Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    Halli Sikeresen befejeztem az erősítőm
    Mivel szimmetrikus táppal van meghajtva nincs kicsatoló kondi. Viszont a kicsatolási pontot nem tudtam a jelföldhez képest pontosabban beállítani mint 0,005-0,010V Persze ezt terhelés nélkül nyugalmi állapotban. 8 ohmos hangfalnak ez a folyamatos (1 óra melegítés után azért elég stabilan 0,005V) DC jelenthet gondot? Gondoltam, hogy tisztán nullára nem tudom beállítani de azért egy kicsatoló kondi ennél 50-60dB-vel kevesebb dc komponenst ad a hangfalra. Nem mértem még ilyet máskor mer Kicsatoló kondikat használtam ezért kérdem.
    Különben nagyon szépen szól ! Viszont a táp feszültsége 2*1,75A terhelés hatására sokat esik (kb 3-3.5V)
    Az ajánlott táp szimmetrizáló viszont korrekten teszi a dolgát a darlington tranyóknál 1 óra terhelés után se vettem észre melegedést. (tranyónként 1 kb 8 K/W hűtőbordát kaptak.)
    A hangfalnál 1 óra melegedés után fél centi közelről teljes csendben lehet csak kis neszt észre venni, de ezt betudom a kábelezésnek :)
    A baromi sok kondi CRC illetve CLC szűrés meghozta a hatását semmilyen zavaró hatást a hálózat felől nem hallani. Kipróbáltam a konstans 3A nyugalmi áramot per csatorna a táp teljesen elbírta de a fesz már kb 4V-al esett a terheletlen táp kimenethez képest. Viszont a drasztikus melegedés miatt illetve mivel nem 4 ohmos hanem 8 ohmos hangfalat használok megelégedtem az 1,75A nyugalmival.
    A hang kristálytiszta a basszus mellkast romboló de sajnos elértem azt a szintet, hogy a szűk keresztmetszet a hangfal lett :)
    A kapcsolás végül a nagyon sok kipróbált után az általam eddig is használt 10W JLH classA lett csak annak kicsit optimalizált és szimmetrikus verziója.

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák