bekapcsolom,a piden lehet léptetni a fel le gombokkal egy számsort,de egy idö után 4 e betű virít a kijelzőn, és akkor nem is reagál semmire.Kicsit bosszantó hogy itt lennék a célba de most megakadtam. Van még k hőelemem de ha lehet maradnék a pt 100 nál.Ha valaki találkozott a problémával ennél a típusnál vagy bármiféle segítséget tud nyújtani megköszönném. -
mdav88
aktív tag
Van valakinél elfekvőben, pluszban egy ssr?
(kölcsön, míg ideér a rendelésem, vagy átvenném 1000-1500fortintért)
Köszi! -
sublett
tag
na most borulok le a szakik előtt!
Gondoltam rákeresek erre a daráló kifúvó eszközre, legutóbb John 3:16 tett fel egy képet, akkor még azt hittem ezt külön a darálóhoz gyártják és nem is foglalkoztam vele, mert nekem Graefom van szal ehhez valszeg nincs/drága, meg egyáltalán.
Szóval emlékeztem a "körte" szóra, ezért rákerestem a HSZ-ek között, akkor már gyanakodtam, hogy mi is ez valójában, rákerestem a körtefecskendő szóra a neten és hát lent maradt az állam, ez konkrétan beöntésre szolgáló pumpa!

Bárki is találta ki a másodlagos funkcióját a szememben kimaxolta a szakizást!Bocs az offért, de ezen tényleg borultam egy jót

-
paramparya
őstag
Tudja valaki, hogy hol tudok olyan hungarocell poharat venni, amivel lehet a kijövő vízhőmérsékletet tesztelni?
Alternatív ötletekre is nyitott vagyok, de gondolom ezt üvegpohárral nem tudom jól megoldani.
-
nepszter1
addikt
Hali , lehet hülye kérdés de ha veszek egy 4 Bialetti Brikka -t akkor tudok vele akár 2 vagy 1 személyre főzni kv-t ?
-
paljoc
tag
válasz
zoknee
#69458
üzenetére
Na, a hét Mizo tej/új kiöntő kombó sikereit félretéve öntöttem egyet sima tej/régi kiöntő párossal az imént. A jelek szerint ha egyszer elkapja az ember a fonalat, akkor már nem a tejen meg a kiöntőn múlik az ilyen alap rozetta meg tulipán sikere, ezt nem gondoltam volna.

Emellett az is igaz, h az új kiöntővel egy fokkal azért érezhetően jobban, szebben megy a dolog:

-
zoknee
csendes tag
válasz
weinmaker
#69441
üzenetére
Pontosan, GC-vel is lehet tökéletes tejhabot csinálni, maximum több gyakorlás kell hozzá.
Igazából téynleg sok-sok idő és gyakorlás kell (vagy elmész egy kávézóba dolgozni, és gyorsan összejön az a párszáz kapucsínó). Én anno voltam egy Latte art trainingen Tamp&Pull-ban, de utána még kellett vagy 3-5 hónap, hogy tényleg szépeket tudjak önteni. És akkor csuklóbol ment. Most, hogy kevés caput csinálok, azt is alternatív tejekből szinte, így sima tejből már nem áll rá a kezem annyira. -
gubabela
senior tag
Sziasztok!
Nyomásálló szilikoncsövet keresgélek (gaggia baby-hez, 8x5-ös szövet erősítéssel), de nem igazán találtam, csak a gyárit, amit kicsit drágának tartok. Van ennek valami olcsóbb alternatívája, vagy ebből is érdemesebb inkább megvenni a gyárit? Link is jöhet akár privátban is. Köszi! -
Menyustol
újonc
Mostanában olvastam itt, hogy darálás közben elektromosan feltöltődik a kávé. Most én is belefutottam ebbe. Kaptam Omnia Gold Crema kávét. Tudom, vannak ettől sokkal jobbak is, de Nőnapra kaptam
, mert Zoltán vagyok
. Darálás után nemcsak a daráló tölcsérére, de még az oldalára is feltapad az őrlemény, méghozzá igen ragaszkodó módon
. Továbbá hiába finomítom az őrlést és esetenként tamerelek erősebben, mindig kráteres lesz a pogácsa és a lefolyás is sokkal gyorsabb, mint más kávéknál. Én csinálok valamit rosszul? -
-
Bazsee71
őstag
válasz
tboy93
#69451
üzenetére
Először is, az ecetet jó messzire kell vinni a géptől.

Lehet az történt, hogy megindult a vízkő, és újabb dugulást eredményezett. Ha már egyszer gond nélkül áttolta a vizet, akkor tovább próbálkoznék, de szigorúan citromsavval. A többi bontás nélkül nehezen meghatározható, a távgyógyítás sem egyszerű.
-
adp
őstag
válasz
SunMount3r
#69427
üzenetére
Kikaba(lehelen tuti) van olyan akcio hogy 30e a tejhabosito +nespresso gep es jar hozza 20e kapszula utalvany
-
Bazsee71
őstag
REX C100-on hogyan tudom beállítani, hogy tized fokot is mutasson?
-
paramparya
őstag
válasz
yazoo1
#69439
üzenetére
Nekem itthon a DeLonghi van, anyáméknak azt a gaggiát vettem tavaly karácsonyra, és a DeLonghi sokkal jobb. Különösen nem nyomásfokozós szűrőt simára cserélve, de még nyomásfokozóssal azzal is egy sokkal jobb gép, mint az a Gaggia.
Sőt, a három napja beszerzett Gaggia Classic-kal még a közelébe se értem

-
Rush77
aktív tag
válasz
yazoo1
#69443
üzenetére
Ez relatív.
Valamennyit minden gépnél kell várni míg felfűt. Én szoktam neki hagyni időt míg rendesen átmelegszik (kb 20-25 perc a munkahelyen míg bekapcsolom a gépem, beszélek a csapattal stb stb...) Itthon a Classicnak kb 30-35 percet adok míg zuhany, öltözés, reggeli, stbstb..
Ha nagyon sürgős (és nincs mit tenni-venni közben) akkor kb 5-7 percet mondanék. Tudsz gyorsítani valamennyit a folyamaton ha előbb egy kis gőzt kieresztesz a gépből de sehogy sem lesz instant a dolog. -
Rush77
aktív tag
válasz
yazoo1
#69439
üzenetére
Szia!
A DeLonghit nem ismerem de simán lehet, hogy minőségibb termék mint a másik kettő..
Az a Gaggia ha jól tudom egy poemia átcsomagolva (egy cég a két márka).
Annak ellenére, hogy ez az új verzió sokkal silányabb mint a régi, bírja a strapát. Nálunk két ilyen van a cégnél és kapja az ívet rendesen de még bírja.
Friss kávé meg daráló mellett igazából akár lehet is vele valamennyire értékelhetőt húzni. Bent hárman vagyunk akik nem a gyári karral használjuk hanem nem nyomásfokozóssal és tamperrel. Úgy lehet jót is csinálni vele. A gyári nyomásfokozós karnak megvannak a korlátai. -
SoundON
tag
válasz
Sic.Transit
#69437
üzenetére
Kb 8-10kg körül lehet, mert az enyém piddel, rézcsövezéssel, réz vízterítővel, némi vízzel meg néhány pohárral 9,9kg.
-
yazoo1
tag
Ave!
Nos,kezd alakulni.Már csak 3 gép van a listán:
-Saeco poemia:https://www.arukereso.hu/kavefozo-c3174/philips/saeco-hd8423-19-poemia-p295171059/?sgst=1#velemenyek-Gaggia: http://presszokavefozo.hu/gaggia-gran-gaggia-style-kavefozo-gep-p-23122.html?gclid=Cj0KCQiA5t7UBRDaARIsAOreQti64nQErX7W5xtlNwUNo33jNWEc2MAwplR-HDtWQzwwaPgBE-N-wtQaAht-EALw_wcB
és Delongi: https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=delonghi+ec680
Vélemények?
Köszi! -
Gravity1234
tag
Ezt, ezzel a tempoval egesz nap?
Lehet belemakkannek azert...
[link] -
Sic.Transit
csendes tag
Valaki tudja, hogy Classic Gaggia tuning nélkül milyen tömegű? 15kg-ot adtam meg a futárcég honlapján, remélem, abba belefér csomagolással együtt.
-
-
bandras83
csendes tag
Gaggia Babyvel (Rancilio gőzcső van rajta) ne is próbálkozzak tovább a tejhabosításra, mert ez a gép alkalmatlan, vagy csak bennem van a hiba? Egyszerűen még csak a közelében sem járok annak az állagú tejnek, amilyenek a ti képeiteken és videóitokon vannak :/
-
Bazsee71
őstag
válasz
SunMount3r
#69429
üzenetére
A Dolce Gusto kapszula önmagában elég gagyi, habosítani meg egyik gép sem tud.
John3:16: Most olvastam csak, hát akkor mégis én tudtam jól.

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Zolom89
#69428
üzenetére
Dolce Gusto-> Ez mind gagyi?
-
válasz
SunMount3r
#69427
üzenetére
20ezerig? Én nem tudok olyat sem ami szar lenne és ilyen olcsó..nem az h jó is.
Talán úgy úsznád meg a legjobban hogy veszel kapszulás gépet és hozzá egy teljhabositot pár ezerért..
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Kapszulás kávéfőzőből max 20K-ig mi az ajánlott? Olyan kellene ami tejhabosítást is tud.
Köszi!
-
John3:16
csendes tag
Hááát, elég furfangosan van ez a kis leírás megfogalmazva ...

Az egész attól függ, hogy minek tekintjük az etil-acetátot (bármiből is vonják ki).
Nyomdában dolgozom, etil-acetátot használunk oldószerként.
Ha azt mondanám a festékkonyhás kollégáimnak, hogy az nem egy vegyszer rendesen kiröhögnének.
-
And06
aktív tag
válasz
Wolfy999
#69417
üzenetére
szerintem a legnagyobb baj nem az izvesztés, hanem a hozzáadott fura mellékiz. nem sok koffeinmentest próbáltam, de amit igen, annál többé vagy kevésbé ott volt egy mellékiz ami nem hiányzott. a legkevésbé a CO2-s verziónál volt, önmagában fogyasztva már-már jó, de utána egy "rendes" kávét megkóstolva labdába sem rúg.
-
Wolfy999
tag
válasz
Zolom89
#69399
üzenetére
Én három féle eljárásról tudok:
1. Vegyszeres kioldás. Ez nem annyira fér össze a specialty szemlélettel.
2. CO2-vel szuperkritikus extrakció segítségével vonják ki. (Ne kérdezd, hogy működik, nem értek hozzá.)
3. Vízben áztatják sokáig, ami kiold sok dolgot, utána ebből a vízből kivonják a koffeint és az ízeket meg megpróbálják a már koffeinmentes vízből visszacsempészni a kávéba.A legfőbb probléma, hogy minden eljárás ízbéli veszteséggel jár, csak azon lehet versenyezni, hogy melyik kevésbé. Ez nem nagyon fér össze azzal a szemlélettel, hogy minél inkább arra törekszünk, hogy a csészében is minél több jelenjen meg a kávé saját ízéből.
-
Rush77
aktív tag
válasz
fragola.6035
#69403
üzenetére
Ahham. Na ezt nem tudtam.
Mindig tanul az ember valami újat.
-
Csápájev
őstag
válasz
Keresztapper
#69409
üzenetére
Na tessék. Akkor mégiscsak van ennek értelme

-
noss
tag
válasz
radi8tor
#69397
üzenetére
CasMo kínálatában évek óta folyamatosan van (kolumbiai) koff.mentes. Én is veszem, mert nem kell mindig az agydurrantós.
Szabolcs szerint ugyanúgy lehet finom, mint egy koffeines, ok nélkül van hátrányosan megkülönböztetve. A koffeinnek önmagában amúgy kesernyés íze van.Kávézó szemszögéből kényelmetlen koff.mentes kávét tartani, mert
- nem fogy úgy,
- kevésbé kiszámítható a fogyása, ezért
- a frissen tartása is problémásabb,
- a fentiek mellett ugyanakkor külön őrlőt, munkaerőt (napi beállítás) köt le.
Tehát hiába van rá igény, az elenyésző a koffeines kávékhoz képest.
(Emiatt meg tudom érteni, ha valahol a decaf feláras.)És kényelmetlen bevallani, hogy egyszerűen "nem éri meg".
Közben ráleltem a Collona koffeinmentes kávéjára is.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Rush77
#69402
üzenetére
A feneketlen kar ötlete eredetileg onnan származik, hogy nem fért bele a nagyméretű szűrő a karokba, ezért fenék nélkülit csináltak. Néhány kávézó kínálatába szerepel a "naked eszpresszó", ami azt jelenti, hogy nagy dózisból, 20+ grammból készitenek eszpresszót.
Úgyhogy nem kell ennyire rácsodálkozni a "böszme" szűrőre. -
Bazsee71
őstag
válasz
Zolom89
#69399
üzenetére
Pedig van egy pár módszer.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3716
- Iphone 14 Pro Max 128GB // Számla + Garancia //
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

.a fragola bekötése helyrehozta a hőmérsékletkijelzést meg eltünt az e betü a képernyőről,de vannak más problémák.A panelen az at lámpa nem működik ami nem nagy tragédia mert rájöttem hogy a autotuning valojában lefutna ,de és ez itt a baj ,hogy nem tud normálisan mert egy idő után a kijelző elkezd össze vissza ugrálni.A helyes érték helyett ami kb 115 fok lenne ,pl másodpercenként 95 ,meg-102, aztán megint 115, körül. Ez azt eredményezi hogy mikor alacsony értéket mutat akkor gyors ráreagál az elekrtonika bekapcsolja sokszor a fűtőszálat és jol feltornássza a valós hőfokot és hazavágja az autotuningot .Úgy olvastam hogy ez az érzékelő hibája .Volt már valakinek hasonló problémája ? vagy van valakinek tapasztalata ezírányba ?Van még 1 k hőelemem a biztonság kegvéért rendeltem azt is ,csak sajnálnám a pt 100-at kidobni mert csak gyorsabban reagál a viztérbe beleengedve hőpasztával. ha valaki tud ebbe segíteni ,vagy oldott meg hasonló problémát azt nagyon megköszönném
.Próbáltam minden verziót ,de a pirost megesküdtem volna hogy a pozitív kell legyen (autó motorszerelésből ott mindig a piros a pozitív ).Mégegyszer köszönöm


pedig az enyém is olyan mint a te kiöntőd 


. Továbbá hiába finomítom az őrlést és esetenként tamerelek erősebben, mindig kráteres lesz a pogácsa és a lefolyás is sokkal gyorsabb, mint más kávéknál. Én csinálok valamit rosszul?
Pár óra alatt egy szivecskét szinte bárki össze tud hozni, ha megmutatják neki, hogy mire figyeljen. Persze, nyilván kell megfelelő minőségű tejhab is, de az alap ugye.

