-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
verti1
tag
válasz adriankoooo #88485 üzenetére
Én 16,5 és 17,5 között mozgok kávétól függően. +/- 0,1 gramm nem sokat számít, de +/-1 gramm nagyon sokat. Be kell rögzíteni kávékészítésnél a változókat amit lehet, különben vakon vagy nagyon.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz adriankoooo #88483 üzenetére
“Felengedem a rögzítő csavart, az állítót teljesen jobbra (óra irányával megegyezően) csavarva nullára állítom”
Újratervezés! Felengeded a rögzítőcsavart és addig tekered, amíg a kések össze nem zárnak. Ha helyesen van feltéve a kar, ez 0+-0.5-nel van. Ha nem, akkor emeld le a kart es rakd fel 180fokkal elforgatva. Na innet kene 3 teljes fordulatot es meg 2 egesz fokozatot nyitni. Ha friss porkolesu a kaved, akkor a Flair-rel, 16-17g orlemennyel mar ott kene lenned a szeren. Jelezz mailben (akar itt is), hogy osszejott-e. Hajra! G
-
verti1
tag
válasz adriankoooo #88497 üzenetére
Szerintem tekerd addig amíg jó nem lesz, a számokkal meg ne foglalkozz. Jó lesz az....
-
verti1
tag
válasz adriankoooo #88499 üzenetére
Itt is hárman, három félét mondtunk. Azért, mert valakinek a világ másik végén valamilyen kávéval, valamilyen beállítással jó attól még neked nem biztos, hogy jó lesz. Bazsee egyébként pár napja azt írta, hogy ő 1.8.x körül kezdte újonna a Phoenix-el és mos 1.7.x körül muzsikál. Tekerd bátran...
-
verti1
tag
válasz adriankoooo #88570 üzenetére
Csináltam egy time-lapse videót az én módszeremről. Az első kör kb. 100 sec, a második 60 sec.
Figyelem! Nyugalom megzavarására alkalmas Flair video! Csak erős idegzetűeknek! -
adriankoooo
senior tag
válasz adriankoooo #88788 üzenetére
Na utoljára a Phoenixhez. Feltartottam Gábort egy órára, semmi gond a Phoenix-el, csak én aggódtam túl a dolgot. A műhelye egy csoda, kötelezővé tenném a látogatását. Valamint vettem 3 zacskó KV-t is, annyira, friss, hogy szinte pörkölőből jött ki.
Pont ma forgattak ott egy TV adást, csütörtökön lesz leadva, tuti érdemes lesz megnézni.
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz adriankoooo #88865 üzenetére
Az üzem tényleg csuda!
Kár, hogy én előbb érkeztem, mint a Leva, az érdekesség kedvéért meglestem volna... A Creminára eppicit azért így is kezdtem porcosodni .
Esetleg tudod, melyik csatornán lesz a riport és hány órakor?We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
bl4ze
veterán
válasz adriankoooo #88917 üzenetére
Kávékalmár törött illy csészéket postázgat ?
SORRY....
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
válasz adriankoooo #88919 üzenetére
Viccből írtam, nem komolyan. Azért voltak ott a szmájlik Bocs
.:. bl4ze .:.
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz adriankoooo #88919 üzenetére
Mikor ott jártam karácsony előtt, Gábor azt mondta, az a pici mérleg, amit használt, a Cinco nevű, évfordulóra kiadott Acaia volt. Te már láttál Pyxis-t is ott? Egyébként nem hiszem, hogy sok különbség lehet a kettő között...
Ha netán találsz valami olcsó beszerzési forrást, engem is érdekelne Acaia mérleg.De tényleg, mit érdemes venni? Oké, az Acaia az egyik legpontosabb, de az alatt nincs élet? Ha nem felsőpolcos (kávés)mérlegben gondolkozik az ember, mi jöhet számításba? Leváltanám a pulton a kínait valami pontosabbra, precízebbre. Felicita nem játszik. A Beurer-t sokan dicséritek, de nem mér időt, nem kimondott kávés mérleg. Szóval nem tudom, mit érdemes? Brewista, Hario, esetleg más?
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
senior tag
válasz adriankoooo #88934 üzenetére
Én ezt az állást Gaggiához írtam.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
maross
veterán
válasz adriankoooo #88958 üzenetére
citromsavas vizkotelenitesen kivul semmit nem probaltam, de mindjart ranezek, koszi a tippet.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
maross
veterán
válasz adriankoooo #88958 üzenetére
magic, köszi! a kis csopogtegos-tartaly aljaba volt benyomva a tisztitotu, az egesz kis csovet le lehetett tekerni vele, tenyleg tele volt vizkovel. Kitisztitottam, visszacsavartam es mar boldogan folyik a citromsavas viz .
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Toobee
veterán
-
adriankoooo
senior tag
válasz adriankoooo #88978 üzenetére
Kávékalmár - Én vagyok itt M2, aki lemaradt (javított).
-
kurtuzov
senior tag
válasz adriankoooo #88994 üzenetére
Láttam a videóban is a Kinu IKEA alátétes anti-popcorning megoldást.
Nekem van egy jó fél méternyi maradék darabom, ha valakinek kell szívesen odaadom. -
Z0mbi
senior tag
válasz adriankoooo #89106 üzenetére
mozsarban tord szet picit, ne merd meg, es onts ra melegvizet...majd kostold meg
Viccet felreteve-puding probaja az eves! -
soldier2
őstag
válasz adriankoooo #89106 üzenetére
Minden valószínűség szerint igen. De próba szerencse...
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
válasz adriankoooo #89106 üzenetére
Nekem egy Bailies spec brazil ragadt bent, 1.5 éves, most már lesz ami lesz, kipróbálom.
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #89153 üzenetére
az akkor elérhető kínálatból gondolom ez kb. igaz is volt, nem?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
grizlisandor
addikt
válasz adriankoooo #89153 üzenetére
A felszabályozott SSP késes EK az elnök.
-
vicces1
aktív tag
válasz adriankoooo #89154 üzenetére
Ha leveszed a talpról akkor mitől tartaná a beállított hőmérsékletet?!
Értelem szerűen áram kell hozzá.12órán át tudja tartani a peállított hőmérsékletet.
De ez a VIOMI- Xiaomi koperáció talán még jobb, folyamatosan látható a kijelzőn a beállított hő.Most, hogy bezuhannak a motoros őrlők árai, mert a magyar home-baristák kézi őrlőre váltanak a konyhapulton az okos vízmelegítők veszi át a Mazzerek helyét !
Kvázi nem lett több hely[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #89165 üzenetére
én néha őrölök rokonoknak, jól jön a motor. meg egyébként is. hangos, de tök mindegy, mert a gép is az, nem nyernék vele, ha a daráló csöndes lenne. a baratza forté pedig nem foglal sok helyet, egy gombnyomás az általa tizedgrammra kimért kávé, ráadásul jó a végeredmény. a mazzer kony tényleg körülményesebb, egy ráindítás kell, viszont a söprés pár mp csak.
én egyiket sem cserélném el a kézik egyikére sem (viszont, ha egyszer találkozom mdav-val , veszek melléjük egy lidót, a kony-t meg eladom).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #89171 üzenetére
tény egyébként, hogy ezek a kézik jól lettek belőve: jó 47 mm-es kések (vegyük most egy kalap alá őket), ilyen 60-70 ezer körüli áron. motorosban kb. a kony-ig kell elmenni, hogy überelni tudd, az meg nem két fillér.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
kraven54
aktív tag
válasz adriankoooo #89199 üzenetére
Akkor valami fura, mert nálam ha vizezem ha nem is több van mint neked a felsö képen. Közepes olasz blend.Meg kell kicsit pofozgatnom. Csak kiváncsigásbol espressohoz nálad milyen beállitáson van? Hány teljes kör és hányas számon?
[ Szerkesztve ]
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz adriankoooo #89202 üzenetére
nálam a Traveler a Flair-hez 3.0.0 - 3.2.0 környékén adja. Ekkora különbség darálók közt nem lehet, tekintve, hogy a kések, állítótárcsa, meg minden lényeges elem ugyanaz. Persze egyéni, kinek mi válik be.
Tampert épp csak ráteszed a tetejére?
9 bar-on húzod?
Mennyi idő alatt jön le neked egy presszó? (tartod a ~30-40 mp-et vagy ahogy kiadja, akár 1 perc fölötti shotok is?)
Előáztatni szoktál vele?
Ja, és "bottomless" kosarad van vagy a gyári?Kicsit jobban megnyitottam a kérdéscsapot, ne haragudj.
Csak érdekelnének a tapasztalatok, főleg a részletek (amiben az ördög lakik), mások hogy csinálják...[ Szerkesztve ]
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
kraven54
aktív tag
válasz adriankoooo #89213 üzenetére
Naja
The settings in Kinu grinders say nothing to anyone other than the owner, because the zero point is random, and not specified anywhere.Things are even more confusing if we know there are batches having 0.75 mm screw pitch, and others with 0.5 mm, as is the most recent production.
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz adriankoooo #89213 üzenetére
Szerintem az eltérés is a műanyagba “oltott” fém alkatrészek miatt van a Kinuknál. Arra gondolok, hogy miért 1.8.x a presszo tartomány és nem 2.5.x körül mint a fémeknél. Ugyan az a tengely és kés. Szerintem amennyit hozzá tesz egy felszabályozás a mazzerhez vagy bármilyen síktárcsáshoz, legalább itt is annyira fontos.
-
adriankoooo
senior tag
válasz adriankoooo #89216 üzenetére
"Szerintem az eltérés is a műanyagba “oltott” fém alkatrészek miatt van a Kinuknál."
Gondolkodtam azon eleinte, hogy kiütni a műanyagból a csapágyakat és vissza, de szerintem csak rosszabb lenne utána.[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz adriankoooo #89216 üzenetére
Ha beállítható akkor mindegy, hogy hol van szerintem a Flair vagy GC vagy a bármilyen pont. Pont ezt írja a Kinu is. Amit én mondtam, hogy a nagy átlagnak olyan 2.5.x körül van a presszo tartomány plusz, minusz valamennyi, ez a régiekre vonatkozik. Ugyan azon a gépsorokon, ugyan olyan pontossággal készültek. Sokkal kisebb a szórás közöttük mint a műanyag belűekben. Nyilván olyan pontosra vannak gyártva amennyire lehet, de a technológiában, anyaghasználatban ennyi a max. Nem arról van szó, hogy ez valami esti műszakos kínai gagyi. Meg kellene mérni az őrlemény eloszlást, hogy van e különbség. Könnyen lehet, hogy nem is számottevő, ki se lehet érezni az italban. Legyen az őrlő minél pontosabb és utána lehet beszélni kés méretről, profilról, bevonatról stb. Ez egyébként megint hit kérdés, ahogy feljebb is írtam.
-
kraven54
aktív tag
válasz adriankoooo #89219 üzenetére
Igy van. Olvastam hogy valaki szétszedte összerakta és 1 teljes tekeréssel nagyobbra kellett állítania ugyan ahhoz az örlési finomsághoz, mert nem ütötte be teljesen.
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #89372 üzenetére
nem láttam még közelebbről ezeket az új kőbaltásakat, de ki lehet indulni egy caravelből. na mindegy, csak hangosan gondolkodtam. nálam is úgy az dönti majd el, hogy a rutin, amit igényel egy főző, nekem szimpatikus-e. (ahogy fényképezőgépeknél is ez dönt, szeretem-e a keresőjét, szeretem-e használni. a kép, ami készül, már rég mindegyiknél szuper tud lenni)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kávé Kálmán
tag
válasz adriankoooo #89372 üzenetére
Pontosan. A víz azután kerül a bojlerbe, miután a kávé a helyére került. Direkt a kontaktus. Ergo a kávépárnát is melegítened kéne.
@Parci: Korulirtad akaratlanul a Strietmant :-) -
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #89378 üzenetére
nem igazán másnak szeretnék megfelelni, a szempontjaimat pedig ennyi év után egyre jobban ismerem. nem vetek össze semmit, egyszerűen megfogalmaztam magamnak, hogy mit várnék el egy karos géptől. és fórumozok erről -- nem akarok meggyőzni senkit semmiről, de nekem sincs szükségem arra, hogy megtérítsenek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #89779 üzenetére
azért, még ha lenne is némi túlzás az árakban, azt jól szemlélteti, hogy miért idegenkednek emberek a "túlárazott kéziktől". az m47 ára szerintem sem oké. még úgy sem, hogy azért a bekerülési költség és a polci ár semmilyen terméknél nincs közel egymáshoz (jellemzően kell vagy egy 3x-os szorzó, hogy a teljes ellátási láncban mindenki pluszos lehessen).
szerk.: elég lett volna az első mondatot törölnöd
szerk.: végigolvastam a cikket megint, szerintem egy erősen kritikus írásnak abszolút elmegy, külön jó, hogy picit ellenpontozza a hájpot körülötte (amit nem akarok megítélni, hogy mennyire jogos vagy sem, inkább csak annyit mondok, hogy a kézik közül nekem is a sima m47 tetszik a legjobban).
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kávé Kálmán
tag
válasz adriankoooo #89787 üzenetére
Viccesek ezek az "objektív tesztek". Tényleg érdemes őket olvasni. Minél többet olvas az ember, annál tájékozottabb lesz. Szerintem érdemes ezekről idegen nyelven is olvasni, ha szükséges esetleg szótárt is ragadni, mert pont az emlegetett két őrlőről egészen más kép alakul ki, ha sokat olvasunk róluk. Ahogy az objektivitásnak sem az a kritériuma, hogy vki azt mondja magáról, hogy "objektív vagyok", úgy egy "teszt" sem attól lesz teszt, hogy valaki annak nevezi. A "teszt" kifejezetten divatos elnevezés mostanában. Én azt gondolom, hogy az objektív tesztekhez leginkább alázat szükségeltetik a szakmaiságon túl persze. A Kinu és az Lido gyártóját is jól ismerem személyesen 2017 óta. Pontosan tudom, hogy milyen árrésekkel dolgoznak, milyen gépekkel gyártanak. A gyártás az ez külön pálya. Ahogy pl nálunk a prototípusok lepottyannak a szomszédos CNC üzemből, annak semmidesemmi köze nincs a gyártáshoz. Totál más liga. Az, hogy valami két láda sörért megcsinál a szomszéd ügyeskezű esztergályos, az legenda. A Kinu M47 és Traveler esetén konkrétan felületmart megmunkálásról van szó. Ezen alkatrészek sorozatgyártásához 100 000 Euro-ra rúgó gépek a belépők (ilyenek lettek totálkárosak a Kinu-nál a 2018-as tűzben).
Sokat olvassatok, nézzetek review-kat ezekről a cuccokról, hogy dönteni tudjatok. Már aki akar erről dönteni :-). Amúgy a bazáron a Lido és a Kinu is tekergethető lesz.
-
senior tag
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz adriankoooo #89806 üzenetére
Köszi, tényleg. A linken viszont az alap ezüst első képen nincs ilyen, csak a színeseken. Az előttem lévő képet meg nem néztem figyelmesen. Ha valaki mágnesest akar, annak színeset kell rendelnie.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
grizlisandor
addikt
válasz adriankoooo #89809 üzenetére
Ha jól emlékszem Kis Zoli (Daráló podcast) mondta az egyik adásban, hogy olyan helyre megy, ahol nem tisztázott a megfelelő kávéellátottság, akkor vákuumcsomagolja az otthoni EK-val őrölt kávét.
Ugyanazt csinálod szerintem mintha mézesüvegbe raknád, csak ugye a mézesüveget többször is fel tudod használni.
-
konzumpro
senior tag
válasz adriankoooo #89809 üzenetére
Én humidoron gondolkodom, lehet hogy csak kiszárad a felbontott kávé, vagy a párásítással leáll az oxidáció? Ja igen, ez is egy újabb darab Hoffmann meséiből.
-
verti1
tag
válasz adriankoooo #89817 üzenetére
-
verti1
tag
válasz adriankoooo #89822 üzenetére
Szerintem nem fogsz jól járni a vákuumozással. Egyrészt a felszabaduló CO2 segít a kávészemek frissen tartásában. Mivel nehezebb a levegőnél kiszorítja azt a zacskóból és szépen elvannak a szemek a viszonylag alacsony oxigén tartalmú “védőgázban”. Másrészt a kávékészítés folyamatában is fontos szerepe van a szemekben tárolt, majd felszabaduló CO2-nek. Ha ezt CO2-t kivákuumozod a szemekből akkor végük is van.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz adriankoooo #90071 üzenetére
Részemről: Én most voltam először ( és valószínűleg utoljára is ) . Biztosan én vagyok antiszoc, de nekem - azon kívül, hogy találkoztam pár ismerőssel és ittam Bazseenál egy finom etiópot - semmi érdekességet nem hozott.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #90111 üzenetére
hát, azt tudja mindenféle pumpás gép is
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
válasz adriankoooo #90111 üzenetére
Inkább a 2 barhoz van közelebb az előáztatás 10 mp-ig, majd 9 bar a csúcs. Onnan folyamatosan 30mp alatt leengedni 5 barra, majd elvenni a nyomást. (Kb)
Egyébként most, hogy megvan a nyomásmérő, azt mondom én is, hogy kell ez a flairhez. Érzésből nem tudja az ember, hogy hol jár. Persze egy bizonyos gyakorlat után lehet, hogy megy csukott szemmel is, de addig nagy segítség.
[ Szerkesztve ]
-
Peti...(16v)
tag
válasz adriankoooo #90121 üzenetére
Ez jó hír! Nem tudom nálam mi okozza, de tény, hogy jelen van. Gyanakodtam túl nagy erőre, de durva őrlemény/gyors és könnyű lefolyás mellett is csinálja.
-
verti1
tag
válasz adriankoooo #90190 üzenetére
Nekem is a Flair a fő “gépem”.
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #90190 üzenetére
kisgyerek mellett és/vagy ha kérnek cappuccinót és nem akarsz külön gőzölőt, akkor azért lehetne. de egy-egy shotra tökéletes.
az a helyzet (akkor reagálva a végeredményre), hogy így jobban átérzem az eufóriátokat. nyolc éve kávézom (gagyixyxy rossz topikban analizált), eléggé az elején lett pavonim, amit használtam évekig. az összes olyan dolog, amit írtok, a hú meg wow, megvolt, végülis a mai napig megvan (apámnál, ő használja is), eleve különleges érzés kézzel lehúzni egy kávét.
az eufória azért idővel csillapodott nálam. persze a pavoninál stabilabban használhatók ezek az új, fapados vasak.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
weinmaker
őstag
válasz adriankoooo #90239 üzenetére
Szolnok környékén nem lakik valaki aki kölcsön adná? Írnék róla szívesen.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
coxymaxi
csendes tag
válasz adriankoooo #90244 üzenetére
Az utolsó mondat most olyan volt, mintha csak a lakás dísze lehetne, haha .
Tudom hogy nem, csak a kétségtelen hogy konyha dísze lesz .
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs