-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
titusz248
csendes tag
válasz WiZARD #68632 üzenetére
Szerintem se/ne variálj nagyon. Biztos, hogy nagy a lelkesedés, hogy valami más legyen mint a többi kávézóban, de egy olyan világban ahol még mindig képesek emberek leirni olyat, hogy a tchibo a világ legjobb kávéja, meg ha minőségi kávét akarok akkor starbucksba megyek, ott vállalkozó szempontból sokkal fontosabb a berendezés megbizhatósága és fenntarthatósága. Ne rúgd magad tökön fölöslegesen.
-
von toth
tag
válasz WiZARD #68674 üzenetére
Hát nem tudom, én Tatán az ébresztőt tudom felhozni, de semmi olyan értékelhetőt nem ittam (néha a bántó savanyúságon kívül), aminél otthon egy fos poemiával ne húztam volna jobbat (esőtánccal természetesen)
Viszont Balatonon egy nem túl kimagasló helyen meg egy betanuló srác húzott egy olyat zöld segafredoból, hogy azóta összefut a számban a nyál, pedig a fogyasztói cuccaik elég laposak.
-
kaligula
tag
válasz WiZARD #68693 üzenetére
Nincs tapasztalatom, csupán a hírneve miatt vetettem fel. Az őrlők közt a mythos kimaradt, a többi említettek viszont számomra meggyőzőek voltak. Én saját részre szívesebben vennék már bejáratott gépet, aminek ismertek a gyermekbetegségei, és nem tudok elmenni az árak mellett sem. Azt fenntartom, hogy egy olasz keverékhez fölöslegesnek érezném a mythost. Ha full hipster fancy akarnál lenni, akkor pedig ek- val kell nyomatni a presszót is
rovidkv.reblog.hu
-
gubabela
senior tag
válasz WiZARD #70633 üzenetére
Én arra tudok tippelni, hogy az előkészítésnél csinálsz valamit rosszul. Nekem ugyanez a kosár van és hasonló gépparkal nem, vagy csak nagyon ritkán spriccel (de akkor tudom az okát) . Kényesebb mint a reneka az biztos. Egy tipp : próbáld meg a kocogtatós módszerrel (tömörítés előtt a tamperrel kicsit megkoccintva, hogy az oldalára tapadt szemcsék is lehulljanak) Esetleg tegyél fel egy videót.
-
senior tag
-
adp
őstag
válasz WiZARD #70661 üzenetére
gyakorolni, kell tényleg nem könnyű megtalálni, én is néha nagyon kiengedem és eldobja a 3 járatú na akkor mérges vagyok, főleg, hogy szoktam olyat hogy 3-4szer benyomom 1 mp-re és persze, hogy az utolsónál engedem el és oda az egész de egyszerűbb beszereltetni a nyomásszabályzót
amúgy ha féloldalasan nyomod talán úgy a legegyszerűbb
egy kis segítség:[link][ Szerkesztve ]
-
2007ath
aktív tag
válasz WiZARD #70672 üzenetére
Van egy tippem, hogy mi okozhatja. Ellentétben a Gaggia Classic-kal, ennél a típusnál a felső szűrőtartó idomban van egy nyomásszelep, ami csak akkor nyit ki, ha a kazánban lévő víz, már elért egy bizonyos értéket. Ezt az alkatrészt jó lehet látni az alábbi videóban, 1 perc környékén (illetve szétszedve egy kicsit később).
[ Szerkesztve ]
-
Peti...(16v)
tag
válasz WiZARD #71556 üzenetére
“Na meg arra is egyre inkább rájövök, hogy itthon jó kávét csinálni, majdnem mindig változó 200g-s csomagokból nehéz. Eleve változik, öregedik a kávé, és mire jól belövöm addigra el is fogy, és jön a következő fajta.”
Ezzel abszolút egyetértek. Nálam ez jellemző probléma, mivel csak hétvégén kávézom itthon, nagyon lassan fogy a kávé, ezért általában két zacskót veszek egyszerre, hogy ne dögöljön be, és sokszor a zacsi felére sikerül igazán jó belőni mondjuk vasárnap délután, ami persze következő szombaton már nem mindig jó. Nincs mese, többet kéne itthon kávéznom 😀Durva a pultod, elfogadnám ezt a párost egy hosszabb tesztre (persze szabit kéne kivennem hozzá).
-
Kávé Kálmán
tag
válasz WiZARD #71579 üzenetére
Sziasztok!
Pár hónapja applikációt farigcsilálunk a manuális gépeinkhez gyártott nyomásmérő kitekhez. Közben kiderült, hogy a jeladó voltaképp mindenre (legutóbb az Aeropress-re hefteltük rá) ráakasztható átalakítással vagy éppenséggel anélkül.
Néhány szpotot már forgattunk hozzá (az első kicsit becsapós):
Amszterdamig még legalább 4 kisfilmet akarunk összeütni, de pumpás nyomásprofilozós gépekből csehül állok. Ha valaki egy egynapos forgatásra szívesen megválik egy R60V-től, akkor választhat az enyémek közül. Megnyugtatásul: a Rocket-en történetesen semmilyen átalakítást nem kell eszközölni. A fejen levő csavar helyére illeszkedik a bluetooth-os jeladó fittingje.
Kössz!
Gábor
Elérhetőségem a szerkesztőségben.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz WiZARD #71579 üzenetére
a robur is hűtött. azért húzós lehet egész nap ezt hallgatni, engem már arra a pár másodpercre idegesít
más: fragola-féle maroktampi v2: rohadt jó. a dc-hez v1 volt, ráadásul nem volt ennyire passzentos, ezen felül a szűrő is peremes volt. ehhez képest egy tizedmilliméterre passzoló v2 és egy perem nélküli szűrő maga a nirvána. lenyomod, kész, nem ül fel semmilyen őrlemény sehova. scifi!
a 15 grammos vst-vel is kezdek megbarátkozni, 4 ricni a roburon nem olyan sok, abszolút korrekt kávékat iszunk.
ezen felül szuper habot gőzöltem ma az asszonynak a gaggiával, jól elkapva abszolút alkalmas a feladatra (4 decis kiöntő, aztán sok perc kényszerszünet persze), a külön csatasorba állított quick mill gőzölőt szerintem el is adom.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Peti...(16v)
tag
válasz WiZARD #72431 üzenetére
Engem is érdekel ez a kérdés, remélem egyszer választ kapunk rá.
Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy a vízterítés, és a stabil, tizedfokon belüli vízhőmérséklet.Grat a géphez és a kávézóhoz! Ritkán járok Győrben, de ha legközelebb megyek, feltétlen beugrom egy próbára.
-
senior tag
válasz WiZARD #72427 üzenetére
Ennek ellenére is simán lehet az szerintem, hogy annyival lassabban épül fel a nyomás a gépben (lehet hogy jól le is van szűkítőezve) hogy az már ad némi előáztatást, ez viszont egyértelműen „kávézói” ízeket hozhat. Igaz, közel sem egy LM kategória, de a jó múltkorában vettem a munkahelyre egy Gaggia Baby Dosata-t. Azt mondják, hogy ebben a gépben van némi nem programozható előáztatás. Ugyan azzal a kávéval, ugyanolyan daráló állással a GC-n kb. 5 mp múlva megjelenik a kávé a kifolyón a pumpa elindításától számítva, a Dosatával pedig 10-15 másodperc is van és az ízek teljesen mások... Pont úgy fogalmaztam meg én is a múltkor magamban hogy olyan “ kávézói “ízeket érzek, és ez igaz mind a sötétebb, mind a világosabb pörkölésű kávékra. Ja és a víz ugyanaz, otthon is és a munkahelyen is Nordát használok.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen