-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
soldier2
őstag
válasz WiZARD #74994 üzenetére
Nem véletlenül igyekeznek kerülni az espresso kifelyezést erre a kávéra. Mivel az elkészítés nem követi a presszó normákat, a végeredmény is csak "espresso like". Ízre viszont jó volt amikor én jártam arra.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
blacksand
újonc
válasz WiZARD #75052 üzenetére
Nyilván, igen, már csak azért is, mert a 200 g-s kávék pikkpakk elfogynak, aztán jöhet a következő csomag mi szeretjük a single origin savanykasabb vonalat, etióp, guatemala..mindig kevés
De köszi a tippeket, utánanézek.
Amugy egy MK K30-ban gondolkoztunk eddig..Keresek: LM Linea Mini-t
-
mutyi
őstag
válasz WiZARD #75107 üzenetére
Ohh basszus, ez elég durva játékszer. Mythos meg EK43.
Szeretném megkérdezni, hogy valaki tudna-e esetleg 1 napra nélkülözni egy jóféle darálót,amivel le tudnám tesztelni a Gaggia Baby-met, hogy tényleg csak a Graef Cm800 a gyenge láncszem.
A víztartályban vízlágyító van, van már IMS szűrő, jóféle kávék,de az istenért sem lesz olyan egyik lefolyásom sem, amit anno még az elején tudtam produkálni, azaz amikor olyan buggyanva jön a kávé lefolyás,olyan telt és testes,krémes. Ezzel szemben nálam hiába egérfarok vékony és alig ugrándozik,de olyan kis vékonyka minden kávé cremaja és a cukrot sem tartja meg, szinte azonnal elsüpped benne.
A pid-et általában 95 fokon használom,ezt éreztem a géphez a legjobbnak, de egészen 90-99 között szoktam próbálni,de sehogy sem lesz jobb.
Régen olyan szép tigrismintás volt a cremm,most meg teljesen homogén, ritkán van benne minta.Természetesen fizetnék letétet annak,aki tudna egy jó kis őrlőt 1 napra,csak addig nem merek venni egy 100-150 ezres gépet,amíg nem látom az értelmét.
-
MODERÁTOR
válasz WiZARD #75141 üzenetére
Egy jobb használt autó áráért elvárható
By Beansbe megy vki kóstolni? elvileg ma érkezik megint ElCambalache Nicaragua Eddig csak flat white-ot ittam, de presszóként is kipróbálom. (nekem perpill most ők a kedvenc spec. kávézóm)
[ Szerkesztve ]
-
#25510592
törölt tag
válasz WiZARD #75309 üzenetére
Nagyon sok helyen, leginkább éttermekben, vakmerő felszolgálók főzik a kávét és gőzölik a tejet.
Mikor meghallom a fél deci tej elhaló rotyogását már tudom, hogy nem számíthatok semmi jóra, és amikor
meglátom a félcsészére engedett kávé tetején buborékokra gőzölt állapotában, az arcom elsírja magát. -
zoknee
csendes tag
válasz WiZARD #75390 üzenetére
Mi kb a két évvel ezelőtti helyzetedben lehetünk Feleségem most gyesen, de nem akar feltétlen visszamenni az állami szférába. Én meg nem alkalmazott mérnökként képzelem el az életem, legalábbis itthon. Kell a B terv, ha már ez egy jól működő hobbi.
Anno én csináltam Tamp&Pull latte art traininget, az is rendkívül hasznos volt, és otthoni körülmények között kb fél év gyakorlás kellett még a szép Latte Arthoz azután, hogy elméletben már megvolt a tudás.(Hol van nektek most kávézótok? Kissé nem vagyok up to date a fórumban, az apává válás sok időbe kerül, de megéri)
-
OPiiPO
addikt
válasz WiZARD #75400 üzenetére
(nagyon off) Sima jogász, orvos, állatorvos nem tudományos fokozat hanem foglalkozási doktori cím, kb. ugyanazért a befektetett melóért mint pl. egy gépész tervezőmérnök kap egy plusz dr.-t is, pusztán több évszázados hagyománytiszteletből.
Tudományos doktori címet a ma hatályos eljárási rend szerint a Ph.D. fokozat megszerzésével szerez valaki, ez általánosan érvényes minden szakmára. (/nagyon off)[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
mentic18
tag
válasz WiZARD #75745 üzenetére
Húúúúha. Pedig ezt mi se szoktuk így hagyni.
Mondjuk este amikor el kell takarítani a kávégépet meg a portafiltert akkor a portafiltert zaccosan, kitisztítás nélkül rakják be a bulis vízbe. Ami szörnyű. Plusz a filtert nem szedik le a karról, ami nagyon gáz.
Sajnos fiatal az üzletvezető...... és igaz, hogy ne itélkezzek, lehet jó egy fiatal üzletvezető, de ő nem az.
Ki volt a konkurencia ha szabad kérdezni ?Samsung Galaxy A53 5G
-
Nibiru
tag
válasz WiZARD #77116 üzenetére
Jhaaa, hát akkor nem csodálom, ha a Mottával nehezen boldogultál.
Ha pedig mégis, akkor meg őszintén le a kalappal!
Fel sem merült bennem amikor a mikrohabról írtam neked, hogy ilyen szélesen ívelt az említett kiöntő csőre.
Szerintem az nem is tejhez való, de hogy latte arthoz nem, az egészen biztos. (Megjegyzem az enyém még a képen lévő kínainál is hegyesebb.)[ Szerkesztve ]
-
qvik27
tag
válasz WiZARD #77348 üzenetére
ma reggel probaltam, amugy biztosra menve, nehogy befulladjon.
roviden: marad
nalam is, meg a nyitott karban is
Bocs Parci:-/
Ja, ha valakinel meg akad, lehet, tartalekolnek is egyet.
Mondanam, hogy szar, de ugye nem illik nyiltan es nagyot hazudni onzo cellal
...btw en ezert is nem meltattam semmire, ami avxbela es holdudvara fecsegett-locsogott.[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
gippazoid
senior tag
válasz WiZARD #77370 üzenetére
Akkor egészségedre...
(Zselatint magában nem enne meg senki, de a gyümölcstorta azért mégis fogy, foszforsavat se de a Coca Cola még nem ment csődbe - na mindegy, úgyse tudja senki aki nem kóstolta meg azt amit én iszok naponta, hogy milyen)
[ Szerkesztve ]
Gippazoid Novelties Inc.
-
W78
csendes tag
válasz WiZARD #77362 üzenetére
Nekem nem a nevezésekkel van bajom!
Emlékeim szerint tavaly az AVX azért kapott megrovást, mert nem "etikusan" próbált szavazni és az lett a vége, amit itt a fórumon később láthattunk.
Különben tudok olyan "Év traktora" díjról, amit konkrétan megvettek a portáltól a jelenlétemben, szóval nem vagyok naiv...
Egyébként ez a szavazás nem szól másról, mint szimpátiáról, vagyis a kategóriákat úgy kellene elnevezni, hogy "Az év kedvenc... -
soldier2
őstag
-
WiZARD
addikt
válasz WiZARD #77030 üzenetére
Erre azóta se jött válasz, szóval továbbra is otthonra keresek filterhez darálót.
10-20ezres Wilfa darálók milyenek? Azt legalább tekerni se kéne, úgyis főleg asszony használja... (viszont utazásra nem tudjuk vinni)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
soldier2
őstag
válasz WiZARD #78488 üzenetére
Én 2x ittam ott kávét, hasonló lazasággal elkészítve (így utólag közepes pörkölésnek mondanám, semmiképp sem nagyon világos) és jó volt. Akkor (és azóta is) a Mantra az egyik kedvenc helyem Budapesten, és bár nem útötte a Mantrát, de bőven iható volt. Mindez kb 2 éve.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
WiZARD
addikt
válasz WiZARD #78519 üzenetére
Lehet egyszerűbb lett volna a daráló podcastot meghallgatni mielőtt írok.
Szóval a Mina után mégiscsak visszalépés az XT, és mégsincs meg az adott szintű profilozás. Így mégis a kihúzott szöveg az érvényes
(#78521) Parci: nem tudom, tavasszal amikor gépet akartam venni, és nem tudtam mi legyen, akkor DC is felmerült. De miután T.S. oldaláról a minimális erőfeszítés se volt meg, hogy meggyőzzön, és el akarja adni nekem bármelyiket, így hamar túlléptem a márkán. Eddig nem bántam meg.
Ma szabadnap volt, ilyenkor mindig elmegyünk "idegen" kávézókba, kóstolni, szétnézni, újat látni. Legyen az Budapest, vagy külföld, már általunk ismert/próbált kávézó, vagy új. Ma Bécsben voltunk, asszony 2 helyet nézett ki, egyiket se ajánlom.
The Pelican Coffee Company: a hely jól nézett ki, én szokásos dupla presszót kértem, nekem túl sötét pörkölés, nem ízlett, meg se ittam. Noémi flatwhite-ot kért, neki se ízlett, latteart nagyon gyenge volt rajta, tejhab se volt az ígazi.
Batlhasar kaffee bar: a hely szintén tetszett, késő volt, kevés fény van bent. Reggeli tapasztalat után gondoltam most majd megkérdezem milyen kávé, és mindenképp a világosabból kérek, de láttam hogy mindkét őrlőben kb hasonló árnyalatú kávé van, sötétben nem tűnt annyira sötétnek... Amikor elkészült a dupla, és láttam hogy az üvegpohárban több a crema mint az alján a kávé, akkor már rossz érzésem volt. Utána megéreztem a szagát, majdnem eldobtam, belekóstolni nem mertem. Noémi is duplát kért, ő belekóstolt, utána talált valami harapnivalót, ami elvette a szájából a rossz ízt... Megkérdeztük van-e esetleg valami világosabb, de mondták hogy nincs.Sokadszor futok bele, hogy Nyugat-Európában neten kinézett specialty kávézóban kifejezetten sötétre pörkölt szénből készült löttyöt kapok. Fura, mert itthon megszoktam, hogy specialty kávézóban elsődlegesen világos pörkölés van, esetleg itt-ott sötétebb is. Arra fele (Svájc, Ausztria, Németország) vagy alap volt hogy a sötétből adnak, ha nem szólok külön, vagy nem is volt egyáltalán világos pörkölésű kávéjuk.
(persze tudom, én vagyok a hülye, mérnem kérdezek előre, hogy miből dolgoznak)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
HÁZIGAZDA
válasz WiZARD #78542 üzenetére
"De miután T.S. oldaláról a minimális erőfeszítés se volt meg, hogy meggyőzzön, és el akarja adni nekem bármelyiket, így hamar túlléptem a márkán."
így aztán pláne nem értem, pedig te kiművelt, érdeklődő és komoly vevőjelölt voltál, kinek adnak el, ha neked sem?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest