Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz didyman #60005 üzenetére

    Szóval sem állítottam, hogy TV-szerelő vagy. Nem is állíthatnám, mert nem erről szólnak a korábbi információk, tehát ezt csak odaképzelted a soraimba.

    Szerintem egyértelműen más fórumok, más szerelőiről beszéltem. Némelyik még az egyes alkatrészek áramköri szerepével sincs tisztában, de azért dobálja ki ész nélkül.

    Hogy laikus fórumozó feleslegesen cserél alkatrészeket, az még érthető, ez így szokott működni. Legfeljebb, ha előre kérdez, akkor írtam volna, hogy ettől úgysem fog megjavulni, szerintem.

    Hogy a készülék ne jöjjön vissza javítás után, az viszont elemi érdek. Évtizedek során ez a legutáltabb dolog, ismét viszontlátni az ügyfelet, plusz megint szétszedni, időt tölteni stb. Tehát erre én írhatnám, nem gondolhatod komolyan, hogy bárki is erre vágyna.

    Nyilván vannak kivédhetetlen esetek, amikor a legnagyobb gondosság ellenére ez megesik, ez ellen nincs mit tenni, de odafigyeléssel minimalizálni lehet.

    Ez nem erről szól, de utaltam is rá, amikor tökéletesen működő kondenzátorokról beszéltem, amiket felesleges cserélni. Ez inkább arról szól, hogy valaki meg tudja ítélni, mi a felesleges, melyik alkatrész szokta túlélni általában a készüléket, vagy csak szemre, szimpátia alapon cserélget valaki.

    Valamint a hiba megtalálásáról is beszéltem, amihez ez nem tartozik hozzá. Utána más kérdés, hogy még mit cserél pluszban, a már működő, megjavított áramkörben. Dióda zárlatánál pedig ott volt az is szó.

    Lehet az is, lehet más is, lehet primerköri hiba is. De talán csak egyszerűbb rögtön rámérni, utána folytatni.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák